Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opowiadanie o skoczku: Maciej Rybak
Odcinek 3
„Mistrzostwa Polski”

Oto ten dzień ! Czas na Mistrzostwa Polski ! Kilka dni temu jeszcze wraz z swoim trenerem skakałem na skoczni na której odbędą się te Mistrzostwa Polski, czyli Szczyrk K95. Skoki w okolicach 95 metra. I nadszedł ten dzień. Mistrzostwa Polski ! Startowałem z numerem 39. Oto jak wyglądała klasyfikacja przed momi skokiem:

1. Dawid Jarząbek – 100.5 m – 130.0 pkt
2. Paweł Świstak - 98.5 m – 126.0 pkt
3. Michał Gurt – 95.0 m – 119.0 pkt

Nadeszła pora na mnie. Wszedłem na belkę nr 9. Zielone światło i ruszyłem ! Mknąłem po rozbiegu i widziałem już wyjście z progu. I hop ! Idalnie wyszłem z progu. Leciałem bardzo wysoko i ostatecznie wylądowałem za linią czerwoną. Wiedziałem że było daleko, bo bolała mnie noga. Spiker zaczął mówić. Odległość: 108.0 m. Byłem przeszczęśliwy. Udałem się na miejsce lidera. I tak skończyła się 1 seria. Oto i jej wyniki:

1. Kamil Stoch – 110.0 m – 149.0 pkt
2. Maciej Rybak – 108.0 m – 145.0 pkt
3. Maciej Kot – 105.5 m – 140.0 pkt

Byłem drugi po tej 1 serii. Cieszyłem się i to bardzo. Zaczęła się 2 seria, która bardzo szybko minęła. Następny w kolejce byłem ja. Tabela przed moim skokiem wyglądała tak:

1. Maciej Kot – 105.5 m – 107.0 m – 283.0 pkt
2. Piotr Żyła – 103.0 m – 106.0 m – 279.0 pkt
3. Jan Ziobro – 100.0 m – 102.0 m – 262.0 pkt

Usiadłem na belkę. Bałem się, że popsuje skok i stracę podium. Ruszyłem ! Już widziałem ten próg i.... wybicie ! I znowu idealnie. Zawsze trafiałem w próg ale teraz wybiłem się nie mal perfekcyjne. Leciałem wysoko. Koło 95 metra zacząłem skracać bo wiedziałem że będzie daleko. Wylądowałęm, z bólem, ale wylądowałem. Trzymałem się za kolano. Bałem się, że sobie je przeciążyłem. Patrzę na tablice:

1. Maciej Rybak – 108.0 m – 113.5 m – 291.0 pkt

Skakałęm po zeskoku jak szalony. Czekałem na skok Kamila. Skoczył 110 metrów i wygrał ze mną o 7 pkt, ale co tam. Wazne, że miałem medal ! Po tym podszedł do mnie sam Kamil.

Kamil Stoch: Brawo. Nie każdemu 15 latkowi jest się stanąć na podium Mistrzostw. Gratuluje
Ja: Dzięki Kamil. Ty też świetnie skakałeś. Nie miałem z tobą szans. Może kiedyś powalczę z tobą. <śmiech>
Kamil Stoch: Oj tak. Chyba powalczysz. Pamiętaj... bez odwagi nie wygrasz. Życzę Ci powodzenia.

Serce mi zabiło. Po minucie nie widziałem już zawodników więc poszedłem do szatni się przebrać a potem pojechać do domu. Czułęm się świetnie. Ze zmęczenia momentalnie zasnąłem. Jutro kolejny dzień i kolejnym trening....

C.D.N.
Bardzo szybko akcja toczy się, jeszcze niedawno z kolegami skocznie robił Smile
Już czekam jak za rok niczym Nieminen zdobędzie KK.
To trochę mi nie pasuje, ja bym to rozłożył na znacznie dłuższe wpisy (może ja zrobię coś podobnego) ale to Twoje dzieło i w nim robisz co chcesz.

PS. To jest w końcu Maciej Rybak czy Rybacki?

Chłopie miałeś się zdecydować!!!!
(03-02-2016, 19:17)Primož Peterka napisał(a): Bardzo szybko akcja toczy się, jeszcze niedawno z kolegami skocznie robił Smile
Już czekam jak za rok niczym Nieminen zdobędzie KK.
To trochę mi nie pasuje, ja bym to rozłożył na znacznie dłuższe wpisy (może ja zrobię coś podobnego) ale to Twoje dzieło i w nim robisz co chcesz.

PS. To jest w końcu Maciej Rybak czy Rybacki?

Chłopie miałeś się zdecydować!!!!

Maciej Rybak to jest Big Grin
Bardzo fajnie piszesz, ale za szybko, chciałbym żeby było to bardziej realistyczne.
Ogólnie bardzo fajna opowieść, ale postaraj się bardziej rozłożyć tą historię. Te MP już zostaw. Ale ja ci nic nie każę, pamiętaj, to twoje dzieło.

Bardzo fajnie piszesz, ale za szybko, chciałbym żeby było to bardziej realistyczne.
Ogólnie bardzo fajna opowieść, ale postaraj się bardziej rozłożyć tą historię. Te MP już zostaw. Ale ja ci nic nie każę, pamiętaj, to twoje dzieło.

[Obrazek: tumblr_p63ykhK5kM1s0a0qao5_400.gif]
Cytat:,,Wszyscy musimy się podnieść oraz pokazać, że jesteśmy silni i damy radę. Bo damy radę!" 
Nuda... Nie ma to sensu...

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości