Teraz po Pucharze Lukiego zamierzam zrobić kolejny event. Kiedyś taką zabawę robiłem na roomach i czasem to nawet wypaliło.
Piłka nożna + skoki narciarskie
Dwa style:
1.Golmetr
Najpierw mecz 1v1 - nie każdy z każdym, lecz pary losowane na auto, komu się para nie trafi (nieparzysta ilość) nie ma przewagi ani straty, po prostu 0. Natomiast każdy, kto przegra ma -x metrów na skoczni zależnie od przewagi, a kto wygra +x metrów na skoczni. Jeżeli zawodnik wygra 4:2 nie ma +4 goli, lecz +2, ponieważ liczy się przewaga. Przegrany ma wtedy -2 metry.
Czyli: x wygranego - x przegranego = +x u wygranego i -x u przegranego
1 gol = +0.5 metra na średniej
= +1 metr na dużej
= +1.5 metra na mamuciej
-1 gol = te same liczby, lecz na minusie
2.Miejscowiec
Najpierw skoki, później zostają przeliczone na gole w meczach 1v1. Tutaj idziemy systemem ilość goli + metry. Po rozegraniu meczu 1v1 liczy się przewagę zdobytą na skokach, gole w meczu . Komu się nie trafi para, zostaje mu przewaga / strata ze skoków. Po meczach są półfinały, gdzie zostaje przewaga z pierwszych meczów. A potem finał, gdzie jest przewaga z półfinałów. Jest też mecz o 3. miejsce gdzie zostaje strata z półfinałów. Skoki i mecze liczą się oddzielnie, lecz skoki wpływają na mecze.
1 = +3 gole
2 = +2 gole
3 = +1 gol
4 = 0 goli
5 = -1 gol
6 = -2 gole
7 = -3 gole
8 i dalej = -4 gole
Najpierw zrobię 2 konkursy pilotażowe, jeżeli się przyjmie, będzie ich więcej.
1. Golmetr - Oslo HS134 - 11.3.2017
2. Miejscowiec - Oslo HS134 - 12.3.2017 - 17:00
Punktacja za miejsca:
1 = 100
2 = 80
3 = 75
4 = 50
5 = 25
6 = 15
7 = 10
8 = 5
9 = 3
10 = 1
+11 = 0
Potrzebuję kogoś do pomocy w organizacji, ja będę hostować rooma i zapisywać odległości, ale ktoś by musiał to przeliczać, bo nie wiem, czy mi się uda wszystko na raz robić , bo jakbym miał to sam robić, to konkursy by trwały ponad pół godziny.
Piłka nożna + skoki narciarskie
Dwa style:
1.Golmetr
Najpierw mecz 1v1 - nie każdy z każdym, lecz pary losowane na auto, komu się para nie trafi (nieparzysta ilość) nie ma przewagi ani straty, po prostu 0. Natomiast każdy, kto przegra ma -x metrów na skoczni zależnie od przewagi, a kto wygra +x metrów na skoczni. Jeżeli zawodnik wygra 4:2 nie ma +4 goli, lecz +2, ponieważ liczy się przewaga. Przegrany ma wtedy -2 metry.
Czyli: x wygranego - x przegranego = +x u wygranego i -x u przegranego
1 gol = +0.5 metra na średniej
= +1 metr na dużej
= +1.5 metra na mamuciej
-1 gol = te same liczby, lecz na minusie
2.Miejscowiec
Najpierw skoki, później zostają przeliczone na gole w meczach 1v1. Tutaj idziemy systemem ilość goli + metry. Po rozegraniu meczu 1v1 liczy się przewagę zdobytą na skokach, gole w meczu . Komu się nie trafi para, zostaje mu przewaga / strata ze skoków. Po meczach są półfinały, gdzie zostaje przewaga z pierwszych meczów. A potem finał, gdzie jest przewaga z półfinałów. Jest też mecz o 3. miejsce gdzie zostaje strata z półfinałów. Skoki i mecze liczą się oddzielnie, lecz skoki wpływają na mecze.
1 = +3 gole
2 = +2 gole
3 = +1 gol
4 = 0 goli
5 = -1 gol
6 = -2 gole
7 = -3 gole
8 i dalej = -4 gole
Najpierw zrobię 2 konkursy pilotażowe, jeżeli się przyjmie, będzie ich więcej.
1. Golmetr - Oslo HS134 - 11.3.2017
2. Miejscowiec - Oslo HS134 - 12.3.2017 - 17:00
Punktacja za miejsca:
1 = 100
2 = 80
3 = 75
4 = 50
5 = 25
6 = 15
7 = 10
8 = 5
9 = 3
10 = 1
+11 = 0
Potrzebuję kogoś do pomocy w organizacji, ja będę hostować rooma i zapisywać odległości, ale ktoś by musiał to przeliczać, bo nie wiem, czy mi się uda wszystko na raz robić , bo jakbym miał to sam robić, to konkursy by trwały ponad pół godziny.