Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Schillerowy obiektyw" - wywiad z Lacrox
Witam serdecznie w kolejnym wywiadzie z serii "Schillerowy obiektyw". Dzisiaj "na ruszt" weźniemy Lacroxa, moderatora SNH oraz złotego medalistę MŚwL (drużynowo). Lecimy z koksem ! Big Grin

W.S: Jak się czujesz po MŚwL ? Świętujesz zdobycie medalu na tej imprezie, czyli złoto w drużynie ?

L: Cóż, wciąż jestem podirytowany trochę swoją postawą w sobotę. Tak jak już niedawno wspominałem - gdyby nie ta "porażka" to nie byłbym tak zmotywowany w niedzielę. Chciałem za wszelką cenę zdobyć medal na tej imprezie.
A jeśli chodzi o świętowanie, jakoś nie przesadzałem z tym. Big Grin

W.S: Jak wiemy dopiero startujesz w PŚ od konkursu w Predazzo, gdzie poszło ci dobrze w debiucie. Teraz liczyłeś się na MŚwL i jesteś aktualnie na 8 miejscu w klasyfikacji PŚ. Jak myślisz, czy uda Ci się awansawać do "najlepszej piątki" PŚ ?

L: Po tym medalu czuję się bardzo pewnie, więc na pewno postaram się tam awansować.

W.S: Zostało nam kilka konkursów Pucharu Świata, a w następnym sezonie MŚ w Libercu. Jak celujesz w tą ważną imprezę ?

L: Wydaje mi się, że Czechy to bardzo szczęśliwe dla mnie miejsce. Dwa zwycięstwa na Certaku, dwa razy stawałem na drugim stopniu podium w Jested. Do tego sama skocznia mi się bardzo spodobała, także celuję w medal.

W.S: Życzę powodzenia ! Widzę w twoich słowach że jesteś zdeterminowany. Teraz troche mniej o obecnych sytuacjach, a o Twoich opiniach. Która skocznia ci się najbardziej podoba ?

L: Jeśli chodzi o obiekty na których skakałem w oficjalnych konkursach - zdecydowanie mamut w Oberstdorfie. Natomiast nieoficjalnie podoba mi się Oslo. Zazwyczaj dobrze mi tam szło, kiedy trenowałem. Sam obiekt również jest dobrze wykonany i piękny.

W.S: Jak oceniasz nasze forum (standardowe pytanie w serii "Schillerowy obiektyw") ?

L: Graficznie jakoś nie powala, momentami mało aktywne, natomiast jest dobrze poukładane, czytelne... Ogólnie jest ok.

W.S: Dziękuje Ci za rozmowę, Lacrox. Życzę powodzenia w dążeniu do spełnienia celów.

L: Dzięki, również życzę powodzenia.
Odpowiedz
Dobry wywiadzik, kolego z redakcji!
P.S. Ten Lacrox to niezłe ziółko. :v
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości