Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,SNH News" 5/2020 - ,,W Tatrach - Zakopane"
Po trzydniowej rywalizacji w Tauplitz skoczkowie przenoszą się do Tatr, a dokładniej Zakopanego. Zapraszam do lektury.

DZIEŃ I
Na początku rywalizacji pokazało się 22 zawodników. Mieliśmy czterech debiutantów w tym sezonie: Friwer aka SkoczeK; Menel; GangBang i jeronimXD. Zaskakująco ten ostatni był na czele wraz ze seploxem. Trzeci Quani i mister11 tracili do nich pół metra. W drugiej serii już lekko się wyjaśniło, kto nie wytrzymuje presji. Liderujący w I serii, czyli jeronimXD i seplox zepsuli swój skok, kończąc go na buli. Zawody zwyciężył można powiedzieć ,,król Zakopanego", czyli KraK. Przewaga nad drugim Raverem (dziewiąte podium z rzędu) wynosiła jedyne pół metra. 229-652 miał pecha, bowiem stracił do podium tak samo jak Raver do Kraka na zwycięstwo. Takim szczęśliwcem był mister11, który uzupełnił podium. Pozytywna wiadomość zawodów to... dobry poziom, bo od 1 do 11 miejsca była przewaga o pół metra.
Podium:  1. KraK;  2. Raver;  3. mister11.
Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1652

[Obrazek: u68Y3Vy.png]

DZIEŃ II
Frekwencja od sobotniego konkursu była lekko większa, bo było 24 zawodników. Również był lepszy poziom zawodów - Miki1234567810 skoczył 136.0m i dawało mu to dopiero 18 miejsce. Bardzo dobrze w I serii się zaprezentował Menel, bo 3 miejsce. Nie łatwo jest się podnieść po nieudanym poprzednim konkursie i dobrze skoczyć w kolejnym. Po pierwszej serii prowadził Lukseh, który wyrównał rekord skoczni - 142.0. Tuż za nim Raver i tracił do niego pół metra. Zawody się tak ułożyły, że mieliśmy dwóch zwycięzców, czyli ostatnich wspomnianych. Czołówka z pierwszej serii nie psuła skoków. Jedynie wyczyn ,,buli" w drugiej zaliczył Anders Jacobsen i ŁadowarkaP. W tym konkursie pechowcem okazał się Dembele, bo on tracił do trzeciego 229-652 jedyne pół metra, dlatego ten drugi może być zadowolony z tego powodu. Po zawodach w Zakopanem Raver przekracza próg 1000 pkt w KG, a 229-652 wskakuje na drugą pozycje.
Podium:  1. Raver,  Lukseh;  3. 229-652
Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1653

[Obrazek: qb0acEk.png]

Rozczarowanie weekendu:  seplox (17 i 13 miejsce),  Maciek3839 (16 i 10 miejsce),  no name (15 i 11 miejsce), ŁadowarkaP (21 i 18 miejsce).
Pozytywy weekendu:  KraK (1 i 5 miejsce),  Raver (2 i 1 miejsce),  229-652 (4 i 3 miejsce),  Dembele (5 i 4 miejsce),  Lukseh (9 i 1 miejsce).
Najdłuższy skok: 142.0m  -  Lukseh, 229-652 (26.01.2020r.)

WYWIADY:

Redaktor: Witam serdecznie naszego gościa - Krak!
KraK: Witam
Redaktor: Można byłoby powiedzieć, że jesteś ,,królem Zakopanego", bo po raz drugi tu wygrałeś. Brakuje Ci tyko rekordu noty. Jak się z tym czujesz?
K: Dwa razy to w sumie nie tak dużo, ale miło mi to słyszeć. Na rekordzie noty nie zależy mi za bardzo, najważniejsze jest dla mnie, które miejsce zajmę podczas danego konkursu.
R: Jak oceniasz zawody w Zakopanem?
K: Były one przeprowadzone na dobrym poziomie (jak zwykle), dobre odległości, walka do samego końca. Moje skoki też nie były na złym poziomie.
R: Przejdźmy do króla tego sezonu, czyli Ravera. Myślisz, że będzie w stanie dalej utrzymywać się na podium?
K: Ależ oczywiście. Jest w doskonałej formie, obecnie chyba najlepszy skoczek występujący regularnie w Pucharze Świata.
R: Ostatnio trwa walka o podium w Klasyfikacji Generalnej, ty do tego się liczysz. Myślisz, że będziesz na podium medalowym na koniec sezonu?
K: Myślę, że nie będzie to dla mnie dużym problemem. Oczywiście rywale skaczą na bardzo wysokim poziomie, ale nie czuję, że odstaję od nich poziomem.
R: Sobotni konkurs - cud miód, ale w drugim już piąte miejsce, choć nie było to złe miejsce. Czy czujesz może lekki niedosyt w niedzielnym konkursie? Zabrakło tylko punktu do podium.
K: Czuję, że zrobiłem wszystko co mogłem i jestem z tego szczęśliwy. Wkońcu traciłem do podium mniej i z tamtych wyników też jestem dumny.
R: Dziękuje ci KraKu za wywiad i powodzenia na następnych zawodach.
K: Dziękuję i do zobaczenia w Sapporo.

Wywiad z Luksehem:

Redaktor: Witam Cię serdecznie, Lukseh!
Lukseh: Witam!
R: Sobota w miarę udana, bez zepsutych skoków, ale to, co zrobiłeś w niedziele było niesamowite! Rekord skoczni, noty i wygrana. Jak wrażenia?
L: Myślę że fajnie powrócić na szczyt po tak długiej przerwie. Nie wiedziałem co ze sobą zrobić w tym sezonie. Myślałem nawet o zawieszeniu kariery, ale po tym małym sukcesie te myśli pójdą na bok.
R: Jak oceniasz weekend w Zakopanem?
L: Bardzo pozytywnie ze względu na wygraną oraz miejsce w TOP10.
R: Teraz Raver. Można go nazywać ,,rakietę z Zębu", bo tak to wygląda. Myślisz, że w tym sezonie chociaż raz zakończy zawody poniżej TOP 10?
L: Szczerze? Myślę że nie, gdyż jego forma jest po prostu niesamowita. Nie ma na niego słów!
R: Czujesz w sobie moc i motywacje do kolejnych konkursów po wygranej w Zakopanem? W generalce atakujesz z niższej pozycji, a to jest dobry prognostyk.
L: Moc jest i będzie! Ale czy w generalce zdołam wbić się do TOP10? Będzie to bardzo trudne, chociaż nie ukrywam, że byłoby to dobrym wynikiem.
R: Dziękuję za wywiad i powodzenia w Sapporo.
L: Dziękuję i nawzajem

PYTANIA:
1. Kto według ciebie zaskoczył pozytywnie i negatywnie?
2. Jak oceniasz cały weekend w Zakopanem?
3. Jak oceniasz poziom konkursów?

.
L E G E N D A

Odpowiedz
1. Pozytywnie Lukseh i Raver, Negatywnie ŁadowarkaP
2. 9/10
3. Wysoki
Personal Best: 244.5 m - Vikersund 18.08.2019

,,Trzeba sto razy przegrać, aby raz wygrać" ~ Kamil Stoch

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości