Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puchar Kontynentalny.
(12-22-2016, 19:07)ATG napisał(a): Też nie chcę krytykować, ale ten puchar nie ma sensu. Raz, że nikomu się w tygodniu grać nie będzie chciało. A dwa, że to właściwie to samo co zwykły PŚ, tyle że są inne skocznie. Może raz zobaczę jak to wygląda, ale nie licz na regularne uczestnictwo z mojej strony.

Tak naprawdę ten projekt to projekt testowy. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało. Jeśli będzie za mało osób, to poproszę o zamknięcie tematu i przeniesienie go w otchłań czasu.

PS. OFICJALNIE: Odświeżam wątek "Jeden z dziesięciu - Haxball" i AoK !

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Fajny pomysł
Jak widzę opinie są podzielone. Osoby, które chciałyby wziąć udział w PK, i nie są w TOP5, zapraszam już dziś o godzinie 19:00, na Schattenbergschanze HS137. Wyniki będą w osobnych wątkach. Odbędzie się jeden konkurs, z dwoma seriami. Wygrywa: najlepszy skok po dwóch seriach. Punktacja tak, jak w PŚ. Room podany będzie w shoutboxie, hosterem będę ja. Bardzo gorąco zapraszam !
zibidob.

benzynka mmm

Akurat 6 jestem hehe Big Grin
[Obrazek: vfxQil1.png]
Pilne: Dziś zawody odbędą się o 20, a ke o 19. Powodem jest brak czasu o planowanej godzinie. Za utrudnienia przepraszam.

benzynka mmm

http://screenshot.sh/n9n72Oxaun5i4.

Tak więc Puchar Kontynentalny przekładam na 11:30. Jeśli nie będzie chętnych, konkurs w Villach zostanie rozegrany PO konkursie w Oberstdorfie, w tym samym miejscu i czasie lub w Villach odbędą się 3 konkursy. Wybór jest do Waszej dyspozycji.

benzynka mmm

Ciekawe czy wstane Tongue A tak poza tym śpiszcie jakś regulamin i terminarz.

Przykładowo:
§1 Konkurs odbywa się na dystansie 1 godziny.
§2 Zawody odbywają się na pokoju otwartym dla każdego.
§3 Zawodnik oddaje 2 skoki, jeden po drugim.
§4 Skoczek po oddaniu 2 skoków zostaje zbanowany, wtedy jego wyniki są oficjalne.
§5 Lista wyników ustalana na podstawie lepszych skoków w przypadku pozycji ex equo decyduje słabsza z prób.

Moja idea PK polega na tym, aby służyła reklamie Naszej ligi. Zawody odbywałyby się na otwartym dla każdego dostępnym pokoju przez, co możnaby przyciągnąć świeżą krew lub zepsutą od Ski-Hax. Żeby uniknąć podwójnego skakania przez jedną osobę, należałoby od razu po 2 skokach banować, aby lista wyników była w miarę przejrzysta. Zawody kończyłyby się po upłynięciu 1 godziny i z zapisanych wyników zrobiłoby się wyniki i rozdało punkty. Przecież w realnym PK też co zawody są nowi zawodnicy, nie skaczący regularnie. No i po co ta zasada eliminująca Top 5 Big Grin
Terminarz jest, Panie Friz. Regulamin - już niech będzie... Confused

Co do regulaminu. Wiem że to przykład, ale mam kilka uwag:
"§2 Zawody odbywają się na pokoju otwartym dla każdego." - w jakim sensie? Że każdy zawodnik, nawet niezalogowany, może skakać na SNH?
"No i po co ta zasada eliminująca Top 5 Big Grin" - a po to, żeby Gajek nie gwałcił i nie demolował, bo to w końcu jest Puchar Kontynentalny, ta niższa ranga.

Co do reszty - mogę się zgodzić. Fajny pomysł, i, tak wiem, miał to być przykład, ale jest ok. Też o takim układzie myślałem. Dobry jest też pomysł z tymi pozycjami ex aequo. "Zawody odbywałyby się na otwartym dla każdego dostępnym pokoju przez, co możnaby przyciągnąć świeżą krew lub zepsutą od Ski-Hax." - skłaniałbym się tu ku odpowiedzi przeczącej. Nie lepiej zrobić kilka takich roomów zachęcających do gry?! Reszta - ok. Friz - dam znak, jeśli zaakceptuję te zasady.

benzynka mmm

"Że każdy zawodnik, nawet niezalogowany, może skakać na SNH?"
Tak, ale tylko w Pucharze Kontynentalnym, bo takie jest jego realne przeznaczenie.

"żeby Gajek nie gwałcił i nie demolował"
Nie przesadzajmy aż tak.
Kiedy konkurs?

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości