Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F1
Ostatnio zrobilo sie bardzo nudne, F1 zalezy tylko na pieniadzach [moim zdaniem]. Zobaczcie co sie dzieje w MotoGP po wszystkich reformach, 8 zwyciezcow w 8 wyscigach.
Odpowiedz
Tak,taka rzecz rzadko się zdarza.W F1 są kwalifikacje ktoś wyprzedzi na starcie 3 pitstopy i wyścig się kończy dla mnie to 1,5 godziny zmarnowane na nudny wyścig.

Ostatnio Robert Kubica wystartował w wyścigu na torze(nie do końca wiem w jakim).Całkiem dobrze mu poszło nawet Smile
Odpowiedz
Dokładnie, F1 robi się naprawde nudne ostatnio. A Kubica ponoc ma wrocic do Renault w F1. Czy to dobry pomysł? Patrząc na ich obecną forme chyba nie.
Odpowiedz
Nawet najlepszy kierowca nie zdoła z najsłabszego bolidu wygrać mistrzostwa świata
Odpowiedz
(09-28-2016, 23:38)Robin napisał(a): Nawet najlepszy kierowca nie zdoła z najsłabszego bolidu wygrać mistrzostwa świata

A szkoda...

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Chętne bym zobaczył jakby wszyscy wsiedli to tego samego bolidu i się ścigali
Odpowiedz
(09-30-2016, 15:32)Robin napisał(a): Chętne bym zobaczył jakby wszyscy wsiedli to tego samego bolidu i się ścigali

Ja również.

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
@Robin Dokładnie. Byłoby to ciekawe :')
Odpowiedz
Chociaż w sumie Takie Ferrari nie weźmie takiego Estebana Gutierreza ponieważ na testach się nie sprawdził.Słabszy kierowca=Słabszy bolid,myślę że też wszystko by wyglądało tak samo oprócz tej czołówki.
Odpowiedz
Sezon 2016 dobiega końcowi. Jutro poznamy zwycięzcę całego cyklu. Kto zostanie Mistrzem Świata ?
Na pewno będzie to zawodnik ,,Srebrnych strzał''.
Po raz trzeci z rzędu, a czwarty w karierze (wyrównując tym samym osiągnięcia Alaina Prosta oraz Sebastiana Vettela) Brytyjczyk Lewis Hamilton ?
Lider klasyfikacji kierowców - do zwycięstwa potrzebuje tylko trzeciego miejsca. Mogący zostać trzecim Mistrzem z tego kraju, Niemiec Nico Rosberg ?
W mojej opinii: Jeżeli wszystko rozstrzygnie się w sportowej walce, to Nico najpewniej będzie Mistrzem. Jeżeli Lewis miałby upatrywać szansy, to problemy sprzętowe Nico Rosberga lub jakaś kolizja np. z Maxem Verstappenem, byłaby dla Brytyjczyka zbawienna.
Ja stawiam na to, iż będzie dramaturgia, a triumfował będzie zawodnik, jeżdżący z numerem #44.
Osobiście kibicuję Nico.
W tę ostatnią niedzielę żegnać będziemy wspaniałych kierowców Jensona oraz Felipe. Ja zapamiętam Anglika, jako geniusza jazdy w deszczu. Nawet gdy McLaren spadał z formą, to deszczowy wyścig sprawiał, że Jenson zyskiwał sporo oczek.
Felipe zaś żegnam z wielkim smutkiem, gdyż to mój ulubiony zawodnik od lat. Jeszcze wspominam czasy, gdy mógł tworzyć duet z Robertem w Ferrari - niespełnione marzenia. Brazylijczyk prawie był Mistrzem, w pięknych okolicznościach stracił ten tytuł: wjeżdżając na metę jako wygrany wyścigu o GP Brazylii, kończącego cały sezon, kilkanaście sekund później Timo Glock dał się wyprzedzić Lewisowi, i to właśnie jeden z bohaterów jutrzejszego dnia, zdobył swój pierwszy tytuł. Szkoda, że bolid Williamsa w tym sezonie nie dał szans na walkę o miejsca na podium, a wręcz przeciwnie - radykalnie obniżył poziom, co skutkuje przegraną nawet z Force India.
Obrigado, Felipe!
Thank you, Jenson!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości