Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puchar Kontynentalny.
Witam. Mam pewną propozycję. Otóż fajnie by było wprowadzić Puchar Kontynentalny. Byłby on dla zawodników od 15. miejsca (lub 10. - jak wolicie) w dół. Byłby on rozgrywany na skoczniach mniejszych (tu świeci przykładem np. Liberec HS134, gdzie odbywa się PŚ, a PK mogłoby być na mniejszej skoczni, tj. na HS100) bądź na skoczniach znajdujących się blisko miejsca, w którym rozgrywa się PŚ (np. Vikersund HS225 w PŚ - Oslo HS134 w PK, które jest blisko Vikersund). Byłby on specjalnie dla osób, które słabo sobie radzą w PŚ albo dla tych, co rzadko w nim uczestniczą. W razie czego, chętnie bym pomógł w jego organizacji Wink
Pozdrawiam i proszę o rozpatrzenie mojej prośby,
zibidob.

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Serio komuś by się chciało aż tyle skakać (PŚ i PK)? Po za tym za dużo byłoby roboty z nowymi skoczniami, plus na konkursie musiałby ktoś z modów pilnować porządku (podawanie odległości i te sprawy).
#ThankYouOnysz
(08-19-2016, 15:29)ATG napisał(a): Serio komuś by się chciało aż tyle skakać (PŚ i PK)? Po za tym za dużo byłoby roboty z nowymi skoczniami, plus na konkursie musiałby ktoś z modów pilnować porządku (podawanie odległości i te sprawy).

Gdzie roboty, można przecież wykorzystać skocznie, które nie są w PŚ. A poza tym, Raver i Primoż robią mapki, więc tylko poprosić i miód malina Wink

benzynka mmm

Nie ma sensu,ponieważ każdy może wygrać w PŚ niezależnie od pozycji w klasyfikacji generalnej
Sądzę że ten pomysł jest bez sensu.
Na konkursy PŚ jest na tyle mała liczba osób że jak ktoś regularnie będzie na konkursach, nie ważne jak skacząc to łatwo może wejść w TOP20 generalki.
Więcej niepotrzebnego skakania, roboty z organizacją, skoczniami.

"...albo dla tych, co rzadko w nim uczestniczą" - jak ktoś rzadko jest na konkursach to tym bardziej na PK.

Turniej mało prestiżowy i po prostu niepotrzebny, dopiero można pomyśleć o tym kiedy na roomach pojawiać się będzie tyle osób że konieczne będą dwa roomy.
ja tak miałem :p, wygrałem insbruck, po prostu trzeba dobrze wyjść z progu, perfekt nie dodtknąć bandy, i skok udany, PK to niezły pomysł, ale troche dużo by trzeba było robić, nie wiem czy się administracja zgodzi
REKORD ŻYCIOWY: 248,5m (VIKERSUND HS240) (11.09.2022r.)

ROZPOCZĄŁ KARIERĘ: 1.01.2016r.
SKOŃCZYŁ KARIERĘ: 9.06.2024r.

(08-19-2016, 15:41)Robin napisał(a): Nie ma sensu,ponieważ każdy może wygrać w PŚ  niezależnie od pozycji w klasyfikacji generalnej

Hekhekhem... Confused

benzynka mmm

Najwyraźniej jeszcze tego nie doświadczyłeś,no ale kiedyś musisz wygrać.Rozumiem że ty robisz PK tylko po to żeby wygrywać?
Nie Robin. PK jest dla zawodników, którzy mają problem z wejściem do TOP15.

benzynka mmm

(08-19-2016, 15:33)zibidob napisał(a):
(08-19-2016, 15:29)ATG napisał(a): Serio komuś by się chciało aż tyle skakać (PŚ i PK)? Po za tym za dużo byłoby roboty z nowymi skoczniami, plus na konkursie musiałby ktoś z modów pilnować porządku (podawanie odległości i te sprawy).

Gdzie roboty, można przecież wykorzystać skocznie, które nie są w PŚ. A poza tym, Raver i Primoż robią mapki, więc tylko poprosić i miód malina Wink

Ponoć według ciebie na mapkach Primoża nie da się skakać, bo piłka leci wolniej niż żółw wracający z libacji alkoholowej xd

Jak mówi reszta, turniej niepotrzebny, za dużo roboty ze skoczniami i organizacją, niska frekwencja jest na normalnym PŚ, a co dopiero na PK, a jak ktoś w Pucharze Świata nie bierze udział, to tym bardziej nie startowałby w Pucharze Kontynentalnym. Jeżeli nie potrafisz wygrać zwykłego konkursu, to może spędź trochę więcej czasu na przygotowania. Oddaj paręnaście skoków przed konkursem, a nabierzesz większej pewności siebie. Bo jak nie umiesz wygrywać normalnie, to w PK łatwiej o zwycięstwo ci na pewno nie byłoby.
#ThankYouOnysz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości