Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoki Narciarskie
(06-19-2016, 11:49)Lacrox napisał(a): E tam, dobrze komentuje. To znaczy musi wprawę złapać. Błachut też tak kiepsko zaczynał.

Nie o to chodzi. Po prostu Pieczatowski fajnie komentuje, tylko że jest to taka "klątwa Polaków". Zawsze jak on komentuje, to konkurs jest słaby w wykonaniu Polaków. Kwalifikacje jeszcze spoko. Mimo że fajnie komentuje, to i tak źle wymawia nazwiska, takie jak: Prevc, Stjernen (tu raczej Błachut).

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
A jakie szanse Polaków typujecie w tym sezonie?
[Obrazek: comment_Ecid7TTzpMLsAtMfve6gnHA7wMcXmEaW.gif]
Odpowiedz
Stoch przy dobrej formie w TOP 10, przy słabej to gdzieś w drugiej dziesiątce, może jeszcze Kot dobrze wypadnie, reszta już raczej środek stawki. Hula nie podtrzyma formy z zeszłego sezonu.
#ThankYouOnysz
Odpowiedz
(06-19-2016, 11:53)zibidob napisał(a): Nie o to chodzi. Po prostu Pieczatowski fajnie komentuje, tylko że jest to taka "klątwa Polaków". Zawsze jak on komentuje, to konkurs jest słaby w wykonaniu Polaków. Kwalifikacje jeszcze spoko. Mimo że fajnie komentuje, to i tak źle wymawia nazwiska, takie jak: Prevc, Stjernen (tu raczej Błachut).

Ale, że mówisz o tej wymowie?
http://pl.forvo.com/word/peter_prevc/
Big Grin

(06-19-2016, 11:55)Raver napisał(a): A jakie szanse Polaków typujecie w tym sezonie?

Wiele oczekuję od Horngachera, musi naprawić ten syf, także wierzę również w dobre wyniki. Lato myślę, że będą się rozgrzewać, a w zimę ukują solidnie. Już nie liczę tyle na Stocha co na resztę zawodników, by skakali na miarę swoich możliwości, żeby w końcu wyfrunęli, bo mają potencjał. Generalnie rozchodzi mi się o to, by co konkurs oglądać conajmniej dwóch Polaków w TOP10. Żeby skakali systematycznie dobrze, by każdy zdobywał punkty. Tak jak mamy to w... Niemczech na przykład.
Oby te życzenia przeobraziły się w rzeczywistość. <3
Odpowiedz
Lacrox, w odpowiedzi daję to: https://www.youtube.com/watch?v=Cb4bffkWdm4 (a w sumie, to obie wymowy są poprawne; jednak on sam woli, żeby czytać tak, jak się to pisze).
Moje oczekiwania? Najpierw LGP. Wiecie dlaczego Polacy zawsze mają słaby start w PŚ? Otóż dlatego, że nie startują w LGP albo skaczą na 50%, a to mocno się odbija na ich początku formy. Na miejscu Horngachera potraktował LGP jak PŚ. Jak nie wyjdzie, to z czystym sumieniem możecie mi postawić bana na 1 tydzień.

benzynka mmm

Odpowiedz
Nie chcę się jakoś przesadnie kłócić, ale ja dałem link do kobiety wymawiającej nazwisko Petera, która mimo wszystko jest Słowenką, po głosie można też powiedzieć, że jest pełnoletnia. A Ty w odpowiedzi dajesz mi 13-letniego Polaka, który nie podał nawet źródła, w którym Peter mówi, że woli by go wymawiać "Prefc". No i ci zagraniczni komentatorzy może też popełniają błąd w wymowie, tak jak Panowie z TVP? Tego nie bierze nikt pod uwagę oczywiście...
Jasne, nie mówię, że "Prefc" jest niepoprawne, bo jasne że tak - m.in w języku polskim, ale generalnie w Słowenii mówią "Prełc". Słoweńscy komentatorzy, Pani z linku, który podałem wcześniej... Dlatego nie wiem dlaczego uważasz, że Pieczatowski źle ogarnął jego nazwisko. Toż to nawet lepiej brzmi. :b

Z innej beczki...
Jedzie ktoś na LGP w Wiśle? Big Grin
Odpowiedz
Ja nie.
Cytat:Nie chcę się jakoś przesadnie kłócić, ale ja dałem link do kobiety wymawiającej nazwisko Petera, która mimo wszystko jest Słowenką, po głosie można też powiedzieć, że jest pełnoletnia. A Ty w odpowiedzi dajesz mi 13-letniego Polaka, który nie podał nawet źródła, w którym Peter mówi, że woli by go wymawiać "Prefc". No i ci zagraniczni komentatorzy może też popełniają błąd w wymowie, tak jak Panowie z TVP? Tego nie bierze nikt pod uwagę oczywiście...
Jasne, nie mówię, że "Prefc" jest niepoprawne, bo jasne że tak - m.in w języku polskim, ale generalnie w Słowenii mówią "Prełc". Słoweńscy komentatorzy, Pani z linku, który podałem wcześniej... Dlatego nie wiem dlaczego uważasz, że Pieczatowski źle ogarnął jego nazwisko. Toż to nawet lepiej brzmi. :b

1. Panowie z Eurosportu, nie TVP.
2. Obie formy są poprawne.
3. W ogóle, to wcześniej mówiono "Prefc" i nikt nie narzekał, że źle, a teraz już narzekają wszyscy. Mniej więcej 4 lata temu mówiono "Prefc" i nic. A teraz jak powiesz "Prefc" to wszyscy cię biczują. O co kaman?

benzynka mmm

Odpowiedz
Nie prowokuj do gównoburzy.
1. Czytanie ze zrozumieniem. To Panowie z TVP mówią "Prełc" Twoim zdaniem?
2. TO TEŻ NAPISAŁEM. CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM VOL. 2.
3. Może dlatego, że Polacy poznali prawdę? Pomyśl trochę.
Psujesz sobie tylko opinię w moich oczach. :/

PS. #200 post, woohoo.
Odpowiedz
(06-19-2016, 19:23)Lacrox napisał(a): PS. #200 post, woohoo.

Spamer xd,

Każdy mówi jak mu się podoba,ja wiem że się mówi Preuc i ja powoli wstawiam to do swojego słownika,lecz panowie z TVP chcą  mi to wybić z głowy Tongue
Odpowiedz
No i git. Ja tam Preuc uznaję jako błąd. Kto nie, ten nie.

benzynka mmm

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości