Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Schillerowy obiektyw" - wywiad z sebolem
Witam wszystkich w kolejnym wywiadzie z serii "Schillerowy obiektyw". Dzisiaj przeprowadzę wywiad z sebolem, 6 zawodnikiem poprzedniego PŚ i rekordzisty skoczni w Oberstdorfie. Zaczynamy !

W.S: Za 3 miesiące minie rok od założenia ligi SNH. Jak oceniasz ten okres dla siebie ?

S: Dla siebie? W sumie nie mogę tego dokładnie ocenić, bo przez pół tego roku niestety, ale musiałem mieć przerwę od skoków.
Ale ogólnie? Forum bardzo ładnie się rozwinęło, oceniam ten rok na plus.

W.S: Masz jakiś cel na MŚwL ? W końcu jesteś rekordzistą tej skoczni na której skoczyłeś aż 223 m

S.:Oczywiście. Mam cel na wejście w pierwszą piątkę, ponieważ nie mam aż tak dobrej formy na podium (tak myślę) i pragnę zdobyć ze swoją drużyną złoto

W.S: Ambitny cel ! Ten sezon przynosi sporo nieoczekiwanych rostrzygnięć, jest sporo rywalizacji. W poprzednim sezonie byłeś na 6 miejscu w Klasyfikacji Generalnej PŚ a ostatnio pojawiłeś się dopiero w PŚ w Zakopanem. Masz jakiś sposób abyś dotarł do conajmniej TOP 20 w tym sezonie ?

S.:Tak. Bedę starał się na tym, aby być na prawie wszystkich konkursach, żeby zdobywać punkty. Ale jest jeszcze dużo czasu, abym się rozgrzał i skakał tak, jak kiedyś. Tak, to prawda. Ten sezon przynosi sporo niespodzianek.

W.S: Życzę ci powodzenia ! Powiedz mi, czy ty masz jakąś swoją ulubioną skocznie ? A może jakiś konkretny rodzaj np. speedowa skocznia.

S.: Hmmm... Na pewno jedną z moich ulubionych skoczni to Oberstdorf, ale lubię też Soczi, Vikersund, Innsbruck. Nie lubię speedowych skoczni, wolę zwykłe.

W.S: Za nami już ponad 2/3 Pucharu Świata i zostało nam 9 konkursów do zakończenia tego PŚ. Jak myślisz, kto według ciebie wygra tegoroczny cykl PŚ:
wojtekschiller3 - równy zawodnik, który doznał spadku formy.
Primoz Peterka - 11 podiów na koncie z czego 1 to zwycięstwo. Czy
Anders Jacobsen - złapał ostatnio formę i jest groźny.

S.: Heh, trudne pytanie. Z powodu tego,  iż są różne niespodzianki, każdy może być zwycięzcą, ale oczywiście Anders dużo razy upadał na bulę niestety, ale ja trzymam za niego kciuki aby podniósł sie Wink Ty, Wojtku też masz szansę na wygranie, ale nie aż takie Sad Według mnie, największym faworytem jest Primoz.

W.S: I ostatnie pytanie. Jak myślisz, który z tych mniejszych zawodników ma szanse na zdobycie wysokiego miejsca na MŚwL np. BW134, zibidob, Lacrox czy Robin ?

S.: Nie obserwowałem zbytnio ich skoków, ale wiem, że dużą formę ma Lacrox i Robin. Skaczą równo i idealnie, myślę że dają radę zdobyć pierwszą 10-tkę.

W.S: Dziękuje bardzo za wywiad i życzę Ci powodzenia w osiągnięciu swoich celów.

S.: Ja również dziękuję za wywiad i życzę ci dobrych wyników w tym sezonie Smile
Odpowiedz
Chyba chciałeś powiedźieć Raver a nie Robin Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości