Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Droga na szczyt'' - numer 11
Tego zawodnika nie mogło zabraknąć w naszej alejce sław. Pod względem ilości zdobytych medali plasuje się na pierwszym miejscu. Niezwykle sympatyczna i barwna postać narciarskiego padoku - Dembele, znany wcześniej jako DembelePL.

Dembele
Liczba konkursów w Pucharze Świata: 150
Liczba zwycięstw w konkursach PŚ: 12
Liczba miejsc na podium w konkursach PŚ: 43
Rekord osobisty: 243.0 m; Vikersund, 16.02.2020
Debiut w Pucharze Świata: Kuusamo, 27.05.2017 - 4. miejsce
Pierwsze podium w Pucharze Świata: Kuopio, 02.06.2017 - 1. miejsce
Dorobek medalowy: Mistrzostwo Świata w lotach narciarskich  - srebrny medal w Vikersund, konkurs drużynowy; srebrny medal w Harrachovie, konkurs drużynowy
Mistrzostwa Świata w skokach narciarskich 
- złoty medal w Falun, konkurs drużynowy; złoty medal w Oslo, konkurs drużynowy na skoczni dużej; złoty medal w Predazzo, konkurs drużynowy; złoty medal w Predazzo na skoczni normalnej; brązowy medal w Falun na skoczni normalnej; brązowy medal w Predazzo na skoczni dużej
Puchar Świata w lotach narciarskich 
- 1. miejsce w sezonie 2019; 1.miejsce w sezonie 2017; 2. miejsce w sezonie 2019/20; 2. miejsce w sezonie 2018/19
Puchar Świata w skokach narciarskich
  - 2. miejsce w sezonie 2018; 3. miejsce w sezonie 2019
Turniej Czterech Skoczni
 - 2. miejsce w sezonie 2018; 2. miejsce w sezonie 2018/19; 3. miejsce w sezonie 2019 
Zimowe Igrzyska Olimpijskie
 - złoty medal w Sochi na skoczni dużej; złoty medal w Sochi na skoczni normalnej; srebrny medal w Sochi, konkurs drużynowy
Letnie Grand Prix 
- 1. miejsce w sezonie 2019, 2. miejsce w sezonie 2017

Wypowiedzi ekspertów:

229-652 - Dembele to zawodnik z chłodną głową. Na dużych imprezach zdobywał same medale. Brakuje mu tylko TCS i PŚ, co może bez problemu zdobyć. Świetny lotnik, zdobył dwie małe kryształowe kule. Szkoda sezonu 2018/19, bo mógł zdobyć trofeum za zwycięstwo PŚ. Jednak pokazał klasę, i przed zawieszeniem w Sochi zapieczętował 2 złote medale. Jest sympatycznym zawodnikiem, po czym przynosi świetny wynik. Wystarczy mu trzymać kciuki, aby zdobył ostatnie wymienione trofea.  
ZanDiPL - Bardzo dobry zawodnik, myślę, że jest w TOP5 najlepszych zawodników Skoków Narciarskich Haxball w historii. Z pewnością ma problem z wygrywaniem długich cyklów jak TCS czy PŚ, ale ma nieprawdopodobny dar do wygrania imprez z pojedynczymi konkursach. Jest po prostu Killerem, który wprowadza bardzo dobrego ducha do drużyn, w których występuje. Szanuje każdego rywala, przyznaje się do swoich błędów i pomaga innym użytkownikom. Trzeba mu powiedzieć czasami kilka gorzkich słów, żeby przemyślał swoje zachowanie, ale tak poza tym jest miły i spokojny, być może będzie kiedyś dobrym przedsiębiorcą.
cieslok002 - Dembele to jedna z lepszych postaci w historii snh. Skacze on reguralnie na równym poziomie czego nie jeden na pewno może mu pozazdrościć . W mojej pamięci jak i myślę innych zostanie on zapamiętany jako skoczek z wielką charyzmą , który po wykluczeniu z zawodów PŚ w tym samym sezonie bez większego obeznania wygrał dwa złota olimpijskie
Anders Jacobsen - Świetny zawodnik, który jest specjalistą od dużych imprez - cztery złote medale Mistrzostw Świata mówią samo za siebie. Pamiętny sezon 2018/19, gdzie został zawieszony w Pucharze Świata, a na Olimpiadzie zdobył dwa złota indywidualnie i srebro w drużynie. Fantastyczny lotnik - dwie Małe Kryształowe Kule i dwa drugie miejsca, bardzo dobry rekord życiowy, piętnaście lotów za 240. metr. Choć warto powiedzieć, że indywidualnie na MŚwL medalu jeszcze nie zdobył. Podobnie jest w Turnieju Czterech Skoczni - mimo dobrej dyspozycji w wielu edycjach, braki wychodziły w Bischofshofen. Ogromne doświadczenie i głód skakania mogą sprawić, że jeszcze zawalczy o te trofea. Poza gestiami sportowymi, jest bardzo sympatycznym zawodnikiem, który tryska optymizmem. Przyjemnie będzie go oglądać w dalszej rywalizacji.
Ocena ekspertów:
UMIEJĘTNOŚCI - 8.5
PSYCHIKA - 7.5
REGULARNOŚĆ - 9.0
AKLIMATYZACJA - 8.5
POTENCJAŁ - 7.5
Odpowiedz
Dziękuje bardzo za miłe słowa, aż łezka się wokół kręci, gdy widzę ile tak naprawdę minęło od mojego debiutu :/ . Mam nadzieję, że wkrótce uda mi się zdobyć chociaż PŚ, które zapieczętowałoby całą moją karierę...

PS: Jest drobny błąd, mój debiut miał miejsce w Sapporo HS 134 (21.01.2017) - 11.Dembele 132.5 m 35.5 m 168.0
Odpowiedz
weź Puchar Świata wygraj xD
Odpowiedz
ja żartowałem haha Dembele nigdy nie zdobędzie Pucharu Świata
L E G E N D A

Odpowiedz
A wszystko się zaczęło od drużyny Niemiec i MŚ w Oslo Wink
Personal Best : 239,5m (7.03.2021) Vikersund HS-240
Liczba występów/podium w PŚ : 142/25
Confused

Odpowiedz
Szef sam w sobie.
Nie warto się poddawać gdy dążysz do celu i marzeń!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości