Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„SNH News” 14/2019 - „Sezon oficjalnie rozpoczęty - Klingenthal”
I stało się. Dziesiąty sezon Pucharu Świata otworzyły konkursy w niemieckim Klingenthal. Weekend ten był obfity w niespodzianki, emocje oraz zwroty akcji.
Zachęcamy do przeczytania relacji!

DZIEŃ PIERWSZY

Pierwszy konkurs tego weekendu będący jednocześnie pierwszym konkursem sezonu 2019/20 miał dwóch debiutantów. Pierwszy raz w karierze wystartowali skoczkowie: Quani oraz ZUTWLC. W I serii najdłuższy skok oddał KraK - 146.0 m, co plasowało go na szczycie stawki. Tuż za nim byli Primoz Peterka oraz Maciek3839 którzy oddali skoki o metr krótsze. Do II serii awansowali wszyscy, co skoczyli w I serii ponad 100 m. W II serii najdłuższy skok oddał mister11 - 147.0m. Jednak misterowi11 do podium zabrakło jednego punktu, a ostatecznie na podium stanęli odpowiednio: KraK, Primoz Peterka i Sebek006. Szansy na podium nie wykorzystał Maciek3839 - w drugiej serii zaliczył bulę przez co w konkursie uplasował się ostatecznie na 14. miejscu. Ten konkurs był także niezwykły dla drugiego skoczka tych zawodów - Primoza Peterki, który pierwszy raz stanął na podium Pucharu Świata od... 19 sierpnia 2016.

[Obrazek: L6cF9Zc.png]

WYWIADY:

Wywiad z Sebkiem006:

no name: Jest z nami trzeci skoczek dzisiejszego konkursu, Sebek006. Panie Sebek, jakie wrażenia po trzecim miejscu?
Sebek006: Witam, wrażenia nijakie chciałem zrobić to co zrobiłem, i z tego jestem zadowolony.
N: Jak myślisz, co ci pomogło w osiągnięciu tak wysokiej lokaty?
S: No na pewno wiele treningów przyczyniło się aby osiągnąć taki wynik jakim jest 3 miejsce w konkursie najwyższej rangi.
N: Sezon się zaczął, skoki sie rozpoczęły, jak myślisz, kogo byś wytypował jako zwycięzcę Pucharu Świata?
S: Nie skupiam się na typowaniu. Próbuję mocno się koncentrować na skakaniu, a nie na przewidywaniu przyszłości.
N: Jaki jest twój cel w jutrzejszym konkursie?
S: Myślę że jutro pokaże taką samą wysoką klasę jak w dzisiejszym dniu, dziękuję.
N: Dziękuję za wywiad. Życzę powodzenia jutro!
S: Dowidzenia!

Wywiad z KraKiem:

no name: Jest z nami KraK, zwycięzca konkursu inaguracyjnego obecnego sezonu. Panie KraK, jakie wrażenia?
KraK: Dzień dobry. Jestem szczęśliwy, że udało mi się osiągnąć taki dobry wynik w konkursie, który rozpoczął sezon na naszej kochanej lidze.
N: Jak myślisz, czy to może zwiastować twój wielki sukces w tym sezonie?
K: To dopiero początek sezonu, więc nie można czuć się za pewnie, ale obecnie czuję się na siłach by walczyć o górne miejsca w klasyfikacji generalnej.
N: Jak uważasz, które mniej więcej miejsce możesz zająć jutro?
K: Jutro chciałbym powalczyć o utrzymanie na 1 miejscu w kg, sądzę że 4-5 miejsce wystarczy, ale nie można zapominać, że tuż za mną są tacy skoczkowie jak Primož czy sebek.
N: Życzę oczywiście powodzenia. Dziękuję za wywiad!
K: Dziękuję

DZIEŃ DRUGI:

Następnego dnia rozegrano drugi konkurs. Tym razem frekwencja na zawodach była większa - na starcie stawiło się 22 zawodników, o pięciu więcej niż w pierwszym konkursie. Tego dnia konkurs miał podobny przebieg. Znowu do II serii awansowali wszyscy, co skoczyli powyżej 100 m, oraz najdłuższymi skokami I i II serii były odpowiednio: 146.5 m i 147.0 m. W II serii też wydarzyły się rzeczy które się wydarzyły w II serii pierwszego konkursu. Znowu Maciek3839 miał pecha - ponownie po I serii miał szansę na podium, ale w drugiej serii zaliczył bulę, co się wydarzyło również w pierwszym konkursie. Kolejną powtórką z pierwszego konkursu było podium Sebka006 i to na tym samym stopniu - trzecim. Zawody wygrał GetVacced, który jednocześnie oddał najdłuższy skok tego konkursu. Na drugim stopniu podium stanął obrońca kryształowej kuli - 229-652.

WYWIADY:

Wywiad z 229-652:

no name: Naszym kolejnym gościem jest 229-652, drugi zawodnik drugiego konkursu sezonu 2019/20 i jednocześnie obrońca Kryształowej Kuli, 229-652! Witam cię serdecznie!

229-652: Witam
no name: Powiedz nam, jakie wrażenia z konkursu i w ogóle z całego weekendu? Uważasz, że zrobiłeś to co do ciebie należało czy uważasz, że mogło być lepiej?
229-652: Uważam, że wykonałem swoje zadanie. 1. konkurs danego sezonu znowu mi nie wyszedł i to chyba staje się normą w mojej karierze.
no name: Jak uważasz, czego dodało ci więcej to 2. miejsce? Pewności siebie czy po prostu punktów do Pucharu Świata?
229-652: W tym sezonie nie walczę już o Kryształową kule, dlatego tylko punkty do Pucharu Świata.
no name: Twoim zdaniem, kto może w tym sezonie walczyć o zwycięstwo w Pucharze Świata?
229-652: Wszystko może się zdarzyć, ale moim cichym faworytem jest cieslok.
no name: Okej, więcej pytań nie mam, więc, życzę oczywiście udanego weekendu w Kuusamo. Dziękuję za wywiad!
229-652: Dzięki i cześć!

Wywiad z Sebkiem006:

no name: Naszym gościem ponownie jest Sebek006! Sebku, od razu gratuluję drugiego podium z rzędu! Powiedz nam, jak się czujesz po tym wszystkim?
Sebek006: Hej! Fajnie się czuje wykonałem dobrą robotę i jestem z tego zadowolony.
N: Czy po sobotnim konkursie spodziewałeś się powtórki?
S: Na pewno się spodziewałem byłem dobrze przygotowany co przyczyniło się na powtórkę z soboty.
N: Jak oceniasz cały weekend?
S: Weekend fajny, ale teraz będę się skupiał na Kuusamo!
N: Czy uważasz, że w Kuusamo może być podobnie dla ciebie jak w Klingenthal?
S: Lubię skocznie w Ruce, myślę że jestem w stanie zdobyć podium.
N: No i tego życzę! Do zobaczenia!
S: Do widzenia.

PYTANIA:
1. Który zawodnik ci najbardziej zaimponował w minionym weekendzie?
2. Który debiutant zrobił na tobie największe wrażenie?
3. Jak oceniasz poziom konkursów tego weekendu?
Coś się kończy, coś zaczyna
Odpowiedz
1. Sebek
2. Żaden
3. Sobota - 9/10 Niedziela - 7/10
L E G E N D A

Odpowiedz
1. Nikt
2. Sicario
3. Sobota 8/10 Niedziela 8/10
Angry

Odpowiedz
1.Primoż
2.Quani
3.oba konkursy były na wysokim poziomie , jedynie co to jestem rozczarowany moimi skokami gdyż dało się z nich wyciągnąć wiecej
Odpowiedz
1. ZUTWLC
2. w sumie to Quani
3. 7/10 (jak można stanąć 2x pod rząd na 4 miejscu, ze stratą 1-1,5 punktu XD)

troche późno to pisze no ale no.
Odpowiedz
(12-06-2019, 19:20)mister11 napisał(a): 3. 7/10 (jak można stanąć 2x pod rząd na 4 miejscu, ze stratą 1-1,5 punktu 

Ja tam na IO w Sochi miałem 2x 4 miejsce ze stratą 0.5pkt, (na dużej i małej skoczni)
Personal Best: 244.5 m - Vikersund 18.08.2019

,,Trzeba sto razy przegrać, aby raz wygrać" ~ Kamil Stoch

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości