Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Próba na redaktora
Za nami pierwsze rozstrzygnięcia na Igrzyskach Olimpijskich, które w tym roku odbywają się w Sochi, a dokładniej na skoczniach w Krasnej Polanie o rozmiarach: HS 106 i HS 140.                 W sobotę (9 lutego) odbył się konkurs na skoczni o mniejszym rozmiarze.

Zapraszam do zapoznania się szczegółowo z wynikami tego konkursu!

Krasnaja Polana HS 106
1.Dembele                          106.5 m  106.0 m  212.5
1.Franc                               106.0 m  106.5 m  212.5
1.Wyspy Salomona              106.5 m  106.0 m  212.5

Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1341&pid=18713#pid18713

ZAWODNICY, KTÓRZY PRZYSTĄPILI DO KWALIFIKACJI:
1.OLEK20050                  
2.89 BP SZYNO               
5.KOSMOS                      
8.DOMINOS                 
10.BREJALIS                   
17.FRIZ                          
18.NO NAME                  
20.LUKI                          
21.MIKI123456810          
22.POWER                 
23.LUKSEH                     
26.ŁADOWARKAP             
27.KRAK                         
28.WYSPY SALOMONA     
29.QSM                           
30.GAJEK                        
31.GETVACCED                
32.MATI                       
33.SKIJUMPHAXBALL       
35.FRANC                       
36.229-652                     
37.ANDERS JACOBSEN      
38.JAREK21CR                 
39.ZANDIPL                     
40.BOKS                         
41.CIESLOK002               
42.DEMBELE                    
43.KAZAM                       

KWALIFIKACJE
Z racji, że na starcie pojawiło się aż 28 zawodników, konkurs musiały poprzedzić kwalifikacje.
Z rywalizacji o medale po bardzo słabych skokach odpadli: no name (63.5 m), BOKS (63.0 m) oraz skijumphaxball (40.5 m).
Z kolei skokiem na 107 metr błysnął Wyspy Salomona. Bardzo dobrze zaprezentowali się również ZanDiPL, ŁadowarkaP i Dembele (106.5 m).

I SERIA
W I serii konkursowej wzięło udział 25 zawodników, którzy zostali wyłonieni poprzez kwalifikacje.
Dobre skoki oddali m.in. Dominos i Kosmos, obaj wylądowali na 106 metrze.
W czołówce walczącej o medale byli również tacy zawodnicy jak: 229-652, Franc, Friz, Gajek, ZanDiPL, mati czy 89 bP szyno.
A po skokach na 106 metr i 50 centymetr prowadziło aż 3 zawodników, byli to: Dembele, Wyspy Salomona, a także Lukseh.
Z konkursem musiał pożegnać się bardzo doświadczony zawodnik, jakim jest GetVacced, który oddał swoją próbę na zaledwie 40 metr. Jego los słabymi skokami podzielili również Power, olek20050 i Miki123456810.
Szczęśliwcami okazali się Luki, a także brejalis, którzy ex aequo zajmowali po swoich skokach na 102 metr i 50 centymetr 20 pozycję, tak więc do rywalizacji w 2 serii przystąpiło 21 zawodników.

II SERIA
II serię bardzo dobrym skokiem na 105,5 metra rozpoczął Luki, ex aequo będący z Nim brejalis oddał o wiele krótszy skok na 64 metr.
Swoim rekordowym skokiem zachwycił wszystkich cieslok002, oddał próbę na 107,5 metra. W ostatecznym rozrachunku wystarczyło to do 4 miejsca razem z Luksehem, który prowadził po pierwszej serii.
Świetny skok oddał też Franc, który wylądował na 106 metrze i 50 centymetrze, dało Mu to złoto.
Pierwszą pozycję utrzymali skokami na 106 metr Wyspy Salomona, a także Dembele. Tak więc mieliśmy aż 3 złotych medalistów.

ZAWODNIK DNIA: Franc, który po 1 serii był poza podium, a w 2 serii awansował i zdobył złoto

SKOK DNIA: 107.5 m - cieslok002

ROZCZAROWANIE DNIA: kazam, miał liczyć się w walce o medale a wyszło zaledwie 14 miejsce

NAJWIĘKSZY SPADEK: Gajek o 10 pozycji (z 8 na 18 miejsce)

NAJWIĘKSZY AWANS: cieslok002 o 10 pozycji (z 14 na 4 miejsce)

WYWIADY:
Dominos
(zachowano oryginalną pisownię)

D-Dominos
M-mati

M: Witam Dominosa!
D: Witam witam
M: Zapewne 10 miejsce na skoczni normalnej Cię nie zadowoli, co się stało że po 1 serii byłeś na 4 miejscu, a później wylądowałeś na tak odległej pozycji?
D: To wszystko przez stres , tak bywa w sporcie ze czasem oprócz umiejętności o wyniku decyduje stres ale i tak jestem dumny ze jestem w top 10 przed zawodami mówiłem juz ze 10 mnie zadowoli i tak się stalo
M: A co powiesz o postawie swoich kolegów ze Szwajcarii z Mikim123456810 na czele, czy jesteś z nich zadowolony, czy może jednak jest mały niedosyt?
D: To co się stało na skoczni HS 106 było wypadkiem przy pracy co prawda fajnie by było gdyby awansowali ale stało się to co się stało i nic na to nie poradzę . Teraz trzeba zapomnieć o tym i skupić się na dużej skoczni gdyż tam skoki są inne. Uważam że na HS140 uda nam się wywalczyć medal na treningach miki leciał po za punkt HS jeśli stres go nie zje to będziemy mieli złoto
M: A jeszcze zapytam na temat normalnej skoczni, spodziewałeś się takich końcowych wyników, czy może nieco inaczej wyobrażałeś sobie końcowe podium?
D: Tak to ci tam się stało było nie codzienne mimo że to było jasne ze będą te same noty u tych samych graczy jednak nie spodziewałem się 3 złotych medali
M: W piątek odbędzie się konkurs indywidualny na skoczni dużej HS 140, jakie są Twoje oczekiwania na ten konkurs?
D: Myślę że zajmę minimum 13 lokatę
M: Na koniec zapytam, jak będzie wyglądało w tym konkursie top 3?
D: 1 będzie Dembele lub kazam obaj grają niesamowicie,
2 będzie miki skocznie rozpraciwal w 100% no chyba ze klawiatura znowu zacznie szwankowac Wink
3 będzie hmmm ciężko wybrać ale myślę że friz będzie walczył o medal i przegra z mikim o 1 metr

M: Dziękuje Ci Dominosie za wywiad i życzę powodzenia w rywalizacji na dużej skoczni.
D: Dziękuję i nawzajem

W odpowiedziach bardzo proszę o zrozumienie, ponieważ jest to moja pierwsza praca, postaram się, aby kolejne były o wiele lepsze.
Odpowiedz
bardzo ladnie, staraj sie uzywac jasnych kolorow bo nic nie widac
Odpowiedz
Jeśli chodzi o szczegółowe wyniki to lepiej umieścić je na końcu po całym opisie konkursu, fajnie to wygląda Smile
Odpowiedz
hehe statystkyki ode mnie Big Grin Dobre gazetka, no i oczywiście #MATINAREDAKTORA
Odpowiedz
Dzięki za porady Smile
Odpowiedz
No i polecam składać podpis na końcu pracy, jak "EJDŻEJ"
Odpowiedz
ładne Smile
REKORD ŻYCIOWY: 248,5m (VIKERSUND HS240) (11.09.2022r.)

ROZPOCZĄŁ KARIERĘ: 1.01.2016r.
SKOŃCZYŁ KARIERĘ: 9.06.2024r.

Odpowiedz
Dobra gazetka.
Odpowiedz
Dzięki
Odpowiedz
super
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości