Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNH News 10/2017 "Po spotkaniu z szatanem"
SNH News 10/2017 "Po spotkaniu z szatanem"

Witajcie w kolejnym wydaniu SNH News, w którym podsumujemy weekend na Čerťáku, będący piekielnie ciekawym pod względem odległości i samej atmosfery. W tym wydaniu przedstawimy również kompleks na Okurayamie - Sapporo HS137. Zapraszam !

Čerťák - "W czeluściach Lucyfera"
Gazetkę rozpoczniemy, tak jak już wspomniałem, od podsumowania konkursu na mamucie w Harrachovie, de facto ledwo dychającym - zgniły zeskok, częściowo rozebrana bula; jednak to nie przeszkodziło naszym śmiałkom w lataniu na czeskim obiekcie. Już przed samymi zawodami na słowa walczyli Friz i koza, którzy, jak widać, chcieli powalczyć o zwycięstwo w obu zawodach, a także pokazać wyższość nad sobą. Obaj, skłóceni, chcieli więc pokazać, na co ich stać. Ale nie tylko oni byli bohaterami weekendu.
I KONKURS. I serię zaczęliśmy od powrotu Primoza Peterki - bula na 9. metrze. Jak na ten obiekt, to jest sztuka tak "polecieć", zwłaszcza przy takiej zgniliźnie, jaka jest na wspomnianej buli. Do rywalizacji wrócił kamilus500, który już wtedy pokazał, że warto się z nim liczyć - 203.5m - taka odległość w ostatnim konkursie przed przerwą dałaby mu podium. Ale nie dziś. Dziś większość była od niego o wiele lepsza. Po dobrym skoku ZanDiegoPL, a nawet świetnym - na rozmiar skoczni, przyszedł czas na słabszy Bendtnera. Następnie rówmnie dobry skok jarka21cr - 204.0m, znowu przyszedł czas na słabszy, tym razem popularnej "Bizneswoman" Naaty, niewiele lepszy od zawodnika, który jako nick przywdział nazwisko duńskiego napastnika. Później jednak był festiwal dalekich lotów - Wyspy Salomona 206.5m, a potem koza - mocny łomot na 208.5m! I przyszedł czas na Donalda Trumpa i Friza. Ten pierwszy pokazał, że poniżej pewnego poziomu nie schodzi - również 206.5m. I teraz Friz. Wszyscy czekali na ten moment. Bierze którki rozbieg i... zalicza bulę! 37.0m rujnuje jego szanse na dobry skok. II seria i od razu dwie bule: Primoza i - o ironio - Friza. Dalej mamy średnie skoki od 7. do 4. miejsca, około 160-metrowe. W ten sposób wyklarowało nam się podium: koza, Wyspy Salomona i Donald Trump. Ale kto na którym miejscu? Zaczyna Wyspy - 209.0m!!! Ależ uderzył Wyspy! Kibice (aka %) szaleją! Czeka Donald Trump. I tyle samo - 209.0m ! A teraz koza. Czy on, czy ta dwójka? Musi skoczyć 207.0m - taki jest poziom. Wybija się, ale... brakuje pół metra do zwycięstwa! koza przegrywa z Donaldem i Wyspami wręcz o czubek narty!
II KONKURS. I seria rozpoczyna się od słabszych skoków DembelePL, skijumphaxballa, a także ZanDiegoPL. Powrót Benjiego udał się, ale nie od końca - 199.0m na pewno chwały mu nie przynosi. A przynajmniej patrząc się na TAKI poziom konkursu - 200.0m Macieja Kota, po 206 kozy i jarka21cr. Ba! To jeszcze nie jest podium. Naata - 209.0m!! No i oczywiście Friz, który ewidentnie wykorzyształ brak Donalda Trumpa i odlatuje na tyle, ile "Mistrzyni przypalania bigosu", Naata. Ale to, co za chwilę usłyszycie (i zobaczycie), może okazać się wręczk osmosem - rekord skoczni Wysp Salomona - 213.5m!!!!! Skocznia Lacroxa padła pod napływem równie dobrego mappera! Druga seria miała być tylko formalnością. Ale? No właśnie. Zaczęło się od Dembele, 208.0m. Dalej średnie skoki skijumpa, ZanDiego i Macieja, o których więcej rozpisywać się nie będę. Benji 203.5m. Więc bardzo dobry powrót Założyciela. jarek21cr nie najlepiej, 195.5m. Nisko więc postawił poprzeczkę przed kozą, który finalnie poleciał na 202. metr. Jedyne, na co musiał czekać, to potknięcie rywali. Jednak ani Naata, ani tym bardziej Friz. 205.5m - tyle musiał polecieć Wyspy, by zdobyć kolejne 100 punktów. Jednak, jak widać, po fecie spowodowanej rekordem, nogi dały mu siłę tylko na... 163.5m!! Tak więc ostatecznie zwycięża Friz przed Naatą i kozą.

CZAS NA NOMINACJE:
ZAWODNIK WEEKENDU: Wyspy Salomona
ODKRYCIE WEEKENDU: Benji
ROZCZAROWANIE WEEKENDU: Primoz Peterka
SKOK WEEKENDU: Wyspy Salomona - 213.5m

Sapporo HS137 - przebudowana, ale taka sama?

Nie dostaliśmy jeszcze mapki z Sapporo, ale możemy podejrzewać, wedle pogłoskom, że nie będzie ona niczym się różnić od tej starej, chyba żę rozmiarem. Tak więc ocenię tę skocznię podług starszej wersji. Macie link do mapy: http://haxmaps.com/map/3969
Sama skocznia ma rozbieg położony nie idealnie, piłka położona jest dość wysoko, co zmusza nas do tego, żebyśmy bardzo wcześnie oderwali się od rozbiegu, jeśli chcemy uzyskać świetny rezultat. Ale! Łatwo tu o bulę lub słaby skok. Jeśli bowiem nawet ociupinkę za późno naciśniesz X/spację/cokolwiek co daje ci wybicie, możesz spaść z zeskoku niczym kłoda. Ale taka kłoda, no z drewna, he he he. Tutaj trzeba mieć linijkę i kątomierz wyryty w mózgownicy, by odlecieć ponad 140m (a da się).

Kto może wygrać w Sapporo? Opinia autora.

Ciężko coś stwierdzić. Patrząc się na taką stawkę i tak wysoki poziom, spodziewać się można po wszystkich wszystkiego. Wydaje mi się jednak, że o zwycięstwa będą walczyć ta trójka, która użera się na tym forum niemiłosiernie, tj. Donald Trump, Friz i koza. Ta trójka będzie robiła dosłownie wszystko, by zdobyć 100 punktów. Ale nie wykluczam też Wysp Salomona, którego przecież nie będzie to skocznia, tak więc może odpalić sporą katapultę. Jako czarne konie stawiam Naatę, jarka21cr i ZanDiego, który po prostu skacze tak, jakby nie debiutował na żadnych salonach, tylko był starym wyjadaczem. Ja mam duże problemy z formą (de facto od 2015 roku, od kiedy do was doszedłem, bo przed tym miałem roczną przerwę, która po prostu mnie wybiła z rytmu), ale po 2. miejscu w Kanderstegu na sh i moich skokach treningowych, myślę, że mogę o coś powalczyć. Może o takie miejsce w pierwszej szóstce bądź siódemce (na np. 12 Smile), kto wie...

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

- POSZUKIWANY JEST SPRAWOZDAWCA Z KONKURSÓW, KTÓRY MÓGŁBY ROBIĆ SPRAWOZDANIA I NIE MA PROBLEMÓW Z PISOWNIĄ (TJ. DYSLEKSJA, DYSGRAFIA, ITP.). PONADTO, POWINIEN BYĆ NA PRAWIE WSZYSTKICH KONKURSACH. CHĘTNYCH ZAPRASZAM NA PRIV LUB GG.
- JAK WIECIE, NIE MA MNIE OD 15 LIPCA DO 24 LIPCA. W TEN SPOSÓB PROSIŁBYM O JAKIEŚ ZASTĘPSTWO NA TE DNI. ZASTĘPSTWO OBEJMOWAŁOBY DWIE GAZETKI SNH NEWS. WARUNKI: OBECNOŚĆ W TYM TERMINIE I BRAK PROBLEMÓW Z PISOWNIĄ. CHĘTNI PROSZENI NA GG. OBOWIĄZKOWE DOŚWIADCZENIE (MILE WIDZIANA PRZYKŁADOWA PRACA Z INNEGO FORUM BĄDŹ TEGO).
- ORGANIZUJĘ "TURNIEJ O ZŁOTE KALESONY 2017". BĘDZIE ON POLEGAŁ NA TYM, ŻE WYSYŁACIE MI POWTÓRKI SWOICH SKOKÓW NA PRIV, A JA JE ANALIZUJĘ I WRĘCZAM ZA TO PUNKTY. SZCZEGÓŁY PO POWROCIE.

I na koniec, pytanie do was:
Jaka będzie godzina czasu lokalnego w Sapporo, podczas gdy w Polsce jest godzina 19:30? Proszę o obliczenia Wink Piszcie.

Do zobaczenia za 2 tygodnie, booya!
ZIBIDOB

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Dobre jest, bo dostałem skok weekendu i zawodnika weekendu i mnie pochwaliłeś, a Harrachov to moja skocznia, Lacrox tylko wieżę robił a resztę ja. 9/10
Odpowiedz
ROZCZAROWANIE WEEKENDU: Primoz Peterka

Nie wiem czego ode mnie oczekiwano bo na pewno nie jakiegoś dalekiego skoku za HS
Odpowiedz
rób takie gazetki bo są dobre
Odpowiedz
(07-12-2017, 12:34)Primož Peterka napisał(a): ROZCZAROWANIE WEEKENDU: Primoz Peterka

Nie wiem czego ode mnie oczekiwano bo na pewno nie jakiegoś dalekiego skoku za HS

Kogoś musiałem dać, a jak dam Friza, to się wkurzy XD

benzynka mmm

Odpowiedz
Cytat:Wyspy Salamona: "Dobre jest, bo dostałem skok weekendu i zawodnika weekendu i mnie pochwaliłeś..."
Gazetki nie ocenia się po tym, czy zostałeś w niej pochwalony czy nie xDDD
Odpowiedz
(07-12-2017, 12:55)koza napisał(a):
Cytat:Wyspy Salamona: "Dobre jest, bo dostałem skok weekendu i zawodnika weekendu i mnie pochwaliłeś..."
Gazetki nie ocenia się po tym, czy zostałeś w niej pochwalony czy nie xDDD

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Każdemu możę podobać się co innego, i to lubię Big Grin

benzynka mmm

Odpowiedz
In minus
1) Fajnie, że nic nie wspomniałeś o zwycięzcach konkursów, czyli o mnie i Trumpie, za to wspomniałeś o tym nn i ns, który ma mniej zwycięstw nawet od ciebie (dla przypomnienia 0);
2) Fajnie, że streszczając przebieg konkursu, podajesz skoki w kolejności nieadekwatnej do rzeczywistości;
3) Dobrze, że wspomniałeś o sytuacji w Klasyfikacji Generalnej i Klasyfikacji Lotów;
4) No i bardzo fajnie przeprowadzony wywiad, dzięki czemu możemy dowiedzieć się o doświadczeniach zawodników.

In plus
Gazetka okazała się lepsza w dotyku niż Velvet Big Grin
[Obrazek: vfxQil1.png]
Odpowiedz
"Nic nie wspomniałeś o zwycięzcach konkursów" xD
"nn i ns" xD
"Gazetka okazałą się lepsza w dotyku niż Velvet" xD

xD
Odpowiedz
(07-13-2017, 16:51)koza napisał(a): "Nic nie wspomniałeś o zwycięzcach konkursów" xD
"nn i ns" xD
"Gazetka okazałą się lepsza w dotyku niż Velvet" xD

xD

Umiesz brać udział w dyskusji, czy jesteś tak biedny umysłowo, że potrafisz tylko pisać "xD", jakiś Twój osobisty dialekt? Przykro nam, ale my nie rozumieć po debilmiaowemu :v
Co Ci nie pasuje w nn i ns, może skopiujesz swoje osiągnięcia na SNH, porównamy i się pośmiejemy razem... teraz czas na Twoje ulubione "xD"
Gazetka słaba, dziwnym stylem pisana, raz piszesz jakby bezosobowo, potem nagle inaczej, do poprawy... Odkrycie weekendu Benji?? Moim zdaniem Naata, ale oczywiście Ty wolisz napisać tylko "mistrzyni przypalania bigosu". Odłóż kompleksy na bok i zacznij pisać bez stronnicze gazetki.
I jeszcze jedno...
"- POSZUKIWANY JEST SPRAWOZDAWCA Z KONKURSÓW, KTÓRY MÓGŁBY ROBIĆ SPRAWOZDANIA I NIE MA PROBLEMÓW Z PISOWNIĄ (TJ. DYSLEKSJA, DYSGRAFIA, ITP.). PONADTO, POWINIEN BYĆ NA PRAWIE WSZYSTKICH KONKURSACH. CHĘTNYCH ZAPRASZAM NA PRIV LUB GG."
Haha, jesteś redaktorem i szukasz kogoś do sprawozdań? Słyszysz Ty siebie? Jak na tę funkcję jesteś bardzo mało odpowiedzialny, zero frekwencji i zlew totalny. Friz ma rację, faktycznie miękkie jak aksamit te Twoje wypociny... Hehe (;
[Obrazek: VpUYqBr.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości