Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Narty na bok - czyli o sobie samym” - Robek mówi...
DATA: XIII I MMXXIV
PYTA: Anders Jacobsen
PYTANY: Robek

I TURA - HAXBALL
AJ: Dzień dobry, Robku!
R: Witaj
AJ: Jaka jest geneza Twojej forumowej nazwy?
R: To nie jest jakaś skomplikowana rzecz. Robek pochodzi od mojego prawdziwego imienia, czyli Robert. Często mówiono na mnie Robek Bobek. Ale bardziej pasuje Robek do mnie.
AJ: Jak trafiłeś na nasze forum?
R: O matko...... Nawet nie pamiętam jak do was trafiłem. Musiałbym sobie to przypomnieć. Trafiłem do was w maju 2016 roku czyli prawie 8 lat temu. Ale jak do was trafiłem? Szczerze nie pamiętam, ale chyba ktoś mi polecił waszą stronę. Tyle czasu już minęło od dołączenia przeze mnie, leci ten czas niesamowicie szybko.
AJ: Pierwszy kolega poznany na SNH?
R: Nie wiem, może Jacobsen. Miałem trochę przerwy i wyleciało mi wszystko
AJ: Najważniejszy moment w karierze?
R: Normalnie bym wskazał, swoje pierwsze podium w PŚ w Trondheim, które nawet było moim piewrszym wygranym konkursem w karierze, ale wybór pada na niespodziewany tytuł Mistrza Świata zdobyty w Planicy. W życiu bym nie brał pod uwagę, że po dość wieloletniej przerwie zdobędę złoty medal na dużej skoczni. Więc ten moment uważam za najważniejszy
AJ: W jaki sposób przygotowujesz się do konkursów?
R: Czasami szykowałem się do konkursu sam, puste lobby tylko ja i skocznia, ale teraz częściej przygotowuję się tuż przed konkursami, skacząc skoki treningowe.
AJ: Ulubiona skocznia narciarska?
R: Hmmmmmm................. Na pewno nie Willingen ani Bischoshofen, które uważam za jakieś nieporozumienie i nieśmieszny żart. Planicę bym wybrał, bo lubię loty.
AJ: Skocznie ,,lewe" czy skocznie ,,prawe"?
R: Ciężko mi ocenić tak szczerze. Bo większość sukcesów miałem raczej ze skoczniami lewymi niż prawymi. Ale ze względu na swoje sukcesy, postawię na skocznie lewe

II TURA - CO? JAKIE?
AJ: Jakie są Twoje zainteresowania?
R: No cóż, lubię sport, głównie piłkę nożną, skoki narciarskie, Dart. Oglądam wyścigi Formuły 1, wrestling tylko WWE. Słucham muzyki, aczkolwiek nie mam ulubionego gatunku muzyki, aczkolwiek nienawidzę Disco Polo. Nie cierpię słuchac tego chłamu, a w mojej rodzinie po prostu uwielbiają ten gatunek. Oprócz tego interesują mnie gry, głównie i przede wszystkim o tematyce sportowej FIFA czy teraz EA FC, Deluxe Ski Jump 2.1, także wyścigi głównie F1, ale mam np. Dirt 3. A nie ukrywam, że mam chrapkę na jeżdżenie w ligach F1, ale z powodu zepsutej karty graficznej w laptopie musiałem się wstrzymać
AJ: Rekord w długości skoku w Deluxe Ski Jump 2.1?
R: Dokładnie 279,46 ze skoczni Słowenia K250
AJ: Ulubiony piłkarz polski oraz zagraniczny?
R: Z zagranicy wskazuję Marco Reusa, a z Polski ciężko mi wskazać, bo nie mam ulubionego piłkarza z Polski. Ale gdybym miał na siłę wskazać, wybrałbym nie typowo Michał Pazdan
AJ: Które państwo chciałbyś najbardziej odwiedzić?
R: Kurde, kolejne ciężkie pytanie: Bo na Węgrzech, we Włoszech czy w Hiszpanii już byłem. Jednak wbrałbym Wielką Brytanię. Bo szczerze, bym obejrzał jakiś mecz na Wyspach, ale może bardziej przede wszystkim żeby obejrzeć wyścig F1. Chociaż w kontekście F1 to bym z chęcią wybralbym się na Węgry i na Hungaroring
AJ: Najlepszy prezent, jaki w życiu dostałeś?
R: No to okej - piłka Brazuca czyli oficjalna piłka MŚ 2014, laptop który mam obecnie od 10 lat czyli Lenovo z51-70. Dołożyłbym też coś co nazywa się stół do gier, gdzie można było grać chyba 15 gier na jednym stole jak piłkarzyki, koszykówka, kręgle itp.
AJ: Największe uzależnienie?
R: Hmmmmmm............... siedzenie w telefonie
AJ: O której godzinie zwykle chodzisz spać?
R: Między 23:00, a 1:00
AJ: Książka, którą najchętniej przeczytałeś?
R: Ja należę do osób, które niezbyt czytają książki. Jedyne książki jakie czytałem to streszczenia lektur, aczkolwiek mam książki jak Dekalog Nawałki autorstwa Marcina Feddka i książka Historia Bez cenzury.
AJ: Ulubiony przedmiot szkolny?
R: Historia, WF

III TURA - O SOBIE
MOTTO: "Never Give up" albo te które trochę wymyśliłem "Nigdy mnie nie lekceważ"
PRAWORĘCZNY CZY LEWORĘCZNY: Zależy pod jakim kątem pytasz. Aczkolwiek powiem tak, piszę prawą ręką, myszkę używam prawą reką, piję ze szklanki w prawej ręce. Natomiast w sporcie, w siatkówce serwowałem lewą ręką, w piłce ręcznej rzucałem piłkę lewą ręka, w koszykówce kładłem nacisk bardziej na lewą rękę. Nawet w piłce nożnej jestem lewonożny
DOWCIP: Co mówi Japończyk, gdy widzi okno? Toshiba
SKACZE: X
SPRZĘT: Lenovo z51-70 którego mam ponad 10 lat, intel i5 4 generacji, 8 gb ram nvidia geforce 840M
CHARAKTERYSTYKA: Gapowaty

Dziękujemy, Robku, że uchyliłeś rąbka tajemnicy naszym czytelnikom. Wszystkiego dobrego!
Dzięki śliczne. Podobają mi się takie wywiady. Jeśli będzie trzeba, z chęcią udzielę więcej takich wywiadów. Pjona dla wszystkich

PYTANIA:
1.Jakie masz relacje z Robkiem?
2.Co Ci się podoba, a co denerwuje w Robku?
3.Oceń dowcip w skali: 1-10.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
„Narty na bok - czyli o sobie samym” - Robek mówi... - Anders Jacobsen - 01-13-2024, 22:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości