Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"SNH News" - 7/22 - "Zapowiedź ŚPK I TCS"
Witam państwa. Dzisiaj wydajemy spe jalne wydanie SNH News! Dzisiaj nie podsumowanie Engelbergu za które najmocniej przepraszam, że nie zostało opublikowane, ale zostanie. Jednak są ważniejsze dzisiaj rzeczy i nie tylko dzisiaj, a mianowicie

"Świąteczny Puchar Króla"
Choć jest to towarzyski Puchar, który traktowany nie jest na poważnie, to rywalizacja jest tam poważna. Na skoczni im. Wyspy Salomona, gdzie na największym obiekcie w grze haxball odbywają się potężne loty. Do dzisiaj rekord wynosi ok. 580m, jednak każdy ma szansę pobić ten rekord, co nie jest trudne, bo skocznia jest mocno nieprzewidywalna i bardziej się na niej opłaca odbić od bandy niż czysto trafić bez odbitki, ale to mały tip. Owy Puchar być może będzie miał parę atrakcji, warto pamiętać, że samą atrakcją jest forma turnieju czyli 1 na 1, ale to wszystko już o 20:30. Czekamy na państwa obecność 25.12.2022 - 20:30.

"Wielki Turniej 4 skoczni"
Choć w tamtym roku ten turniej jakoś nie budził szacunku, bo frekwencja była marna, to jednak zapowiedzi w tym roku na ten TCS są ogromne. Deklarowany powrót Fabregasa i Dembele doda tylko emocji, to jednak myślę, że cLouxXx i jarek21cr będą chcieli pokazać, że stać ich na wiele, szczególnie, że cLouxXx w tamtym roku mocno odpuścił TCS. 
Spodziewamy się sporej frekwencji, jednak ten turniej na tych czterech magicznych skoczniach zawsze powoduje ogromne emocje. Dzisiejszym gościem wydania specjalnego SNH News jest sensacyjny brązowy medalista TCS sprzed roku, głodny sukcesów myślę, że należący już do legend portalu - Matixoo:

Siatko: Witaj, cóż dla ciebie raczej przeciętny start sezonu na razie, liczysz na zwyżkę formy, czy raczej nie masz zamiaru zbytnio się przejmować?
Matixoo: Dzień dobry. Raczej się nie przejmuje, to dopiero początek sezonu, a najważniejsze imprezy dopiero przed nami.
S:  Zbliża się TCS, weźmiesz w nim udział?
M: Tak, bardzo chciałbym wziąć udział w Turnieju Czterech Skoczni i taki mam zamiar. Skaczę już naprawdę od dawna, ale nie mogę sobie przypomnieć imprezy TCS w której występował bym regularnie w każdym konkursie.
S: Co spowodowało, że mimu tylu już granych tutaj tylu lat pozostałeś i dalej skaczesz na snh?
M: Świetnie się tutaj czuje od pierwszego mojego oddanego skoku aż do teraz. Wydaje mi się, a nawet jestem przekonany że ta liga ma w sobie coś wyjątkowego co powoduje że nadal mam ogromną chęć pojawiania się na konkursach. Rywalizacja z osobami z którymi znam się już naprawdę długo jest dla mnie czymś wyjątkowym.
S: Zbliża się ŚPK, co sądzisz o tej imprezie?
M: Uważam że jest to fajna inicjatywa, tradycja na SNH. Pewnego rodzaju odskocznia od cotygodniowej rywalizacji, trening przed nadchodzącym Turniejem Czterech Skoczni. Myślę, że wezmę udział w Świątecznym Pucharze Króla.
S: Teraz z innej beczki. Oglądałeś tegoroczny mundial? Interesujesz się w ogóle innymi sportami? No i jeśli oglądałeś mundial, to co o nim sądzisz?
M: Tak, oczywiście oglądałem tegoroczne MŚ w Katarze. Myślę, że pod względem sportowym była to fantastyczna impreza. Ciesze się, że Argentyna zdobyła Puchar Świata, i Messi ma w końcu to trofeum w swojej kolekcji. Po pierwszym meczu fazy grupowej w nich zwątpiłem, ale jednak dali radę się podnieść. Jeśli chodzi o inne sporty którymi się interesuje oprócz Skoków Narciarskich i piłki nożnej, to są to F1, Tenis i nie tylko.
S: Przeodstatnie pytanie. Kto twoim zdaniem wygra TCS?
M: Trudno powiedzieć. Moim zdaniem faworytami są cLouxXx i jarek21cr. Spore szanse ma również skijumphaxball. Jeśli na tym prestiżowym turnieju pojawi się Dembele, to moim zdaniem też będzie w gronie głównych pretendentów do zgarnięcia Złotego Orła. 
S: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić albo coś przekazać czytelnikom tej gazety?
M: Pozdrawiam Wszystkich czytelników gazety SNH. Specjalne pozdrowienia dla Dembele, ciesloka, i Zandiego. Do zobaczenia na TCS! Wesołych Świat Wszystkim, wyjątkowego nadchodzącego 2023

To byłoby tyle na dziś. Dziękuję za przeczytanie tego wyjątkowego wydania SNH News. Nie ukrywam, poleciałem na pełnej spontaniczności, a trochę święta wybiły mnie z rytmu, ale to ma być tylko taka krótka notka przed TCSem. Gratuluję także skijumphaxballowi, który opinią ludu został zawodnikiem weekendu w Klingenthal.
Kłaniam się nisko.
Redaktor Naczelny.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
"SNH News" - 7/22 - "Zapowiedź ŚPK I TCS" - Siatko - 12-25-2022, 21:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości