Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„SNH News” 3/2018 - „Mistrzostwa Świata w lotach narciarskich w Vikersund - prolog.”
W sezonie 2017/18 główną imprezą zdają się być Mistrzostwa Świata w lotach narciarskich. Specyficzny, ale bardzo lubiany przez zawodników element narciarskiego padoku. Dotychczas rozegrano dwukrotnie turniej na najlepszego lotnika świata - po raz pierwszy w sezonie 2015/16, wtedy obiektem zmagań była skocznia im. Heiniego Klopfera w Oberstdorfie, a także rok później na słynnej Letalnicy w słoweńskiej Planicy. Ostatni tydzień lutego stanie pod znakiem walki o tytuł mistrza świata w lotach narciarskich w norweskim Vikersund, oficjalnie największej skoczni świata. 

HISTORIA:
OBERSTDORF 2016
Liczba zawodników na starcie: 20
Najdłuższy skok: Terrorym., BOKS - 223.0 m
Podium: 1.Primož Peterka               216.0 m  207.0 m  220.0 m  217.0 m    860.0
               2.skijumphaxball               210.5 m  210.0 m  212.5 m  220.5 m    853.5
              3.BOKS                             181.5 m  222.0 m  213.0 m  223.0 m    839.5
Relacja: Zawody ogromnych przetasowań. Którykolwiek z liderów w poszczególnych trzech seriach nie utrzymał miejsca na podium w ostateczności. Komplet skoków oddało dziesięciu z piętnastu uprzywilejowanych do tego zawodników. 
Lider po I serii - na koniec 13. miejsce.
Lider po II serii - 11. miejsce.
Lider po III serii - 4. miejsce.
KONKURS DRUŻYNOWY:
Liczba zawodników na starcie: 16 (z 4 drużyn)
Najdłuższy skok: Maciej Kot (sebol) - 223.5 m
Podium:  1.JAPONIA       1713.5 
               2.AUSTRIA       1670.0  
               3.NORWEGIA   1633.0
Relacja: Obie serie miały podobny przebieg. Poprzez liderujących Japończyków, skończywszy na Polakach, którzy zmagania skończyli na ostatnim, czwartym miejscu. Zwycięska ekipa Japonii reprezentowana była wtedy przez: Lacroxa, Kamila Stocha, lecimy_tutaj oraz Dumnego Milanistę. 

PLANICA 2017
Liczba zawodników na starcie: 17
Najdłuższy skok: seplox, BOKS - 242.5 m
Podium: 1.Wyspy Salomona          230.5 m  238.5 m  234.5 m  230.0 m  933.5
              2.seplox                         242.0 m  242.5 m  200.0 m  239.5 m  924.0
              3.GetVacced                   233.0 m  240.0 m  205.5 m  242.0 m  920.5
Relacja: Medaliści nie schodzili z wirtualnego podium już od drugiej serii konkursowej. Przez pierwsze dwie prowadził seplox, przez trzecią i czwartą Wyspy Salomona. Komplet skoków oddało jedenastu z piętnastu zawodników, którzy uzyskali prawo startu we wszystkich seriach. 
KONKURS DRUŻYNOWY:
Liczba zawodników na starcie: 12 (z 4 drużyn)
Najdłuższy skok: Manuel Fettner (skijumphaxball), Stefan Kraft (cieslok002) - 242.5 m
Podium: 1.SŁOWENIA   1876.5  
              2.AUSTRIA      1771.0 
              3.NORWEGIA  1409.0
Relacja: Nokaut Słoweńców. Prowadzili przez wszystkie osiem serii konkursowych. Austriacy nie byli w stanie nawiązać walki, nie mówiąc już o startujących w osłabieniu Norwegów, czy Czechów, których honoru bronił osamotniony Štursa. Zwycięska drużyna w składzie: Donald Trump, Naata, Franc, Login.

OBIEKT:
DANE
Nazwa: Vikersundbakken
Parametry: K-200, HS-240
Rekord skoczni: kamilus500 - 242.5 m
[Obrazek: haxmaps_147171260267.png]
ZAWODY
PŚ 2016:  1.kamilus500                 242.5 m  232.0 m  474.5
                2.Anders Jacobsen          240.5 m  233.0 m  473.5
                3.wojtekschiller3             235.5 m  237.5 m  473.0
PŚ 2017:  1.Naata                         240.5 m  237.0 m  477.5
                2.DembelePL                  224.0 m  231.5 m  455.5
                3.Kamil Stoch                 218.0 m  231.5 m  449.5

1.DembelePL                   241.0 m  229.5 m  470.5
               2.Kamil Stoch                  228.5 m  238.0 m  466.5
               3.zibidob                         208.0 m  239.0 m  447.0

OBSADA
Liczba zawodników, którzy wystąpią w konkursie indywidualnym do końca zapewne będzie nie odkryta. Tych, których zmagania oglądać będzie można w sobotę, poznamy już wieczorem w piątek. 
Przyjrzyjmy się tym, którzy są postrzegani jako kandydaci do medali:

I.Donald Trump
Kadra: SŁOWENIA
Obiekty do lotów: 5 podiów: 1. miejsce (Tauplitz x2, Oberstdorf, Harrachov), 3. miejsce (Oberstdorf)
Rekord życiowy: 242.0 m, Planica 
MŚwL: Planica - 4.miejsce indywidualnie, 1. miejsce (D)
Forma: 7/10 - Początek sezonu bardzo dobry, zwycięstwo w TCS, po nim lekki dołek formy.
II.cieslok002
Kadra: NIEMCY
Obiekty do lotów: 3 podia: 1.miejsce (Tauplitz x2), 3.miejsce (Oberstdorf)
Rekord życiowy: 242.5 m, Planica
MŚwL: Oberstdorf - 20. miejsce; Planica - 13. miejsce indywidualnie, 2. miejsce (D)
Forma: 8.0/10 - życiowy sezon, w którym prowadzi w Pucharze Świata
III.Matixoo
Kadra: NIEMCY
Obiekty do lotów: 1 podium: 3.miejsce (Oberstdorf)
Rekord życiowy: 237.5 m, Oberstdorf
MŚwL: Planica - 7. miejsce
Forma: 7/10 - równa dyspozycja we wszystkich periodach, jedyny zawodnik, który brał udział we wszystkich konkursach.
IV.seplox
Kadra: AUSTRIA
Obiekty do lotów: 2 podia: 3. miejsce (Tauplitz x2)
Rekord życiowy: 242.5 m, Planica
MŚwL: Planica - 2. miejsce 
Forma: 7.5/10 - jedno z objawień sezonu, siedmiokrotnie na podium PŚ, wicemistrz świata w lotach z Planicy.

PREZENTACJA DRUŻYN
[Obrazek: 240px-Flag_of_Germany.svg.png]NIEMCY
ZAWODNICY - REKORDY ŻYCIOWE:
1.DembelePL (C.Schmid) - 242.0 m;
2.Matixoo      (D.Siegel)  - 237.5 m;
3.Gajek         (S.Freund) - 237.0 m;
4.cieslok002  (R.Freitag) - 242.5 m;
ATUT: Wyrównany i mocny skład. Świetne wyniki Dembele podczas ostatnich zmagań w Vikersund. 
MINUS: Niepewne występy Gajka.
OCENA: Drużyna o najbardziej wyrównanym składzie, która wygrała sprawdzian generalny przed MŚ - FIS Team Tour. Cieslok jest liderem PŚ, Dembele jest zwycięzcą Pucharu Świata w lotach sprzed sezonu. Matixoo prezentuje się bardzo równo, a Gajek posiada ogromne doświadczenie. Jeżeli nie wydarzy się coś niespodziewanego, to Niemcy z pewnością powalczą o złoto. Każdy z nich indywidualnie ma potencjał na wejście do najlepszej ,,trójki".
WYWIAD:
AJ: Reprezentant Niemiec, cieslok002, znany też jako Richard Freitag. Ciesloku, za Tobą bardzo udany FTT, w którym Twoja drużyna odniosła pewne zwycięstwo. Jak nastroje przed Mistrzostwami Świata w lotach?
C: Nastroje wręcz znakomite . Cięzko trenujemy co przeklada się na wyniki. Myslę że na MS pokazemy się z dobrej strony
AJ: Podczas zmagań na ojczystej ziemi spisywałeś się na tyle dobrze, że objąłeś prowadzenia w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata. Można powiedzieć, że cieslok002, to teraz główny faworyt do złota? Dodajmy, że jesteś współrekordzistą świata w długości lotu narciarskiego.
C: Nie , to za szybko na takie okreslenia. Przed nami jeszcze 2konkursy , gdzie jeden moj gorszy skok i lepsze proby rywali mogą obrucić tabelę. Jednak dam z siebie wszystko , będę chcial się pokazac z jak najlepszej strony na kolejnych konkursach i zamierzam pobic rekord SNH na MS!
AJ: W poprzednich edycjach MŚ w lotach następujące lokaty: 20. - w Oberstdorfie, 13. - w Planicy. Drużynowy sukces w Niemczech - druga lokata, wtedy w barwach Austrii. Teraz nadzieje medalowe?
C: Nie ukrywam , że po cichu liczę na pierwszy inwidualny medal , zwłaszcza , że w tym sezonie jestem w formie. Jednak MS rządzą się swoimi prawami , każdy jest na nie bardzo dobrze przygotowany , przez  co takie konkursy są bardzo wyrównane i ciekawe.
AJ: Uchodzicie za drużynę, która ma najmocniejszy skład. Z liderem PŚ i PŚ w lotach na czele. Do tego dochodzą bardzo regularny Matixoo, bardzo doświadczony Gajek i Dembele, który na Vikersundbakken w ubiegłym sezonie dał się poznać ze świetnej strony - wygrana i trzecie miejsce, w końcowym rozrachunku sięgając po Małą Kryształową Kulę za loty.
C: Heh , i tu ma pan racje. Przy wspólnym treningu pomagamy sobie nawzajem , podpowiadamy sobie co można zrobić ,  aby nasze skoki były jeszcze dalsze. Opróćz tego traktujemy to bardzo luzno nie wymagamy od siebie zbyt wiele , więc nie czujemy presji. Do tego rzeczywiście Matixoo jedno z odkryć sezonu , bardzo wysoka lokata z poszczególnymi wygranymi w PS . Dembele najbardziej doświadczony lotnik naszej druzyny , co potwierdza mała kryształowa kulka oraz Gajek , którego nie trzeba przedstawiać . Jest on już legendą naszej ligi , która osiągała zwycięstwa na zawołanie
AJ: Ciesloku, Niemcy są faworytem do złota, a kto Twoim zdaniem będzie Waszym najgroźniejszym rywalem?
C: Na pewno nie będę oryginalny , ale będą nimi Słoweńcy i Norwegowie
AJ: Indywidualnie, kogo typowałbyś do medali?
C: Myślę że: Donald , Matixxoo , Anders i tu zaskoczenie 229 , który świetnie skacze na treningach , ale beznadziejnie na konkursach , może wreście się przełamie.
AJ: Jak zaopatrujesz obiekt Vikersundbakken? To specyficzna skocznia półszybka. Historia pokazuje, że wcale nie trzeba bić rekordu za rekordem, żeby świętować triumfy.
C: I z tym się również zgodzę. Nie jeden skoczek oddał 1 skok doskonały , aby drugi zepsuć. Przepisem na zdobycie medalu na Vikersund to dwa dalekie i przedewszystkim równe skoki
AJ: Wieńcząc naszą rozmowę, co byłoby dla Ciebie cenniejsze: medal indywidualnie czy w drużynie?
C: Hmmmm... Ciężkie pytanie , ale mam juz dwa srebra z drużynówki , więc bardziej bym sobie cenil medal zdobyty inwidualnie
AJ: Powodzenia! Dziękuję za rozmowę. Do zobaczenia!
C: Dziękuję bardzo i nawzajem!

[Obrazek: si.png]SŁOWENIA
1.PropS               (J.Tepes)   -  234.0 m;
2.ZanDiPL           (D.Prevc)   -  241.0 m;
3.Naata              (Ž.Jelar)     -  242.0 m;
4.Donald Trump  (J.Damjan) -  242.0 m;
ATUT: Lider w postaci Donalda Trumpa.
MINUS: Brak wyników pozostałej trójki zawodników.
OCENA: Zespół, który obok Niemców jest pretendentem do wygrania imprezy. Chociaż nie mają głośnych nazwisk, poza Donaldem Trumpem, to w FIS Team Tourze zaprezentowali się bardzo przyzwoicie. Kapitan Słoweńców liczy na wystrzał swoich podopiecznych w najważniejszym momencie.
WYWIAD:
AJ: Naato, jak i Žigo Jelarze, Mistrzostwa Świata w lotach w norweskim Vikersund rozpoczynają się już w piątek. Jak z formą u Ciebie?
N: Forma stopniowo idzie w górę, co było widać w ostatnim konkursie drużynowym, w którym przyczyniłam się do wysokiego miejsca mojego zespołu. Odzyskałam dawne czucie, co pozwala mi oddawać skoki na najwyższym poziomie. Forma ta nie jest jeszcze w pełni ustabilizowana, jednakże ciągle nad tym pracuję. Czuję, że przy odrobinie szczęścia mogę powalczyć o wysokie lokaty.
AJ: Masz jakiś postawiony cel na zmagania indywidualne?
N: Celem są przede wszystkim dobre skoki. Jeśli oddam próby na miarę swoich możliwości i tego co prezentuję na treningach, powinno być bardzo dobrze. Nie chcę mówić o konkretnych miejscach. Czołowa 5 będzie sukcesem, a wszystko ponad to miłą niespodzianką. Chcę przede wszystkim cieszyć się skokami i tym, że mogę rywalizować z najlepszymi. Mam nadzieje, że nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa w i nawiąże do wyników z początku tego sezonu.
AJ: Twoja drużyna pokazywała już podczas FIS Team Touru, że jest jednym z pretendentów do złotego medalu. Liczycie się z tym, że pokładane są na Was ogromne oczekiwania?
N: To prawda. Nasza drużyna jest niezwykle silna i nie uciekniemy od tego, że stawia się nas w gronie głównych kandydatów do złota. Nie chcę jednak niczego obiecywać. To są skoki i jak wiadomo może zdarzyć się w nich wszystko, z aferami i romansami włącznie  Jeśli jednak zachowamy chłodną głowę i oddamy dobre skoki możemy spełnić pokładane nadzieje. Na pewno damy z siebie wszystko i nie będziemy oglądać się na innych. To niech rywale się boją.
AJ: Jakie afery masz na myśli?
N: Nie chcę głośno o tym mówić. Specjalistą od takich tematów jest Franc, który jak wiadomo pożegnał się już z naszą reprezentacją. Zresztą nie bez przyczyny, zdażało mu się brać łapówki i celowo psuć swoje skoki co było karygodnym zachowaniem i musieliśmy odsunąc go od kadry.  Nie chcę jednak tego rozstrząsać, gdyż skandal nie jest wskazany przed tak ważną imprezą.
AJ: W takim razie nie poruszamy tego tematu dalej. Jak myślisz, kto będzie głównym faworytem do medalu? Zarówno w konkursie indywidualnym, jak i drużynowym.
N: Faworytów jest wielu. W konkursie drużynowym groźni bedą Niemcy, Austriacy jak i nasza reprezentacja. Zaś indywidualnie najbardziej liczę na lidera słoweńskiej kadry, niezawodnego od wielu lat, Donalda Trumpa. To prawdziwy profesjonalista, który potrafi zachować chłodną głowę w najważniejszych momentach. Bardzo liczę na jego dobry występ. Największym zagrożeniem może być dla niego cieslok, Anders bądź Matixo. Mam nadzieję, że ja także włącze się do tej rywalizacji.
AJ: Dziękuję i życzę powodzenia!

[Obrazek: no.png]NORWEGIA
1.kamilus500            (T.Hilde)        -  242.5 m;
2.Anders Jacobsen    (A.Fannemel) -  242.5 m;
3.sebol                    (J.A.Forfang)  -  235.0 m;
4.skijumphaxball       (M.Lindvik)    -  242.5 m;
ATUT: Talenty lotnicze całej drużyny. Występ na domowym obiekcie.
MINUS: Przeciętne próby kamilusa w ostatnich zawodach.
OCENA: Ekipa złożona z prawdziwych lotników - trzech jest współrekordzistami świata w długości lotu; sebol i skijumphaxball na ostatnich dwóch takich imprezach oddawali najdłuższe pojedyncze skoki, a kamilus jest rekordzistą Vikersundbakken. Do tego dochodzi Anders, który nie zawodzi w ważnych dla drużyny momentach. Jedynym zmartwieniem może być kamilus500, który ma problemy z dwoma równymi skokami - jest nieobliczalny. 
WYWIAD:
AJ: Sebol - reprezentujący Norwegię jako J.A.Forfang. Sebolu, wróciłeś do skoków po wielomiesięcznej przerwie i już w tych kilku konkursach pokazałeś, że nie ubyło Ci przez ten rozbrat ze skokami.
S: To prawda. Dalej są emocje, dalej trzeba się przygotowywać, jednak mam to jak w zegarku. Po przerwie chcę zdobyć jeszcze więcej, i z każdym konkursem jest coraz bliżej kolejnych sukcesów.
AJ: Mistrzostwa Świata w lotach będą szczególne dla Ciebie. Nie tylko dlatego, że uchodzisz za specjalistę od tej dziedziny skoków narciarskich, ale ze względu na miejsce rozgrywania zawodów - Vikersund. Występ przed własną publicznością na pewno motywuje jeszcze bardziej.
S: Oczywiście. Jest to moja pierwsza, poważniejsza szansa na sukces po przerwie. Występy na mamutach to dla mnie przyjemność, a co dopiero przed własnymi kibicami.
AJ: Już miałeś okazję brać udział w imprezie tej rangi - dziewiąta lokata indywidualnie w Oberstdorfie przed czterema sezonami, drużynowo poza podium. Teraz z pewnością liczysz na poprawę.
S: Wtedy liczyłem na zdecydowanie więcej. Teraz mogę to poprawić, jednak nie będzie to takie łatwe. W tym sezonie jest kilka mocnych rywali, którzy według aktualnej formy mają większe szanse na medal niż ja.
AJ: Kogo masz na myśli?
S: Według mnie, najwieksze szanse na medale mają: Donald Trump, Anders Jacobsen i cieslok002. Gdybym miał obstawiać pierwszą trójkę, to właśnie tak bym to zrobił.
AJ: Drużynowo też walka zapowiada się emocjonująco. Wydaje się, że walka o medale rozstrzygnie się między czterema drużynami. Jak upatrujesz w niej szansę ekipy Norwegii?
S: Norwegia w ostatnich konkursach drużynowych nie wskakiwała do TOP2, ale była na 3. miejscu. Wiem, że stać naszą ekipę na więcej i 3. miejsce to nie maksimum.
AJ: Jeszcze kilka słów o obiekcie. Dla Ciebie będzie to debiut na Vikersunbakken. Kibice mają jednak w pamięci Twoje niebywałe wyczyny na Velikance w Planicy, gdzie potrafiłeś skoczyć nieosiągalne dla innych odległości. Obiekt w Vikersund jest największy na świecie - myślisz, że powalczysz o rekord świata w długości lotu?
S: Nie myślę o tym. Dla mnie najważniejszy jest dobry wynik i wspięcie się na wyżyny swoich możliwości. To pytanie zostawiam dla wszystkich.
AJ: Dziękuję za wywiad i życzę powodzenia!
S: Również dziękuję i także życzę powodzenia.

[Obrazek: 1200px-Flag_of_Austria.svg.png]AUSTRIA
1.seplox                 (M.Fettner)           -  242.5 m;
2.QSM                   (M.Poppinger)       -  234.5 m;
3.Kevin De Bruyne  (S.Kraft)               -  232.5 m;
4.Maciej Kot           (G.Schlierenzauer) -  235.5 m;
ATUT: Brak presji wyniku. Posiadanie medalisty z poprzedniej imprezy.
MINUS: Znikoma kondygnacja w zespole. 
OCENA: Drużyna, która może, a nie musi. Wydaje się, że czwarte miejsce jest jej z góry przypisane, a mogą zaskoczyć zarówno in plus, jak i in minus. Z pewnością, poza seploxem nie jest to zespół lotników.
WYWIAD:
AJ: QSM, a także Manuel Poppinger, reprezentant Austrii przed nami. Jeszcze tylko kilka dni i ruszają Mistrzostwa Świata w lotach. Jakie odczucia przychodzą Ci na myśl?
Q: Troszkę stres,bo to będą moje pierwsze MŚwL.
AJ: Ostatnie konkursy w Oberstdorfie były dla Ciebie udane. Wszystkie loty ponad 220. metr. Ustanowiłeś tam rekord życiowy.  Vikersundbakken to największy obiekt świata Myślisz, że na nim uda Ci się go pobić?
Q: Mam taką nadzieję,że go pobije wszystko jest możliwe.
AJ: Jakie są Twoje cele na ten turniej? Walka o medale zapowiada się wyrównanie, zwłaszcza w konkursie drużynowym. Myślisz, że reprezentacja Austrii jest w stanie się włączyć do walki o złoty medal?
Q: Moje indywidualne to top 3,a drużynowo jesteśmy bez szans. 
AJ: Co sprawia, że tak nisko oceniasz swoją drużynę?
Q: Same nicki pokazują nasze doświadczenie i poziom. 
AJ: Skoro tak stawiasz sprawę, to kto jest według Ciebie głównym faworytem do złota w konkursie drużynowym? A kto w indywidualnych zmaganiach?
Q: W konkursie drużynowym Słowenia i Norwegia,a w indywidualnych Anders Jacobsen,Donald Trump,GetVacced i cieslok002.
AJ: Jakie nastroje Panują w Waszym zespole? Czy przez nastawienie Wasze akcje oceniacie tak przeciętnie? W ostatnim konkursie drużynowym pokazaliście, że potraficie walczyć. Wasz reprezentant, seplox będzie bronił srebrnego medalu w indywidualnych zawodach.
Q: Z sobą mamy kontakt na konkursach nie mam nawet,jak dać kilku rad jeżeli by ktoś nie mógł wczuć się w skocznię.Seplox ostatnio nie jest już w takiej w formie,ale liczę,że stanie na podium.
AJ: Jeszcze trochę czasu zostało. Może jakoś uda Wam się ,,posklejać" pewne kwestie i do Norwegii pojedziecie z bardziej optymistycznymi nastrojami. Dziękuję i życzę powodzenia!
Q: Również dziękuje. 

[Obrazek: 300px-Flag_of_South_Korea.svg.png]KOREA POŁUDNIOWA
1.jarek21cr  (J.Park)    -  239.0 m;
2.Le$zczu    (H-K.Kim) -  234.0 m;
3.mati         (H.Choi)   -  debiut
4.229-652    (S.Choi)   -  232.0 m;
ATUT: Bardzo pozytywne nastawienie kapitana drużyny.
MINUS: Brak zgrania. Niskie frekwencje na zawodach.
OCENA: Zespół nie posiadający większego zgrania. Dodatkowo mati będzie debiutował na skoczniach do lotów. Team powstał prawdopodobnie tylko ze względów przepisowych FTT, ale 229-652, który uchodzi za lidera drużyny, zapewnia, iż zespół nie będzie chłopcem do bicia. Mają w końcu zawodników, którzy już nie raz stawali na ,,pudle" konkursowym - jarka oraz Le$zcza. Mogą być przysłowiowym kopciuszkiem.
WYWIAD:
AJ: Mamy przyjemność przeprowadzić rozmowę z kapitanem reprezentacji Korei Południowej, 229-652, czyli Seou Choiem. 
229: Tak witam wszystkich 
AJ: Popularny ,,Cyferku", powiedz, jak dyspozycja? Ostatnie konkursy podczas FTT pokazały, że mimo niedużego doświadczenia masz aspiracje, aby znaleźć się w czołówce. 
229: No, dyspozycja... wszystko się zdązy przez te dni na MŚwL i znajdę się możliwe 6 bo to naprawdę trudne zawody. A mogę wrucić do środkowej części niemieckiej FTT Klingenthal tusz tusz za podium więc fajnie się skakało.
AJ: Trzeba przyznać, że drużyna Korei powstała trochę przez przypadek. Podczas FTT w konkursie drużynowym tylko Ty wziąłeś udział. Myślisz, że ta drużyna może cokolwiek zdziałać na mistrzostwach?
229: Turek tylko też sam,  mieliśmy szansę na 2,3 zawodników ale niestety pan ma rację tylko nie moja drużyna jak mati, ja i Leszczu jest dobrej dyspozycji i jest szansa a o jarku też świetnu ale wyniki nie wiadome tak jak np ja z matim będę to już ostatnie lub wyżej o 1 miejsce niestety tak bywa
AJ: Czy Koreańczycy będą się przygotowywać, czy tylko zobaczycie się na konkursie?
229: Będziemy trenować.
AJ:  Zawodnicy Waszej drużyny nie są zbyt rozpoznawalni, aczkolwiek Le$zczu oraz jarek21cr stali już w tym sezonie na podium. Zresztą, oboje stanęli na trzecim miejscu eq aequo w Tauplitz podczas lotów.
229: to mnie bardzo cieszy, mam nadzieje ze ogromna forma będzie i będziemy 3,4 bo trudne drużyny będą
AJ: Twierdzisz, że Korea będzie walczyć o medal w drużynie?
229: Tak. Bardzo ciekawie by było na taką drużynę więc wieże
AJ: Które drużyny, według Ciebie, będą dla Was największą konkurencją?
229: Norwegia, Niemcy oraz Słowenia, ale nie możemy puszczać sił, tylko walczyć jak lepsi.
AJ: W środowisku słychać kilka niepochlebnych opinii na Twój temat. Jednakże, gdyby udało Ci się osiągnąć wynik podczas Mistrzostw Świata w lotach, to zapewne wielu krytykom zamknęłoby usta. Dałbyś się poznać jako kapitan - i to taki, który nie prowadzi jachtu, a małej barki, która wcale nie musi okazać się gorsza od armatorów.
229: Na cały czas trenuję skoki i nie czuję się jako kapitan drużyny ale muszę to wiedzieć owszem jacht, i jestem i tak całkiem - zadowolony bo ja nie miałem formy ale jednak coś tam mam.
AJ: Vikersundbakken - największa skocznia do lotów. W Oberstdorfie pobiłeś swój rekord życiowy. Na mistrzostwach uda Ci się go poprawić?
229: W Vikersund pewnie i co do możliwości mogę skoczyć nawet rekord snh ale jestem za słaby jak myślę o moją formę ale o 244m -myślę.
AJ: Oby się udało. Dziękuję za ten wywiad i życzę powodzenia w Vikersund!
229: Dziękuje, do zobaczenia.

[Obrazek: 240px-Flag_of_Japan.svg.png]JAPONIA
1.Wyspy Salomona  (N.Kasai)         -  238.5 m;
2.tomuniu              (D.Ito)             -  debiut
3.Zara'                   (R.Kobayashi)  -  223.5 m;
4.camperpl14         (J.Kobayashi)    -  debiut
ATUT: Posiadanie w składzie obrońcy tytułu.
MINUS: Prawdopodobny brak startu w zawodach.
OCENA: Ciężko cokolwiek powiedzieć o tym zespole, gdyż mało który zawodnik się z nim identyfikuje. Podobnie jak z zespołem Korei - drużyna stworzona z wymogów FTT. Sam start zespołu w konkursie drużynowym będzie sporym zaskoczeniem.

[Obrazek: 300px-Flag_of_Turkey.svg.png]TURCJA
1.GetVacced        (M.A.Bedir)    -  242.5 m;
2.CybulaGames    (F.A.İpcioğlu) -  229.5 m;
3.KillerPOL          (S.Karta)        -  210.0 m;
ATUT: Przywódca w postaci GetVacceda.
MINUS: Przeciętne zaangażowanie członków drużyny.
OCENA: Kolejny zespół, który już start będzie mógł zaliczyć do sukcesów. Jednak na liście mają zawodników, którzy mogliby powalczyć o całkiem przyzwoity wynik.

Zgłoszenie dodała również drużyna Ukrainy, ale wiadomo, że ze względów regulaminowych nie będzie mogła wziąć udziału w imprezie.

PYTAMY:
1.Wytypuj podium konkursu indywidualnego.
2.Wytypuj podium konkursu drużynowego.
3.Czy drużyny: Japonii, Korei Południowej, Turcji wezmą udział w zawodach?
4.Czy podczas Mistrzostw Świata w lotach narciarskich zostanie pobity rekord świata w długości lotu (jeżeli tak, jaką będzie mieć długość?)
5.Jesteś zadowolony ze stylu przedstawiania informacji w niniejszym artykule?

* - w wywiadach zachowaliśmy oryginalną pisownię.

EJDŻEJ
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
„SNH News” 3/2018 - „Mistrzostwa Świata w lotach narciarskich w Vikersund - prolog.” - Anders Jacobsen - 02-21-2018, 18:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości