Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„SNH News" 3/2017 - „Nuta egzotyki - Puchar Świata w Sapporo"
Jak co roku w kalendarzu Pucharu Świata zawodników czeka specyficzny przystanek - zawody odbywające się poza Starym Kontynentem. W tym roku czekać nas będą również Igrzyska Olimpijskie, które odbędą się w Kanadzie. Póty co: Azja - Japonia - Sapporo - Ōkurayama.
Historia konkursów w Sapporo:
- 2015 (MŚ): 1.I.Karlovic, 2.kamilus500, 3.SAM GROTH
- 2015/16: 1.Tramer, 2.wojtekschiller3, 3.lecimy_tutaj; 1.BOKS, 2.Raver, 3.skijumphaxball
- 2016: 1.Anders Jacobsen, 2.Primož Peterka, 3.wojtekschiller3; 1.ATG, 2.Raver, 3.wojtekschiler3

DZIEŃ PIERWSZY:
Wyjątkowy dzień dla zawodników - pierwszy raz zawody w Sapporo odbyły się w godzinach porannych. Jak pewnie można się domyślać, nie wszystkim spodobał się ten pomysł. Mimo to, na frekwencję specjalnie narzekać nie mogliśmy - trzynastu zawodników, jednakże... obsadę można opisać krótko: Nie Puchar Świata, a Puchar Kontynentalny. Na słuch o: Dembele, Ali123, Naacie, Connorze, pewnie większość się jedynie zadziwia. Wydawać by się mogło, że pewniakami będą Friz oraz Anders Jacobsen. Tak się jednak nie stało. Pierwszy z nich oddał dobry skok na 130.5 metra, za to kolejny bardzo rozczarował - 91.5 metra. Dwóm zawodnikom w I serii udało się polecieć za HS - Donaldowi Trumpowi 134.5, a MŚ w tego obiektu, BOKS 136.5. Nieszczególną pierwszą turę osłoniła druga, w niej już mogliśmy ujrzeć bardziej spektakularne wyniki: Login - 137.5, Wyspy Salomona, Anders Jacobsen - 135.0, Franc - 135.5. Genialnym skokiem popisał się Naata, lądując pół metra przed rekordem skoczni. Jeszcze raz dobrymi próbami odznaczyli się Donald Trump i BOKS, którym to udało się zająć pierwsze dwa miejsca - pół punktu więcej uzbierał reprezentant Norwegii. Na trzeciej pozycji znalazł się Login.
 [Obrazek: g8pMXJN.png?1]
DZIEŃ DRUGI:
Tym razem zawodników ujrzeliśmy w wieczornej plenerii. Do niedzielnych zmagań przystąpiła rekordowa ilość (w tym sezonie) zawodników. Trójkę musieliśmy pożegnać już po pierwszej serii: debiutanta Lukiego, drugiego zawodnika soboty, Donald Trumpa oraz ciesloka002, który zarówno w sobotę, jak i w niedzielę podpisywał listę (13-ta i 23-cia pozycja). Tak jak dnia poprzedniego: liderem po I serii BOKS, na trzecim miejscu Dembele. Nieszczególnie zaprezentował nam się lider PŚ - Friz, uzyskując jeno 122-metry. Ex aequo z BOKSEM prowadził był lider Klasyfikacji generalnej, Gajek - oboje skoczyli niewiarygodnie daleko - 138.5, czym wyrównali rekord skoczni Jacobsena. Spośród dwudziestki, która awansowała do finału, tylko debiutującemu warcraftowi246 nie udało się osiągnąć punktu K.
W finale już kibice mogli ujrzeć prawdziwą wojnę nerwów - minimalne różnice w tabeli sprawiały, że każdy musiał poradzić sobie nie tylko z własnymi ambicjami, ale także z czyhającymi od prawa do lewa rywalami. Wojny nerwów nie wytrzymali bohaterzy I serii - BOKS oraz Gajek, którzy nastawionych na wspaniałą walkę kibiców uraczyli beznadziejnymi próbami na bulę. Bardzo ładną próbę zobaczyliśmy u skijumphaxballa - 137.5 metra pozwoliło mu z z 9-tej lokaty ,,wskoczyć" na ,,pudło". Objawieniem konkursu na Ōkurayamie okazał się być ηιєgяzє¢zηу яαρєя™, który bez szczególnych oporów pofrunął 135.5 metra i z łączną notą 273.5 uzyskał drugi wynik tamtego konkursu. Tym, którzy zdecydowali się na wyjazd do Japonii, na pewno nie jest teraz szkoda. Głównie dla tego widoku:
[Obrazek: 306mXeT.png?1]
Po raz czwarty w historii startów w Sapporo, Wojtek staje na podium - co jest rekordem. Dziewiąty triumf w konkursach Pucharu Świata wojtkaschillera3 - czyżby drugi zawodnik PŚ 2015/16 i zwycięzca LGP 2016(w) wracał na odpowiednie tory, tory mistrza ?
Warty uwagi był też Login, który stracił jedynie 0.5 pkt do podium. Dla niego koniec tygodnia w Sapporo był bardzo udany.

IN PLUS:
- Wysoka frekwencja drugiego konkursu.
- Wyrównanie rekordu skoczni przez Gajka i BOKSA.
- Spora liczba debiutantów.
- Wysokie lokaty Logina w obu konkursach.
- Zorganizowanie porannego konkursu.

IN MINUS:
- Katastrofalny występ ciesloka002.
- Nie dojście do walki pomiędzy Gajkiem a BOKSEM w drugim konkursie.

Wywiady:

(Zachowano oryginalną pisownię)
Anders Jacobsen: Witamy ciesloka002. Nieudany okazał się koniec tygodnia w Sapporo. Dwukrotnie okazał się najsłabszy z całej stawki. Co jest tego przyczyną?
cieslok002: Dzień dobry. Niestety to prawda w Sapporo zawiodłem głównie siebie , nie przepadam za tym obiektem. Ciężko mi się na niej skacze , myślę ze jest to spowodowane igrzyskami olimpijskimi , które coraz bliżej. Na tę chwilę PŚ jest dla mnie sparwą drugorzędną , ponieważ jak wcześniej wspomnialem przygotowuję się na igrzyska na których będę chcial się zaprezentować jak najlepiej.
A: Kolejnym przystankiem będzie Zakopane. Jak Ci pasuje tamten obiekt? Czy tam będziemy mogli oglądać ciesloka w najlepszym wykonaniu?
c: Myślę , że Zakopane to będzie dla mnie zupełnie inny konkurs niż w Sapporo. Przypominam że debiutowalem w Polsce coprawda w Wiśle , ale mimo to mam nadzieję, że w Zakopane znjadę się na podium.
A: Jakim masz cel w tym sezonie Pucharu Świata - miejsce w pierwszej ,,dziesiątce" będzie dla Ciebie satysfakcjonującym wynikiem?
c: Nie miejsce w pierwszej 10 nie zadowoli mnie w tym sezonie chce znaleźć się w topowej piątce a w kolejnych sezonach coraz wyżej.
A: Wracając do Sapporo - w obu konkursach wygrali zawodnicy reprezentujący Norwegię, ta drużyna jest kompletna. Czy Ty masz już swoją drużynę?
c: Norwegia ma bardzo dobrą kadre w , ktorej znajdują się doświadczeni I wręcz genialni skoczkowie. Ja niestety nie znalazlem kadry , ale myślę że rozwiąże ten problem jeszcze w tym tygodniu.
A: Moim, Państwa gościem był cielsok002, któremu życzymy, aby sytuacja z Sapporo już nie miała miejsca gdziekolwiek.
c: Bardzo Dziękuję I do zobaczenia widzimy się w Zakopane

Anders Jacobsen: Do tej pory byłeś znany przede wszystkim z oryginalnego loginu. Teraz pewnie to się zmieni. Drugie miejsce przy tak zaciętej rywalizacji, to nie lada wyczyn.
ηιєgяzє¢zηу яαρєя™: Oczywiście, nie zawsze odnoszę tak dobre wyniki w skokach. Drugie miejsce to dobry wynik dla mnie, będę walczył o lepsze noty.
A:  Zamierzasz regularnie startować w konkursach Pucharu Świata? 
ηO Puchar Świata będę startował, kiedy będę miał czas.
A: Skąd wywodzi się Twoja myśl szkoleniowa, a może jesteś samoukiem?
ηRaczej jestem samoukiem, chcę sam stawiać sobie coraz wyższe cele i je realizować.
A: Czy w następnych zawodach możemy oczekiwać, że będziesz walczył o wysokie lokaty, czy jednak będą się przede wszystkim liczyły dla Ciebie dobre skoki i regularne starty?
η: Pewnie, staram się skakać jak najdalej i osiągać jak najwyższe miejsca.
A: Dziękujemy. Naszym gościem był drugi zawodnik niedzielnego konkursu w Sapporo - ηιєgяzє¢zηу яαρєя™.
ηDziękuję również za wywiad [Obrazek: smile.png]

Pytamy:
1. Jesteś zadowolony z organizacji porannego konkursu ?
2. Uważasz, że wojtekschiller3 powraca do rywalizacji z najlepszymi czy niedziela była tylko ,,wypadkiem przy pracy" ?
3. Czy w Zakopanem uda nam się poprawić frekwencję z Sapporo ?
                                                                                                                                                                                                                                                                                                      EJDŻEJ
Odpowiedz
1. Nie mam nic do zarzucenia organizatorom. Big Grin
2. Chyba denaturat "wszedł komuś za mocno". Tongue
3. Najważniejsze to utrzymać taką jaka była w drugim konkursie, sama się poprawi z czasem.
[Obrazek: VpUYqBr.png]
Odpowiedz
Wojtek jaki hegemon nikogo nie wpuścił na podium Big Grin
Teraz pytanie dzięki, komu/czemu jest "Wysoka frekwencja" oraz "Spora liczba debiutantów" Big Grin
Tajemniczy ten niegrzeczny raper XD

Dla mnie było to bez znaczenia, bo nie wyobrażam sobie, jak można spać dłużej niż do 9:30 Smile

2. Uważasz, że wojtekschiller3 powraca do rywalizacji z najlepszymi czy niedziela była tylko ,,wypadkiem przy pracy" ?
Cóż II konkurs miał nietypowy przebieg lekko loteryjny różnice minimalne podobnie moim zdaniem będzie w Zakopanym w sumie niemal każdy może wygrać lub bulnąć Tongue

To dużo zależy od działalności administracji, mamy dużo nowych użytkowników niektórzy chcą poskakać na poziomie, a niektórzy to spłakane typy z upadłego Ski-hax (niereformowalni). Więc na barakach adminów jest odpowiedzialność za "oddzielenia ziarna od plewu".
Oczywiście nie możność wysłania linku przez inne komuniktory niż forumowy shoutbox może mieć negatywny wpłw, aczkolwiek jest to do obejścia bez utraty korzyści.
[Obrazek: vfxQil1.png]
Odpowiedz

ad. 1
Zależy jakiego Smile Czy mówimy o czasie polskim, czy japońskim. :>

ad.2
Zaszalał po prostu... #denaturatuzamało

ad.3
Myślę że nie, choć bardzo tego chcę.

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
(01-26-2017, 13:36)Donald Trump napisał(a): 1. Nie mam nic do zarzucenia organizatorom. Big Grin
3. Najważniejsze to utrzymać taką jaka była w drugim konkursie, sama się poprawi z czasem.

A może nie denaturat, lecz benzynka Big Grin
Odpowiedz
(01-26-2017, 16:56)Friz napisał(a):
(01-26-2017, 13:36)Donald Trump napisał(a): 1. Nie mam nic do zarzucenia organizatorom. Big Grin

A może nie denaturat, lecz benzynka Big Grin

A może szampon? Big Grin 

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Szampon za gęsty, więc słabo miesza sie z towarem Big Grin
Odpowiedz
Panowie pozostańmy wierni klasykom. (celowo z linku xD)

http://i.imgur.com/Cy0yZbv.jpg
[Obrazek: VpUYqBr.png]
Odpowiedz
I te kurwiki w oczach, jak po dobrej kresce XD
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości