Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odwołanie od kary
Twój nick: Friz
Nick oskarżonego: Anders Jacobsen
Powód: Friz aka wiadomo kto
Dowody (screen, nagranie):
[Obrazek: y6Za2ej.png]

Oskarżono mnie o taką haniebną rzecz jak udostępnianie treści erotycznych, oczywiście nie mogę się z tym zgodzić. Niestety nie pokazano mi przemiotu mojego przewinienia, ale domyślam się, że chodzi o zdjęcie modelki Bonnie Rotten w temacie "Eliminacje" w dziale "Hyde Park". Mam do przedstawienia dwa kontr zarzuty.

Przepis regulaminowy - "Na forum nie należy stosować treści erotycznych, wulgarnych i niezgodnych z normami społecznymi."
1. Niestety w regulaminie nie ma wytłumaczone, co oznacza wyrażenie "treść erotyczna", więc musiałem posiłkować się moją praktyką. W moim odczuciu, jak mojego kręgu kulturowego widok modelki w bieliźnie nie jest czymś nadzwyczjanym, a tym bardziej piętnowanym (chyba, że AJ jest muzłumaninem i całe forum ma uznawać jego zasady). Przecież chodząc w lato na plaże, czy zimą na basen widok osób w tak skąpym stroju jest powszechny i prawie nikogo to nie razi, a na pewno nie jest to zakazane. Zrozumiałbym karę, gdyby przedstawiona osoba była topless czy bez majtek, ale specjalnie wstawiłem zdjęcie, gdzie zakryte są owe erotyczne treści w moim tego słowa znaczeniu.
2. Sam przepis jest źle sformułowany, więc nie powinny z niego wynikać żadne konsekwencje. Chodzi mi o źle sformułowaną dyspozycje "nie należy stosować" pozostawia ona spory cień semantyczny nie wiadomo "czy nie można bądź czy nie należy". Może regulaminodawcy zależało na zostawieniu luzu decyzyjnego administracji, ale niestety zrobił to w nieudolny sposób łamiąc przy tym technikę prawodawczą.
Pozdrawiam
[Obrazek: vfxQil1.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości