Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoki Narciarskie
Jak wyżej. Tutaj poświęcamy się wyłącznie skokom narciarskim! Temat będzie ogólny, więc można i podyskutować o skokach pań, poczynaniach Polaków w... Pucharze Kontynentalnym, FIS Cup'ie. Cokolwiek.

Może zaczniemy od dzisiejszego Vikersund. Jak oceniacie konkurs? Jakieś typy na jutro?

Mnie jakoś ten konkurs nie pociągał, nudnawo przez większość czasu, tylko końcówka była dobra. Jutro czekam na wspaniałe loty.
Typy na podium (nie jestem pewien co do kolejności): Prevc - Kasai - Gangnes.
Odpowiedz
oceniam konkurs niesprawedliwy, warunki dosyć trudne (szczególnie 2 seria) prawie każdy na bule lądował, było nudno oceniam 4/10 (gdyby nie awans Stocha z 27 na 14 lokatę było by 2/10) a na jutro w kolejności raczej może być Kranjec-Gangnes-Prevc albo Prevc-Kasai-Stoch :3 ze stochem przesadzam, Prevc-Kasai-Kranjec
REKORD ŻYCIOWY: 248,5m (VIKERSUND HS240) (11.09.2022r.)

ROZPOCZĄŁ KARIERĘ: 1.01.2016r.
SKOŃCZYŁ KARIERĘ: 9.06.2024r.

Odpowiedz
Ogólnie dla mnie konkurs wspaniały, szkoda tylko, że śnieg padał, gdyby nie padał, kto wie, może byłaby przekroczona bariera 240m. Owszem, konkurs był lekko loteryjny, ale było więcej takich loterii. Fajnie, że Kasai znowu na podium. Oceniam konkurs 7/10. Mógłbym dać 8, ale jest 7 za zmianę image'u Hofera Big Grin

A typuję tak: Gangnes - Prevc - Kasai. A niech ci Norwegowie się cieszą po 5 latach braku zwycięstwa na Vikersundbakken Wink

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Moim zdaniem podium będzie wyglądało tak : Kranjec, Freund i Prevc
Odpowiedz
Tramer prawie trafione.

A więc jak wrażenia po dzisiejszych lotach?

Polacy słabo, szczerze mówiąc, o Stochu już nie wspomnę, bo nie ma co komentować tych 112 metrów. Na pewno szkoda mi Stękały, że tych 200 metrów nie złamał, no i ta druga seria. :/ Wiatr dawał popalić skoczkom, co odbiło się na atrakcyjności tych zawodów, mimo 'tańca belek' nie zobaczyliśmy wiele dobrych lotów. :|

Podium myślę, że zasłużone. Wszyscy oddali dwa świetne skoki, szkoda że Kranjcowi ten pierwszy skok nie wyszedł tak dobrze jak drugi - wtedy pewnie zająłby 2. miejsce bądź nawet 1. czego mu życzyłem przed konkursem, z resztą tak samo jak Noriemu.

Mimo wszystko - mam nadzieję, że spełnią się słowa Pana Błachuta - "W piątek Kranjec, w sobotę Prevc, w niedzielę Żyła", i ujrzymy Piotrka na najwyższym stopniu podium. Big Grin
Odpowiedz
dzisiejszy konkurs nawet fajny, żyła skakał fenomenalnie, stoch no to tak na graniczu możliwości ale w obu seriach przekroczył punkt K, a stękała nawet nawet :/. Dzisiejszy konkurs taki troszkę sprawiedliwy, oceniam go na 7/10 Big Grin

(02-14-2016, 19:38)skijumphaxball napisał(a): dzisiejszy konkurs nawet fajny, 12 miejsce żyła skakał fenomenalnie, 23. stoch no to tak na graniczu możliwości ale w obu seriach przekroczył punkt K, a 26 miejsce stękała nawet nawet :/. Dzisiejszy konkurs taki troszkę sprawiedliwy, oceniam go na 7/10 Big Grin
REKORD ŻYCIOWY: 248,5m (VIKERSUND HS240) (11.09.2022r.)

ROZPOCZĄŁ KARIERĘ: 1.01.2016r.
SKOŃCZYŁ KARIERĘ: 9.06.2024r.

Odpowiedz
Będzie lepiej ale nie od razu
Odpowiedz
Musi być lepiej, i będzie. I believe.
Odpowiedz
(06-17-2016, 23:58)Lacrox napisał(a): Musi być lepiej, i będzie. I believe.

Jak Pieczatowski nie odejdzie z Eurosportu, to może może... albo niech przestanie komentować skoki!

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
E tam, dobrze komentuje. To znaczy musi wprawę złapać. Błachut też tak kiepsko zaczynał.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości