Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Schillerowy obiektyw" - wywiad z kamilusem500
Witam w kolejnym wywiadzie z serii "Schillerowy obiektyw". Dzisiejszy gość: kamilus500 - 3 zawodnik poprzedniego PŚ, dawniej operator konkursów SNH oraz moderator. Wicemistrz świata z MŚ w Sapporo. Wywiad przeprowadził wyjątkowo Anders Jacobsen.

AJ: Witaj, Kamilus !

K500: Witam cię, Anders bardzo serdecznie Smile

AJ: Jak forma przed Mistrzostwami Świata w lotach w Oberstdorfie, trenujesz ? masz już drużynę ?

K500: Nie mam narazie druzyny lecz myślę że sobie znajde Wink

AJ: Masz jakiś cel na tę imprezę ?
W zeszłym sezonie zdobyłeś srebrny medal podczas MŚ w Sapporo.

K500: Moim celem jest zdobycie przynajmniej brązowego medalu Wink

AJ: Ambitny cel ! Zwłascza biorąc pod uwagę Twoja postawę w tym sezonie: najwyższe miejsce zajęte przez Ciebie, to czwarta lokata podczas jednego z konkursów w Ruce, poza tym formą raczej nie zachwycasz, sporo w Twoich skokach błędów - psucie prób i skoki na bulę, odpuszczanie skoków w drugiej serii. Jak myślisz, czym jest to spowodowane ?

K500: wydaje mi sie ze jest to spowodowane moim brakiem zaagażowania lecz  teraz to sie zmieni Smile

AJ: Ten sezon przynosi sporo nieoczekiwanych rozstrzygnięć, jest sporo rywalizacji, zwłaszcza o najwyższe miejsca. W zeszłym sezonie w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata zająłeś trzecie miejsce, obecnie jesteś poza pierwszą ,,dziesiątką'', uda Ci się to zmienić ? - myślę tu oczywiście o awansie doń, a nie o spadku do drugiej.

K500: Wydaje mi się,że tak Wink Jezeli wezme się wgarść to i uwierze w swoje możliwości to zrobie to bez problemu Wink

AJ: Życzę powodzenia ! Niewątpliwie tkwi w Twoich słowach merytoryka, przykładem czego jest świetny występ w Bischofshofen, gdzie oddałeś wyśmienity skok, dający prowadzenie po pierwszej serii.
Teraz chciałbym, abyś opowiedział nam mniej o obecnej sytuacji, a o Twoich opiniach. Która skocznia jest Twoją ulubioną ?

K500: Nie mam ulubionej skoczni Wink

AJ: Jak oceniasz nasze forum (standardowe pytanie w serii ,,Schillerowy obiektyw'') ?

K500: Oceniam na bardzo dobre Big Grin

AJ: Na zakończenie naszej rozmowy, chciałbym Cię zapytać o ocenę sytuacji  w Pucharze Świats, kto wg Ciebie będzie triumfatorem ? - wszystko wskazuje na to, by walka miała się rozstrzygnąć między Primožem, Wojtkiem, Andersem. Może myślisz, że ktoś ,,z tyłu'' zaatakuje ?

K500: Według mnie, zwycięscą zostanie Anders Jacobsen.

AJ: Dziękuję Ci za rozmowę, Kamilusie. Życzę powodzenia w spełnianiu celów - tych przeznaczonych na MŚ w lotach, jak i konkursach Pucharu Świata !

K500: Dziękuję Anders.
Odpowiedz
Nic dodać nic ująć. Perfekcyjny wywiad.
Odpowiedz
(02-03-2016, 23:44)Lacrox napisał(a): Nic dodać nic ująć. Perfekcyjny wywiad.

Anders na redaktora! Smile

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Redaktor na Andersa! Big Grin
#ThankYouOnysz
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości