Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puchar Narodów od sezonu 2024/2025
Cześć!

Ponawiam swoją propozycję i oczekuję odpowiedzi od szanownej Administracji.
Czy jest możliwość, aby wprowadzić w końcu Puchar Narodów podczas sezonu zimowego?
Nawet jeśli skakałoby nas niewielu to i tak jest to doskonała okazja by zaostrzyć trochę rywalizację, większość z nas i tak posiada już "nieoficjalne" przypisane reprezentacje. Wnoszę o zmiany w tym kierunku, osobiście mogę prowadzić takową klasyfikację oraz sprawować pieczę nad składem drużyn.
Proponuję, aby utworzyć odpowiedni temat do zapisów reprezentacyjnych na sezon zimowy. Każdy z kapitanów niech ma możliwość usunięcia nieaktywnych zawodników z reprezentacji, na przykład po nieobecności na 4 konkursach z rzędu(dwóch weekendów).
Jestem gotowy stworzyć arkusz na excelu, specjalnie pod Puchar Narodów proszę tylko o zielone światło Zarządu.
Myślę, że nawet jeśli uzbieralibyśmy 3 reprezentacje to i tak urozmaiciłoby to naszą ligę. Jest to fajna opcja dla skoczków, którym idzie słabiej w PŚ do rywalizacji o punkty dla swojej repki. Dodatkowo scala to ludzi i sprawia, że chce się przychodzić na konkursy dla swojej drużyny. Proszę o odpowiedź, ja wyciągam do Was rękę.
[Obrazek: VpUYqBr.png]
Odpowiedz
Jestem za. Można by wprowadzić również konkursy drużynowe poza samymi indywidualnymi.
Jestem za, poza nieaktywnymi skoczkami, lepiej zrobić tak, ze jest 4 skoczków + 1 rezerwowy i można w trakcie sezonu tego rezerwowego zmienić raz za któregoś skoczka, wtedy by to miało sensu, żeby nie było 6 transferów w trakcie sezonu.
Dobry pomysł, chciałem coś zrobić podobnego w trakcie letniego pucharu, jednak to by nie miało sensu, jak nas skacze 5.
Odpowiedz
(08-03-2024, 18:59)Siatko napisał(a): Jestem za. Można by wprowadzić również konkursy drużynowe poza samymi indywidualnymi.
Jestem za, poza nieaktywnymi skoczkami, lepiej zrobić tak, ze jest 4 skoczków + 1 rezerwowy i można w trakcie sezonu tego rezerwowego zmienić raz za któregoś skoczka, wtedy by to miało sensu, żeby nie było 6 transferów w trakcie sezonu.
Dobry pomysł, chciałem coś zrobić podobnego w trakcie letniego pucharu, jednak to by nie miało sensu, jak nas skacze 5.

Tylko że jak zrobimy 1 rezerwowego to wtedy repka zabiera 5 skoczków, a myślę że to by skutkowało tym iż powstało by mniej repek. Jak wiemy frekwencja ostatnio nie zachwyca nawet zimą, stąd propozycja by można było kogoś wymienić po 2 tygodniach nieaktywności. Ewentualnie można by zrobić coś takiego jak drużyna niezrzeszonych skoczków i tam zapisani by byli gracze, którzy skaczą raz na parę konkursów, mogliby wtedy dołączyć do danej reprezentacji w razie potrzeby na drużynowe zawody 
[Obrazek: VpUYqBr.png]
Odpowiedz
frekwencja nie zachwyca zimą?. W zimie mieliśmy regularnie, te 15 zawodników.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości