Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Jeden na jednego II­” - starcie numer 7
Jak zapewne wielu naszych czytelników zauważyło -  staramy się dobierać pary, w których obaj zawodnicy prezentuję zbliżony poziom. W tej parze na samą myśl, na sam słuch, każdemu będzie ciężko ocenić, który z nich jest lepszy. Obaj prezentują podobny poziom, reprezentują tzw. generację młodych, zdolnych - debiutowali na przestrzeni ostatnich dwóch sezonów, a w tym radzą sobie naprawdę dobrze. Porównajmy kolegów z reprezentacji Niemiec: Matixoo oraz Dembele.
Starcie:
Matixoo vs Dembele

STARCIE NUMER  SIEDEM                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Matixoo   vs     Dembele
Liczba dni miniętych od rejestracji:                                                                                                         376                      393
Czas spędzony na forum aktywnie:                                                                                               267 godzin             356 godzin                                
Liczba konkursów PŚ:                                                                                                                                 62                        27     
Liczba zwycięstw w konkursach PŚ:                                                                                                          1                           2                                              
Liczba miejsc na podium w konkursach PŚ:                                                                                              8                         10    
Najdłuższy oddany skok:                                                                                                                         237.5 m           242.0 m                                    
Trofea:   Złoto MŚ w Oslo na skoczni dużej(D), Srebro MŚ w Oslo na skoczni dużej   Złoto MŚ w Oslo na skoczni dużej (D), Puchar Świata w lotach narciarskich 2017

Deklarowana przynależność kadrowa:                                                                                                 Niemcy                Niemcy
Średnia punktowa na konkurs w PŚ:                                                                                                      22.3                     41.3
Miejsce w klasyfikacji generalnej PŚ na koniec ostatniego sezonu:     
                                               14                         10
Stan na: 04.02.2018

Kto Waszym zdaniem okazał się lepszy w tym starciu ?
Możecie również zaproponować następną parę, która mogłaby się zmierzyć w kolejnym porównaniu.
Odpowiedz
Przede wszystkim genialnie dobrana para. Oby dwóch zawodników szanuję , ale moim skromnym zdaniem odrobiene lepiej prezentuje się matixoo
Odpowiedz
Dembele lepszy
Angry

Odpowiedz
Ostatnie wyniki pokazują,że dembele jest lepszy.A next starcie Wyspy Salamona vs Naata.
Rekord życiowy: 243.0 m. 
Planica 18.03.2018 r.

GG: 63421415 
Odpowiedz
Para jest bardzo wyrównana i nie umiem wybrać lepszego w tym starciu więc remis

Next Para: Naata Vs cieslok002
Odpowiedz
Dembele lepszy minimalnie

Next para: Naata vs Seplox
L E G E N D A

Odpowiedz
Moim zdaniem para bardzo wyrównana.Ja dłużej skacze na SNH i to moja pierwsza liga, Dembele już wcześniej skakał. Ciężko jest wzkazać lepszego, ale moim zdaniem Dembele lekko jest na prowadzeniu, i ma trochę więcej doświadczenia. On tamten sezon miał lepszy, a w tym ja mam lepszą formę.
Co do następnej pary, myślę również równej, to proponuję seplox vs Zandi. cieslok vs Anders. Naata vs GetVacced.
Nie orientuję się czy te pary które podałem u góry już były.
Personal Best : 239,5m (7.03.2021) Vikersund HS-240
Liczba występów/podium w PŚ : 142/25
Confused

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości