Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sezon w pełni...
Witam wszystkich czytelników !
Pierwszy artykuł na naszym forum. Sezon w pełni - już przekroczona została połowa cyklu. Do końca sezonu pozostało dziesięć konkursów Pucharu Świata. Jednakże to nie on jest priorytetem dla zawodników. Na przełomie lipca i sierpnia czekają nas Mistrzostwa Świata, które odbędą się na obiektach w japońskim Sapporo. Ponadto rywalizacja toczy się także o Małą Kryształową Kulę za PŚ w lotach. Do końca pozostały dwa konkursy w ramach tego cyklu - zawody w Planicy kończące pierwszy sezon PŚ w skokach. Do zgarnięcia będzie zatem dwieście punktów, co powoduje, że rywalizacja toczy się jeszcze pomiędzy trzema graczami : Anders Jacobsen bronić będzie 145-punktowej przewagi nad drugim w tej klasyfikacji kamilusem500, matematyczne szanse ma także BOKS, jednakże jego strata do pierwszego miejsca wynosi już 185 punktów. Pomimo dosyć mozolnego początku sezonu, zaczyna się coraz ciekawsza rywalizacja. Pośród nie za wielkiej grupy stałych uczestników zawodów, wyraźnie lepszy okazał się Anders Jacobsen, który dominował na większości zawodów. Mistrzostwa Świata mogą się jednak okazać ciekawym sprawdzianem, co do rzeczywistej dominacji Andersa nad pozostałą częścią padoku. Nie należy jednak podważać szans innych zawodników z czołówki, którzy mogą sprawić, że liderowi klasyfikacji generalnej nie będzie tak łatwo, jak dotychczas. Prekursorem takich oto możliwych rozwiązań może stać się sebol, który jak diabeł z pudełka wyskoczył tuż przed zawodami na mamuciej skoczni w Obestdorfie i nie dość, że stanął dwa razy na podium, to udało mu się wygrać jedne z zawodów. Jeżeli konkurencja w Japonii będzie równie dobra jak podczas lotów w Niemczech, to czekają nas ciekawe Mistrzostwa Świata.
Odnośnie MŚ, zwracam się z prośbą do zawodników; wszystkich zainteresowanych potencjalnym udziałem w konkursie drużynowym na MŚ, proszę o podpis pod artykułem.
Odpowiedz
Podpisuję się ;D

[Obrazek: tumblr_p63ykhK5kM1s0a0qao5_400.gif]
Cytat:,,Wszyscy musimy się podnieść oraz pokazać, że jesteśmy silni i damy radę. Bo damy radę!" 
Odpowiedz
Podpisuję się ;D
Odpowiedz
Ja się podpisuję
Odpowiedz
I ja również
Odpowiedz
Podpisuję się Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości