Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skarga na organizację konkursu w Zakopanem 9.7.2016
Twój nick: Primoż Peterka
Nick oskarżonego: Anders Jacobsen i wojtekschiller3
Powód: Naruszenie regulaminu forum, naruszenie równych praw skoczków.
Dowody (screen, nagranie): http://haxrec.com/110449 - minuta 13:00

Organizacja konkursu w Zakopanem 9 lipca roku 2016, postanowiła dać powtórkę skoczkowi: Friwer Aka SkoczeK ponieważ oddał on słaby skok.
Powtórka tłumaczona była wysokim pingiem skakającego, lecz w podobnych sytuacjach, w konkursach rozgrywanych nawet kilka miesięcy wcześniej nie podjęto takich działań, nawet gdy zawodnik miał wyższy ping, niż w tym przypadku - 172.

[Obrazek: azpdiclekoxhnaahpddgcreldsdcmjnsbrmpaaau...thcnltebjs]
[Obrazek: soydcnrhiclemonoejozdlfrgjkovbsjbapbaamk...uocoduycgj]

Uważam że jest to naruszenie regulaminu przez oskarżonych:
Cytat z regulaminu SNH:
"Wszyscy gracze mają równe prawa..."

Wnoszę o ukaranie oskarżonych karą procentową.

Primoż Peterka
Widzę, że nie jest Pan zbytnio zaznajomiony w sytuacji, aczkolwiek przygotował Pan kilka dowodów rzeczowych (które nomen omen nie mówią czegokolwiek). ,,Friwer Aka SkoczeK ponieważ oddał on słaby skok.'' - Pan Friwer aka SkoczeK dostał powtórkę, albowiem dostał laga na progu. Każdy użytkownik mógł zgłosić taką prośbę.
Zasadniczo, to dopiero w LGP 2016 niektórzy organizatorzy rezygnowali z tego przywileju - LAG-Powtórka, obecnie są głosy, że jest to prawem, a nie ma o tym (ale będzie) wzmianki w regulaminie. Nie było powiedziane gdziekolwiek, że inny zawodnik nie może zgłosić laga np. Pan zibidob - zaliczył bulę, ale nie napisał, że miał laga.
Powtórka została zastosowana, gdyż był lag, a zachowanie Friwera na progu - cofanie się, mogło przyczynić do jego dyskwalifikacji, dlatego postanowiono o powtórzeniu jego skoku.
Niestety szkoda tylko, że na wielu innych konkursach nawet po napisaniu przez skoczka że był lag, nie podjęto takiego działania.
Oraz był Pan wtedy na konkursie i należał do organizacji, zdaje mi się że Pan uważa się za bezwinnego.
Więc dlaczego wtedy tam nie dano skoczkom powtórki? Mam rozumieć że Friwer wygrał na loterii powtórkę?!
To jest łamanie równości skoczków przez Was oraz uważam, że za to należą Wam się konsekwencje, a podczas skoku Friwera nie zauważyłem nietypowego zachowania które mogło by dać dyskwalifikację.
Jeżeli miały miejsce takie sytuacje, gdzie zawodnicy wyrażali laga, a nie było powtórek, to przykro mi z tego powodu. Wtedy jednak zarząd nie myślał jednolicie - sam Pan wie, jak to bywało. Jeden miał takie zdanie, drugi był antykonformistycznie nastawiony. Nowy skład zarządy pozwolił na podejmowanie wspólnych decyzji.
To bardzo dobrze że teraz zarząd myśli jednomyślnie. Jednak regulamin został w każdym razie naruszony i nie powinniśmy zmieniać tematu. Za to jak już wielokrotnie wspominałem należą się konsekwencje. Nie chcę tu nikogo bezpodstawnie oskarżać, ale zdaję mi się że regulamin nie obowiązuje administratorów i moderatorów.
Chciałbym zwrócić uwagę zarządowi SNH że sprawa nie osiągnęła swojego końca. Jeżeli skarga zostanie odrzucona, zamierzam napisać kolejną za unikanie odpowiedzialności karnej.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości