Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprawa 30%
Twój nick: Fabregas
Nick oskarżonego: Anders Jacobsen (?)
Powód: absurdalne 30%

Witam dostałem przed kilkoma minutami 30% z powodem nadania: 'Reklama" i chciałbym się zapytać na jakiej podstawie zostało to uznane jako reklama?
Domniemywam, że rozchodzi się o wywiad jednak tam nie ma nawet ułamek reklamy bo nie podałem linku a nawet pełnej nazwy ligi do tego wywiad ten dodawał Wasz moderator siatko więc jeżeli coś wam w tym przeszkadzało to powinien on w to reagować a jeżeli już to dodał to kara powinna zostać nadana jemu a nie mi Smile

Proponuje Wam jeszcze raz rozpatrzeć tą sprawę i proszę o zdjęcie tych procentów bo w tym momencie to wy robicie sobie reklamę i jest to niestety antyreklama.
Pozdrawiam!
Analizując następujące czynniki:
1.Pan Fabregas wyraził zgodę na wywiad dla naszej forumowej gazetki SNH News.
2.W wypowiedzi użył treści, które jak najbardziej zaliczają się do ,,reklamy" (nie zawsze musi być ona wyrażona bezpośrednim odnośnikiem; definicja: ,,informacja połączona z komunikatem perswazyjnym".
3.Nawet jeżeli powód nie znał panującej regulaminowo zasady, to nie zwalnia to z jego przestrzegania.
Kara w tym rozumieniu jest jak najbardziej zasadna.
Uwzględniając fakt, że Pan Redaktor Siatko w wywiadzie niejako rozpoczął temat innych lig, czym de facto nie złamał regulaminu (nie sprecyzowane zostały jakiekolwiek informacje, nie przedstawiony został komunikat mający wywrzeć wpływ), a sam Pan Fabregas nie odniósł się do tego pytania w sposób, który by ową reklamę mógł stanowić. Natomiast zrobił to w etapie późniejszym wywiadu. Mając jednak na uwadze, że Pan Redaktor Siatko wywołał temat innych organizacji, co mogło w pewien sposób zasugerować Panu Fabregasowi wypowiedzi precyzujące w tym temacie. Jak wiemy, Pan Siatko jest również moderatorem i pełni fukcję wykonawczo-sądowniczą w przestrzeganiu zasad, co tym bardziej mogło być sygnałem, że poruszanie tematu z potencjalnym zagrożeniem użycia reklamy nie będzie traktowane jako wykroczenie.
Uwzględniając wyżej wymienione argumenty decyzja jest następująca: kara procentowa dla Pana Fabregasa zostaje anulowana. Wywiad zostaje skorygowany o kontrowersyjne treści.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości