Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"SNH News" - wydanie nr 7/2016
"SNH News" - wydanie nr 7/2016

1) Podsumowanie konkursu w Lahti + mini zapowiedź Kuopio
2) Wywiad z Tramerem

1)

Dojechaliśmy na skocznie fińskie, co oznacza początek końca sezonu, bowiem konkursów już coraz mniej.
W dzisiejszych zawodach kilka niespodzianek - jak świetny debiut H.Y. na którego nikt nie stawiał, a ten oddał dwa świetne skoki i uplasował się na podium. Na dodatek fatalna dyspozycja Andersa Jacobsena, choć... jego dobrej formy nie widzieliśmy od dawien dawna, także czy to na pewno jest niespodzianka? Niespodzianką może być brak BOKSa na podium (zajął miejsce 4.) i już trochę mniejszą będzie brak Lacroxa w najlepszej trójce. Był dopiero siódmy, ex aeqo z Raverem. Konkurs wygrał Tramer, drugi był Primoż Peterka, który ustanowił rekord skoczni - 133 metry. Tyle samo skoczył kamilus500.

A już jutro będziemy widzami - miejmy nadzieję - świetnych zawodów na skoczni Puijo, w Kuopio. Jesteśmy ciekaw przede wszystkim skoków BOKSa. Czy stanie na podium? A może wygra? Dowiemy się już jutro po godzinie 19.
(zawody startują 19:00)

2)

Tramer: - dzisiejszy zwycięzca
(L - Lacrox, T - Tramer)

L - Witaj Tramer! Dzisiejszy konkurs należał do Ciebie. Jak wrażenia?
T - Witam Cię Lacrox. Tak owszem, wygrałem, lecz to była bardzo zacięta rywalizacja, czuję się świetnie, ponieważ obstawiałem że wygram i trafiłem. <uśmiech>

L - Salpausselka była niedawno modernizowana. Jak Ci się na niej skacze?
T - Powiem Ci tak, dopasowała mi się ta skocznia mimo tego, że oddałem tylko 3 skoki.

L - Dzisiejszy konkurs był zacięty, tak jak już wspomniałeś wcześniej. Ale jak oceniłbyś go pod względem technicznym?
T - Moim zdaniem organizacja konkursu była dzisiaj słaba, tego dowodem jest to, że administracja nie mogła dać sobie rady z fejkami i przez to został zbanowany Pan Raver, przez to również konkurs trwał dłużej. Moim zdaniem nie wypadło to najlepiej, ale mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.

L - Jutro skoki na Puijo. Jaki cel na te zawody?
T - Mój cel to oddanie 2 dobrych skoków, takich jak dzisiaj.

L - W takim razie powodzenia i gratulacje za dzisiaj! Dzięki za wywiad.
T - Chciałbym pozdrowić Ciebie, Lacroxie za wywiad jak i całą administrację i innych skoczków. Szczególnie dzisiaj chciałbym pozdrowić Pana Gajek Racing, który tuż przed konkursem powiedział, że została zmieniona skocznia. Dziękuję Gajek Racing. Dzięki za wywiad.

by Lacrox
Odpowiedz
Tym razem trochę gorsze wydanie. Jutro może będzie lepiej Big Grin
Odpowiedz
Brak weny. :v
Jutro się bardziej postaram.
Odpowiedz
Ładna gazetka, ale trochę krótsza niż pozostałe, ale dalej dobra Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości