Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Droga na szczyt'' - numer 14
Niewątpliwie, jeśli ktoś ustrzelił dublet na mistrzostwach świata, a do tego dorzucił jeszcze kilka innych trofeów, to można uznać go za zawodnika, który dotarł na szczyt. Może niektórzy nie kojarzą już bardzo oszczędzającego się ostatnimi czasy doświadczonego zawodnika, o którym napiszemy dzisiaj [choć powinniśmy uczynić to już tygodnie, miesiące, lata (sic!) temu - ale co się odwlecze to nie uciecze], jednak wielu z nas dał on się mocno we znaki, co wszakże wspominamy z rozrzewnieniem i pozytywną złością. Lejdis end dżentelmen - GetVacced!

GetVacced
Liczba konkursów w Pucharze Świata: 138
Liczba zwycięstw w konkursach PŚ: 7
Liczba miejsc na podium w konkursach PŚ: 28
Rekord osobisty: 242.5 m; Planica, 09.09.2017
Debiut w Pucharze Świata: Lahti, 18.08.2016 - 6. miejsce
Pierwsze podium w Pucharze Świata: Planica, 28.08.2016 - 1. miejsce
Dorobek medalowy: 
Mistrzostwo Świata w lotach narciarskich:
- 2. miejsce w Planicy, 2017 - konkurs drużynowy
- 2. miejsce w Tauplitz, 2020 - konkurs drużynowy
- 3. miejsce w Planicy, 2017 - konkurs indywidualny
- 3. miejsce w Harrachovie, 2019 - konkurs drużynowy

Mistrzostwa Świata w skokach narciarskich:  
- 1. miejsce w Oslo, 2017 - konkurs indywidualny na skoczni dużej
- 1. miejsce w Oslo, 2017 - konkurs indywidualny na skoczni normalnej
- 2. miejsce w Libercu, 2016 - konkurs indywidualny na skoczni dużej
- 2. miejsce w Oslo, 2017 - konkurs drużynowy na skoczni dużej
- 3. miejsce w Libercu, 2016 - konkurs indywidualny na skoczni normalnej
- 3. miejsce w Oslo, 2017 - konkurs drużynowy na skoczni normalnej
- 3. miejsce w Predazzo, 2018 - konkurs drużynowy

Turniej Czterech Skoczni:
- 2. miejsce w sezonie 2017/18

Zimowe Igrzyska Olimpijskie:
- 2. miejsce w Sochi, 2016 - konkurs drużynowy

Letnie Grand Prix:
- 1. miejsce w sezonie 2017 (II)
- 1. miejsce w sezonie 2018 (II)

Wypowiedzi ekspertów:
Donald Trump - Dla mnie GetVacced to jeden z najbardziej niedocenianych skoczków w historii SNH. W swojej karierze potrafił zdobywać medale na Mistrzostwach Świata, gdzie nikt się tego nie spodziewał po nim, co dla mnie czyni go jednym z tych zawodników, z którymi zawsze musiałeś się liczyć. Posiada liczne medale z konkursów drużynowych, a jest to dowodem na to jak stabilnym i świetnym zawodnikiem był GetVacced. Osobiście sam skakałem z nim w drużynie i mogę powiedzieć, że życzę każdemu takiego ogniwa w swojej drużynie jakim był ten gracz. Umiejętności naprawdę na wysokim poziomie, nigdy nie zawodził, kiedy trzeba było wziąć odpowiedzialność na swoje barki, śmiało mogę powiedzieć, że jest to jeden z lepszych zawodników, który reprezentował barwy Słowenii.
Siatko - Nie miałem okazji wiele z nim skakać, mówiąc szczerze prawie w ogóle, natomiast, wiem i widzę po osiągnięciach, że to był i może będzie świetny skoczek, pytanie czy będzie chciał wrócić. Ma sporo medali drużynowych a w tamtych czasach dostać się do mocnej drużyny nie było łatwo, a poza tym jest mistrzem swiata indywidualnie i to dwukrotnym, co jest swietnym osiagnieciem. Dlatego uważam, że to świetny skoczek.
Anders Jacobsen - trzeba przyznać, że GetVacced miał swoje pięć minut, które wykorzystał i zapisał się w historii. Myślę, że ze swoim potencjałem mógł osiągnąć znacznie więcej, zwłaszcza w turniejach długodystansowych. Swoje triumfy święcić głównie w mistrzostwach świata oraz w LGP - zatem jego dyspozycja szczególnie wzrastała w okresie letnim. Swego czasu uchodził też za bardzo dobrego lotnika. Gracz, który był bardzo użyteczny dla drużyn, które reprezentował. Taki zawodnik w stylu - wchodzisz na ostatnie piętnaście minut, strzelasz bramkę, wygrywasz mecz. Być może, gdyby miał więcej motywacji i regularności jego gablota trofeów powiększyłaby się znacząco.  

Ocena ekspertów:
UMIEJĘTNOŚCI - 9.0
PSYCHIKA - 8.0
REGULARNOŚĆ - 8.0
AKLIMATYZACJA - 9.0
POTENCJAŁ - 8.5
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości