Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„SNH News” 6/2024 - „20. sezon Pucharu Świata - czas, start!”
,,Ja mam dwadzieścia lat, Ty masz dwadzieścia lat..." - i Puchar Świata w skokach narciarskich haxball też ma dwadzieścia lat! Jubileuszowa kampania rusza lada dzień. Za oknami coraz zimniej, ale z pewnością gorąca atmosfera zawodów spowoduje, że nikt przymarzać nie będzie. Szczególnie po tak obfitym w emocje Letnim Grand Prix. Pora przejrzeć rozkład jazdy, a ten prezentuje się wybornie - w końcu to sezon, w którym głównym wydarzeniem będą Zimowe Igrzyska Olimpijskie, zapytać samych zainteresowanych, jakie wiążą nadzieję na tę kampanię, a także tradycyjnie - rzucić garścią statystyk. Zapraszamy do lektury przed nadchodzącym sezonem 2024/25. 

I KALENDARZ I TURNIEJE
- 32 konkursy indywidualne PŚ
- 6 konkursów indywidualnych PŚ w lotach narciarskich
- 1 konkurs drużynowy PŚ
- 4 konkursy Turnieju Czterech Skoczni
- 5 konkursów indywidualnych Raw Air
- 3 konkursy Zimowych Igrzysk Olimpijskich, w tym jeden drużynowy
- 2 konkursy Mistrzostw Świata w lotach narciarskich, w tym jeden drużynowy
[Obrazek: 22px-Flag_of_Germany.svg.png] 7 konkursów (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Willingen, Oberstdorf - MŚwL)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Norway.svg.png] 7 konkursów (Lillehammer, Oslo, Trondheim, Vikersund)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Poland.svg.png] 4 konkursy (Wisła, Zakopane)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Austria.svg.png] 4 konkursów (Innsbruck, Bischofshofen, Tauplitz)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Finland.svg.png] 4 konkursy (Kuusamo, Lahti)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Italy.svg.png] 3 konkursy (Predazzo - ZIO)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Slovenia.svg.png] 2 konkursy (Planica)
[Obrazek: 20px-Flag_of_Switzerland.svg.png] 2 konkursy (Engelberg)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Japan.svg.png] 2 konkursy (Sapporo)
[Obrazek: 22px-Flag_of_the_United_States.svg.png] 2 konkursy (Lake Placid)
[Obrazek: 22px-Flag_of_Sweden.svg.png] 1 konkurs (Falun)

II HISTORIA PUCHARU ŚWIATA
2015 - Anders Jacobsen         1826 pkt
2015/16 - Primož Peterka       1589 pkt
2016 - Primož Peterka            1604 pkt
2016/17 - Donald Trump        1229 pkt
2017 - Friz                            1387 pkt
2017/18 - cieslok002              1504 pkt
2018 -  ZanDiPL                     1406 pkt
2018/19 - kazam                   1609 pkt
2019 - 229-652                     1476 pkt
2019/20 - Raver                    1734 pkt
2020 - 229-652                     1820 pkt
2020/21 - Anders Jacobsen    1471 pkt
2021 - Fabregas                    2190 pkt
2021/22 - 229-652                2033 pkt
2022 - jarek21cr                   2394 pkt
2022/23 - skijumphaxball       2029 pkt
2023 - jarek21cr                   2400 pkt
2023/24 - 229-652                2452 pkt
2024 - nigthmaregamer         2381 pkt

III PROGNOZY
Puchar Świata - 229-652 po raz piąty czy nightmaregamer po raz drugi?
Siatko: Wydaje mi się, że mimo wszystko. 229-652, głównie kwestia doświadczenia, bo umiejętności jak już widzimy całkiem na podobnym poziomie, a wiadomo że w zimę night na pewno dorzuci coś jeszcze do swojej formy.
Anders Jacobsen: Wiele na to wskazuje, że Cyferkowi się chce, a wówczas bardzo ciężko go zatrzymać. Poza nightmerem jedynie jarek mógłby to zrobić z obecnej stawki. Taka trójka mogłaby stworzyć świetne widowisko. Nie mniej, też stawiam na 229-652.
Kto zdobędzie złoto olimpijskie?
Siatko: Ja obstawiam sensacje. I postawie, że złoto olimpijskie zdobędzie Justyna.
Anders: Na tym etapie jest ciężko powiedzieć, kto wystartuje na imprezie, a co dopiero, kto ją wygra. Jednak myślę, że tutaj może być atut u weteranów - pokroju Donalda Trumpa czy jarka21cr.
Więcej weteranów czy więcej debiutantów będzie w tym sezonie Pucharu Świata?
Siatko: Myślę, że weteranów. Nie wiem jakie plany ma jarek, który nie daje "znaku zycia" od weekendu w Sapporo. Wydaje mi się, że to jedna z dłuższych przerw jarka w historii jego startów. Jednak oprócz niego spodziewam się, rzadszych lub częstszych startów w wykonaniu takich weteranów (poza panem panie Andersie i cyferekiem) jak kamilus, Donald Trump, GetVacced, Franc, Robek, cieslok liczę że jak co Igrzyska wpadnie i wpadnie mu przy okazji jakiś medalik, liczę także na pojedyncze występy może stricte na imprezach mistrzowskich kilku jeszcze bardziej doświadczonych graczy. Konkretnie ciężko wskazać, ale debiutantów raczej jakiejś ogromnej ilości się nie spodziewam.
Anders: To ja jednak w drugą stronę pójdę - o ile faktycznie spośród weteranów można się spodziewać wymienionych przez Pana, to jednak w młodości siła. Zwłaszcza, że już jedna debiutantka na starcie ma wysokie notowania.
Na powrót której skoczni bardziej pan czeka? Falun czy Predazzo.
Siatko: U mnie podobnie. Falun u mnie wywołuje wielkie wspomnienia, także z realnych skoków. Myślę, że musimy przemyśleć o wrzuceniu tej skoczni może do LGP.
Anders: Z pewnością Lugnet w szwedzkim Falun. Skocznia wykonana przez starą szkołę budowniczą, a jednocześnie nadal ujmująca swoim stylem. Trampolino Dal Ben mieliśmy w Letnim Grand Prix, natomiast na igrzyskach będzie jej odrestaurowana wersja, co spowoduje większe emocje.
Kto będzie w TOP5 klasyfikacji generalnej na koniec sezonu?
Siatko: 1.229-652 2.Nightmaregamer 3. cLouxXx 4. Justyna 5. Siatko
Anders: Bez kolejności podam: nigthmaregamer, Siatko, 229-652, Justyna, jarek21cr.
Ilu zawodników zostanie w walce o TCS przed finałem w Bischofshofen?
Siatko: A ja powiem więcej. Myślę, że 5 zawodników zostanie w walce przed Bischo, być może tylko do 1 serii Smile
Anders: Co roku jesteśmy świadkami walki o przetrwanie, aniżeli walki na żyletki między zawodnikami - już na poziomie niemieckim zwykle wielu faworytów wykłada się. W tym sezonie jednak przeczuwam zmianę - myślę, że pierwsza trójka będzie w miarę realne szanse miała na wygranie cyklu.
Jaka będzie rekordowa, a jaka najniższa frekwencja w tym sezonie?
Siatko: Najnizsza to pewnie jakieś Lake Placid albo Sapporo, obstawiam że z 7-8 osób, a najwyższa no to uważam że kilkukrotnie przekroczymy liczbę dwudziestu skoczków.
Anders: Może tak być - jak Pan mówi, że w Japonii będzie poniżej dziesięciu zawodników, ale taka jest specyfika konkursów porannych czy nocnego. Jeśli chodzi o pik, to zapewne będzie to na igrzyskach - powyżej 30 osób.
Zapomnieliśmy zupełnie o MŚwL. Jak przewiduje Pan ten czempionat, czy specyfika skoczni, która nie pozwala na dalekie przekraczanie HSu sprawi, że będzie więcej niż trzech medalistów, czy raczej to nie możliwe?
Siatko: A ja postawie, że może akurat 4 medalistów się przytrafi.
Anders: Mieliśmy już jedne mistrzostwa na powiększonej Heini Klopfer Skiflugschanze, a także dwa sezony temu MŚ na Kulm - ani razu nie było więcej pakietów medali niż trzy. Tym razem... nic się nie zmieni, moim zdaniem. Choć prędzej widzę dwóch zawodników na trzecim stopniu podium, aniżeli na dwóch wygranych.

IV WYWIADY
229-652
AJ: Czterokrotny zwycięzca Pucharu Świata w skokach narciarskich - 229-652. Jak dyspozycja? Bardziej pytam o tę mentalną, bo na skoczniach pokozałeś siłę w LGP, które wygrałeś.
229: Dzień dobry! Mentalnie dyspozycja bardzo dobra, jestem gotowy na kolejny raz pokazanie mojej siły. Uważam, że pewnymi krokami zmierzę po piątą kryształową kulę!
AJ: Mocna deklaracja na początek. Kto z rywali będzie Twoim największym utrudnieniem w tym zwycięstwie?
229: Według mnie czasami przypomnę sobie o nightmaregamerze, ale tak to nikt mi nie zagrozi. Nikt nie będzie mógł pokonać tak pewnego zawodnika jak ja, może czasami w pojedynczych konkursach, ale nightmaregamer jak już na początku będzie gryzł mi stopy, a potem będę ze spokojną głową skakał po kolejne zwycięstwo w Pucharze Świata.
AJ: Co zatem będzie dla Ciebie największym utrudnieniem?
229: Największym utrudnieniem podczas tego sezonu będzie dla mnie błaganie siatko, żeby żadnych kart lub gier nie odpalał podczas mojego skoku abym mógł przez cały sezon dogodnie skakać bez żadnych ścinek.
AJ: Może ktoś inny będzie gospodarzem pokoju. Sezon 2024/25 to sezon olimpijski. Brak złotego medalu na tej imprezie, wszak najważniejszej dla wielu, to Twoje największe niespełnienie?
229: Zimowe Igrzyska Olimpijskie to taka impreza, gdzie wygrać może każdy. Każdy zna skocznie, każdy trenuje i tak naprawdę złoty medalista może być sensacyjny. Oczywiście, bardzo chciałbym zgarnąć złoty krążek w tym sezonie, ale nie mówię, że ja to zrobię. Ja mam tylko taką nadzieję, ale nie napalam się za bardzo na to.
AJ: Gdybyś miał uszeregować tego sezonowe turnieje od tego, który jest dla Ciebie najważniejszy, to jak by to wyglądało (TCS, PŚ, PŚwL, MŚwL, ZIO, RA)?
229: Pozwolę sobie uszeregować kolejność numerycznie: 1. PŚ 2. TCS 3. ZIO 4. PŚwL 5. MŚwL 6. RA. Dlaczego RAW Air na ostatnim miejscu? Wtedy już mamy końcówkę sezonu, zdecydowana większość jest zmęczona i ma myśli w głowie "zakończmy w końcu ten sezon". RAW Air nigdy dla mnie nie było jakoś emocjonujące, turniej trochę robiony na siłę z norweskimi skoczniami. Jeśli byłaby w końcu jakaś modyfikacja tego, może Nordic Cup z wykorzystaniem dodatkowo finlandzkich oraz szwedzkich obiektów to byłoby to ciekawsze, coś nowego. Tak to większość myśli już o odpoczynku aniżeli wygrywać RAW Air.
AJ: Jak ważny będzie start tego sezonu? Raczej będzie można spokojnie nabierać rozpędu czy od początku już trzeba będzie na pełnych obrotach?
229: Dla mnie początek sezonu jest zawsze najważniejszy. Gdy już na starcie masz dużą przewagę punktową nad drugim miejscem - załóżmy 150-200 pkt - to czujesz się dużo pewniej na skoczni i nie boisz się, że zepsutymi skokami ktoś cię od razu dogoni. Ja postaram się od samego początku ruszyć i dominować, a na pewno to potrafię.
AJ: Od czterech lat - czyli siedmiu sezonów, zwycięzca Pucharu Świata nie schodzi poniżej 2000 punktów. Teraz będzie tak samo?
229: Oczywiście, że będzie tak samo. Będę próbował pobić mój własny rekord i mieć co najmniej 2500 punktów w klasyfikacji. Szalony cel, ale mam nadzieję, że się uda.
AJ: Czasami niektórym zawodnikom w takiej regularności przeszkadza brak czasu. Ty swego czasu biłeś absolutne rekordy w ilości odbytych konkursów z rzędu. Teraz nic nie powinno przeszkodzić?
229: Nic nie przeszkodzi, w weekendy wieczorami zawsze jestem dostępny więc będę mógł bez problemu pojawić się na każdym konkursie. Mam nadzieję, że nie zapomnę o żadnej rywalizacji i będę mógł skakać we wszystkich zmaganiach. 
AJ: Wspomniałeś coś o nordic cup - w tym sezonie wrócimy na obiekty w Falun i Lahti. Cieszysz się? Jaki masz stosunek do tych obiektów?
229: Bardzo fajnie że będziemy mieli przyjemność poskakać w Falun, w końcu inny kraj niż Austria, Finlandia, Norwegia, Niemcy, Polska, to bardzo męczące skakać ciągle na tych samych skoczniach. Szwecja to też przyjemny nordycki kraj i cieszę się z powrotu Lugnet do Pucharu Świata.
AJ: Patrząc na poza sportowe aspekty - jak spędzasz czas pomiędzy zawodami? Kiedy następuje przestawienie w głowie: a, teraz to trzeba na kolejny konkurs się nastawić...
229: Od razu po zakończonym konkursie myślę o kolejnym, to jest chyba normalne. Powiem ciekawostkę związaną co nieco z nastawieniem, często przed jakimiś zawodami patrzę na moje stare wyniki, moją starą dominację i dzięki temu powiększam moją pewność siebie i bardziej wierzę w moje umiejętności. Uwielbiam sobie przypominać gdzie wygrałem zawody, gdzie zdominowałem, to są dla mnie piękne widoki i zawsze będę sobie to wspominał.
AJ: Kilka słów do naszych czytelników, na koniec...
229: Drodzy czytelnicy, proszę was o jedno. Pogódźcie się z tym, że 229-652 chce kolejny raz wygrać kryształową kulę. On wam obiecuje, że wygra ten 5 raz i da szansę innym. On chce dalej być najlepszy, on uwielbia być najlepszym. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim w nowym sezonie, oczywiście mam nadzieję że ktoś mnie zaskoczy i jednak będzie ciekawa rywalizacja o końcowe zwycięstwo. Do zobaczenia w Lillehammer!
AJ: Dziękuję! Udanej rywalizacji w nowym sezonie życzę.
229: Dzięki bardzo, tobie również. Cześć!

nightmaregamer
AJ: Sezon 2024/25 już za progiem. W jakim nastroju go rozpocznie nightmaregamer?
N: Prawda zbliża się rozpoczęcie tego sezonu już wielkimi krokami, a jeśli chodzi o nastrój w jakim go rozpocznę no to myślę, że pozytywnym nastroju, pełnym nadziei na fajne wyniki
AJ: Obrona tytułu to cel numer jeden?
N: Tutaj zaskoczę ale nie, jakby to poboczny cel dla mnie na ten sezon, bo wiem , że z cyferkiem czy Justyną o kolejny PŚ łatwo nie będzie Dla mnie celem numer jeden jest chęć zdobycia medalu na ZIO i MŚWL
AJ: Nie ma w Tobie zadry po przegranej z Cyferkiem w LGP?
N: Wiadomo w jakims stopniu może jest, ale było minęło, a Cyferek był poprostu lepszy w LGP
AJ: Co musisz poprawić, aby dotrzymać mu kroku?
N: Mieć taką regularność równych i dalekich skoków jak cyferek
AJ: W jakiej sytuacji lepiej Ci się skacze: jak w zeszłym PŚ, gdy praktycznie przez większość sezonu nie miałeś żadnej poważnej konkurencji czy jednak jak w LGP, gdy musiałem starać się za każdym razem?
N: Myślę, że mimo wszystko jak jest  ktoś z kim można rywalizować bo to motywuje do walki i skakania na 100% Wiadomo fajne jak się ma luz, ale no tak nudno się wtedy skacze jak nie ma żadnego konkurenta praktycznie
AJ: Jak ważny będzie start tego sezonu? Raczej będzie można spokojnie nabierać rozpędu czy od początku już trzeba będzie na pełnych obrotach?
N: w jakimś stopniu ważny napewno, ważne jest zdobyć dużo punktów w pierwszych konkursach ale raczej myśle, że będę się rozkręcał z konkursu na konkurs
AJ: Z pozostałych turniejów jak TCS, Raw Air czy PŚ w lotach - jakie są Twoje cele?
N: dobry występ mnie zadowoli, wiadomo fajne by było wygrać kolejny raz, ale pik formy szykuje na ZIO i MŚWL
AJ: Jakieś specjalne przygotowania do sezonu były od zakończenia LGP, czy tak jak mówiłeś  - odpoczynek?
N: odpoczynek
AJ: Z jakim przesłaniem na 20. jubileuszowy Puchar Świata zostawisz naszych czytelników, swoich kolegów z padoku?
N: Walczcie do końca i nigdy się nie poddawajcie
AJ: Dzięki za rozmowę, night. Powodzenia w nowym sezonie!
N: Dziękuje również, dziękuje bardzo i panu Andersie również życzę powodzenia w nowym sezonie

Franc
AJ: Weteran narciarskiego padoku - Franc jest z nami, witaj!

F: Witam wszytkich widzów skoków narciarskich snh Smile
AJ: 20. jubileuszowy sezon PŚ przed nami - Tobie na przestrzeni tych dwudziestu sezonów aż szesnastokrotnie przypadło brać w nim udział. Co jest receptą na taką długowieczność?
F: powiem tak receptą na długowiecznosc jest taka ze trzeba brac udział w skokach narciarskich jak najdłużej i zbierac doswadczenie za doswiadczeniem sezon w sezon i takim o to sposobem mozna powiedziec w 20 jubieluszowym sezonie ps ja juz skacze z wami ponad 10 lat gdzie dla mnie to będzie wyjatkowy i bardzo powazny sezon w którym powalcze o wysokie lokaty Smile
AJ: Właśnie - mimo tych szesnastu sezonów, w Pucharze Świata różnie bywało. Sporo konkursów w poszczególnych kampaniach odpuszczałeś. Najwyższa lokata to - 8. miejsce w klasyfikacji generalnej w sezonie 2020-21. Myślisz, że teraz jesteś w stanie to przebić?
F: Myslę ze tak na pewno będę chciał to przebic i wejsc wyzej niz to 8 miejsce które wtedy wywalczyłem wtedy w tym sezonie 2020-21 i wiem ze stac mnie na to tak samo mogę powiedziec ze na przestrzeni lat tez zająłem najwyzsze miejsce w tcs i jak dobrze pamiętam to było 7 miejsce jak pamiętam i to tez jest wyczyn według mnie który tez moge przebic w tym sezonie Smile
AJ: Jakie nadzieje wiążesz z pozostałymi turniejami w tym sezonie? Igrzyska Olimpijskie w Predazzo nas czekają. Ty znasz już smak złota olimpijskiego.
F: mysle ze pozytywnie co do olimpiady w predazzo na pewno sie będę przygotowywał do ms w lotach tez i do słynnego row air które tez będa dla mnie wazne i będę chciał w swoim jubieluszowym sezonie powalczyc o złoty krążek i na małej i duzej skoczni i pokazac sobie ze moge w tym sezonie zgarnac duzo Smile
AJ: Jak zatem spędziłeś przygotowania do sezonu? W LGP raczej symboliczny występ.
F: na pewno symbolicznie ale sezon zimowy będzie dla mnie wazniejszy i poczuc samk emocji ze znów walczą na skoczni największe elity które będą rywalizowac o najwieksze miejsca w imprezach narciarskich i ten sezon na pewno taki będzie Smile
AJ: Patrząc na obecną stawkę - myślisz, że między kim się rozstrzygnie rywalizacja o Kryształową Kulę?
F: między cyferkiem a nightem ale na pewno tez wezme udział w wyscigu o kryszttałowa kule i będę sie trzymał najlepszych skoczkow blisko Smile
AJ: Myślisz, że z perspektywy lat - skoki dużo się zmieniły od czasów, gdy Ty zaczynałeś?
F: na pewno sie zmieniły jak tak dobrze pamiętam najwyzsza frekewncja była na początku sezonu 2015-16 łącznie było 49 osób gdzie to był rekord na tle snh gdzie na prawdę to był rekord ze tyle osób uczestniczyło wtedy w snh jak ja zaczynałem skakac jako młody adept potem sezon w sezon było nas co raz wiecej a poten co raz mnie ale trzymacie poziom i oby tak dalej  :L) chciałym serdecznie podziekowac pozdrowic wszystkich i powodzenia w nowym sezonie do zobaczenia Smile
AJ: Dzięki za rozmowę, Franc.Powodzenia!
F: dziekuje serdecznie na rozmowe z wami pozdrowienia dla snh i do zobaczenia Smile

cieslok002
AJ: sezon Pucharu Świata przed nami, a z nami jedna z ikon skoków narciarskich, cieslok002 - czołem!
C: Cześć i Czołem!
AJ: Raptem dwa sezony opuściłeś całkowicie, w pozostałych bywało rozmaicie - od miejsc w drugiej dziesiątce generalki, po miejsca w czołowej ,,dziesiątce", ale przede wszystkim z historycznym triumfem w sezonie 2017/18. Gdzie teraz może uplasować się cieslok?
C: To prawda , swoje na snh już skacze , obawiam się że co niektórzy z czasem zaczną mnie nazywać leśnym dziadkiem skoków? Ambicje wciąż są , lecz hamują je ,, problemy Ahonena '' ? . Myślę jednak , że przy wsparciu kolegów z drużyny, starego ciesloka stać jeszcze na ostatnie podrygi w czołówce
AJ: O jakich podrygach mówimy? TOP10 na koniec sezonu czy coś wyżej?
C: Myślę że Top3 byłoby zadawalające  a jak będzie , zobaczymy
AJ: Kto według Ciebie będzie wiódł prym w tym sezonie?
C: Myślę , że w tym sezonie cofniemy się trochę wstecz i o końcowy triumf będą bić się Donald i Anders. Niemniej jednak mam nadzieję , że zaskoczą nas jakieś nowe twarze w tym sezonie
AJ: Obecnie wiele osób upatruje nightmaregamera oraz 229-652 w walce o trofeum. Zwłaszcza Cyferek szumnie zapowiada, że wytnie w pień resztę stawki.
C: Osobiście myślę, że ten sezon nie będzie tak owocny dla tej dwójki jak powiadają , Jak to mówią z dużej chmury , mały deszcz . Największym ich atutem jest reguralne stawianie się na zawodach . Jeśli wcześniej przytoczeni przeze mnie faworyci do końcowego triumfu  będą równie reguralnie skakać myślę że mogą ich pokonać , ponieważ nie będą mieli aż tak dużej presji jak tamta dwójka co może dać pozytywny rezultat
AJ: Jak przygotowywałeś się do sezonu? LGP odpuszczone, poprzedni Puchar Świata praktycznie też. Takie duże przerwy w skakaniu pomagają w jakiś sposób czy jednak wybijają z tego rytmu zawodów?
C: Mam nadzieje , że przyniesie to pozytywny skutek. Przyznam się od dłuższego czasu wogóle nie skakałem . Liczę na świeżość i może na nowe pomysł co do strategii wybicia się z progu jak i samego najazdu
AJ: Jedno z ważniejszych pytań w tej rozmowie - czy cieslok002 będzie w stanie obronić tytuł mistrza olimpijskiego? Cztery sezony temu w Chinach udało Ci się dwukrotnie zdobyć to prestiżowe trofeum.
C: Myślę że tak , ostatniego czasu mam wrażenie że stałem się zawodnikiem jednego konkursu i potrafię się zmotywować na ważniejszą impreze w sezonie nawet jeśli moja forma nie jest regularna w przekroju całego sezonu. Niemniej jednak mam nadzieję ze cały sezon będzie dobry w moim wykonaniu
AJ: To teraz trochę pytanie od strony statystycznej: w klasyfikacji wszech czasów jesteś na 5. pozycji i tracisz 1200 punktów do Twego dawnego przyjaciela, ale w dużej mierze także oponenta, Dembele. Także w tym sezonie może przypaść Ci symboliczna kwota - 250 konkursów w PŚ. Jakie szanse na oba te zdarzenia?
C: Myślę , że nie będzie to proste . Gdzieś z tyłu głowy mam , że dembele jeszcze wróci . Jeśli chodzi o mój dorobek punktowy , myślę że mimo wszystko mogłoby to wyglądać od strony bukmachera 2.50 do 1.3 ( bliżej 1200 pkt , bliżej 250 pkt ) . Ja jednak lubię psuć pewniaczki , dlatego trzeba zrobić wszystko by i tym razem tak było ?
AJ: Ten sezon, to masa imprez. W swojej bogatej kolekcji masz już tytuły: 1.Mistrza olimpijskiego - indywidualnie oraz w drużyne, 2.Mistrza świata w lotach narciarskich - indywidualnie oraz w drużynie, 3.Mistrza świata - indywidualnie oraz w drużynie, 4.Puchar świata, 5.Puchar Świata w lotach, 6.Letnie Grand Prix. To, co, Panie Ammann? Uda się w końcu?
C: Myślę że tej klątwy nie da się przełamać , już tyle razy było blisko a tu nic , Chyba muszę stosować formę łapówek , jedyna szansa ?
AJ: Kiedyś powiedziałeś, że pomimo tylu lat, zawsze gdzieś w trakcie zawodów, przed skokiem są nerwy, presja. Nadal się to u Ciebe utrzymuje?
C: Oj tak , jak się za coś brać to na poważnie , więc i presja jest . To jest to co kocham tutaj w skokach
AJ: Na sam koniec pytanie o... debiutantów. Swego czasu byłeś niejako ich łowcą i to za Twoją sprawą pojawiła się masa młodych zawodników. Co się zmieniło, że aż tylu ich teraz nie ma?
C: To prawda jednym z moich odkryć jest 229-652 , który gdy go poznałem miał problemy z przeskoczeniem punktu K. Myślę , że problem jest w tym po pierwsze , że nikt nie ma takiej motywacji jak niegdyś ja by szukać ludzi i promować naszą piękną ligę , po dwa z tego co widzę jak ktoś się już za to bierze robi to zazwyczaj trochę nieudolnie . Mam cichą nadzieję jednak , że siatko spróbuje jeszcze raz ogarnąć temat , bo liga zasługuje na wyższą frekwencję
AJ: Ciesloku, dziękuję za poświęcony czas. Życzę dużo sił na nadchodzący sezon.
C: Dzięki!

PYTANIA:
1.Kto wygra Puchar Świata w skokach narciarskich?
2.Który z zawodników będzie miał więcej trofeów (medali, miejsc na podium) na koniec sezonu - 229-652 czy nigthmaregamer?
3.Ile wyniesie największa ilość podiów w sezonie jednego zawodnika?
4.Jakie wyniki w tym sezonie będą dla Ciebie satysfakcjonujące?
5.Na który obiekt czekasz najbardziej?

EJDŻEJ & Siatko
Odpowiedz
1.Kto wygra Puchar Świata w skokach narciarskich? Siatko
2.Który z zawodników będzie miał więcej trofeów (medali, miejsc na podium) na koniec sezonu - 229-652 czy nigthmaregamer? 229-652
3.Ile wyniesie największa ilość podiów w sezonie jednego zawodnika? 27
4.Jakie wyniki w tym sezonie będą dla Ciebie satysfakcjonujące? top 1
5.Na który obiekt czekasz najbardziej? parę obiektów - Falun, świąteczne Engelberg, Bischofshofen oraz Planica bo tam się kryształową kulę odbiera słyszałem
L E G E N D A

Odpowiedz
(11-22-2024, 01:42)229-652 napisał(a): 1.Kto wygra Puchar Świata w skokach narciarskich? Siatko
2.Który z zawodników będzie miał więcej trofeów (medali, miejsc na podium) na koniec sezonu - 229-652 czy nigthmaregamer? 229-652
3.Ile wyniesie największa ilość podiów w sezonie jednego zawodnika? 27
4.Jakie wyniki w tym sezonie będą dla Ciebie satysfakcjonujące? top 1
5.Na który obiekt czekasz najbardziej? parę obiektów - Falun, świąteczne Engelberg, Bischofshofen oraz Planica bo tam się kryształową kulę odbiera słyszałem

a no odbiera się, a skoro ja wygrywam kryształową kulę, no to tez nie mogę się doczekać Planicy. 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości