Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„SNH News” 16/2019 - „Weekend obfity w niespodzianki - Lillehammer”
Kolejne zmagania za nami. Tego weekendu konkursy Pucharu Świata gościło Lillehammer.
Miłego czytania!

DZIEŃ PIERWSZY

Tego dnia na konkursie stawiło się 21 zawodników. W I serii najdłuższy skok oddał Sebek006 - 142.0 m, a tuż za nim byli Dominik Boss i mister11. Z konkursu po I serii odpadł ŻulSpodLidla. W II serii najdłuższe skoki oddali ZanDiPL i ZUTWLC, którzy ostatecznie zajęli ex aequo 2. miejsce, a konkurs wygrał Lider Pucharu Świata - Sebek006. Dla ZUTWLC to było pierwsze podium w karierze.

[Obrazek: 66mhAcH.png]

DZIEŃ DRUGI

W drugim konkursie wystartowało 20 skoczków. Po I serii prowadził 229-652 po skoku na odległość 142.0 m. Drugie miejsce zajmował ŁadowarkaP, a trzecie Raver. W II serii najdalej pofrunął późniejszy zwycięzca konkursu - Raver, który skoczył 141.5 m i jednocześnie stanął na podium pierwszy raz od 28 stycznia 2017 roku. Na niższych stopniach podium stanęli odpowiednio: ŁadowarkaP i mister11.

WYWIADY:

Wywiad z ŁadowarkaP:

N: Ze mną jest aktualny zwycięzca LGP i jednocześnie drugi zawodnik niedzielnego konkursu - ŁadowarkaP! Witam cię serdecznie!
Ł: Cześć!
N: Powiedz nam, jakie odczuwasz wrażenia? To już drugi weekend z rzędu w którym stajesz na podium
Ł: Stać mnie było na lepsze skoki, ale na razie jest bardzo dobrze, trzymam się na podium w generalce i oby tak dalej Wink
N: Mówi się "do trzech razy sztuka". Czy uważasz, że w najbliższy weekend też jesteś w stanie stanąć na podium?
Ł: Skocznia w Niżnym Tagile nie należy do grona moich ulubionych, ale kto wie, może się uda, a przynajmniej będę o to walczył Big Grin
N: No to na koniec: Jak oceniasz powrót Ravera? Wrócił i od razu stanął na podium i to po prawie trzech latach. I to jeszcze na najwyższym stopniu!
Ł: 2 skoki mu się udały, a przy niskim poziomie konkursu dał radę wygrać, i ot, cała filozofia
N: Okej, i to by było na tyle. Powodzenia w Niżnym Tagile!

Wywiad z Raverem:

N: Jest z nami Raver, zwycięzca niedzielnego konkursu w Lillehammer. Witam cię!
R: Witam.
N: Powrót, i to w jakim wielkim stylu! Pierwsze podium od prawie trzech lat, a dokładnie od 28 stycznia 2017 roku. Jak uważasz, czy się tego przed konkursem mogłeś spodziewać?
R: Czułem, że jestem w dobrej formie. Wiedziałem, że nikt mi zadania ułatwiać nie będzie. Jestem bardzo zadowolony z tego zwycięstwa.
N: Jak myślisz, kto twoim zdaniem ma szansę walczyć o Kryształową Kulę w tym sezonie?
R: Uważam, że ciężko w tym momencie to oceniać. To jest jak wróżenie z fusów. Przewaga czołówki nie jest przytłaczająca, jest jeszcze czas dla reszty zawodników by włączyć się do walki o ostateczny triumf.
N: No to jeszcze na koniec zadam jedno pytanie: Czy, jakbyś miał wystartować w Niżnym Tagile, to jak byś oszacował miejsce, które możesz zająć?
R: Myślę, że uda mi się wystartować. Liczę na miejsce na podium. Skromne podium. Smile
N: Życzę oczywiście tego. I dziękuję za wywiad, trzymaj się!
R: Dzięki, wzajemnie!

PYTANIA:
1. Jakie wrażenie zrobiło na tobie podium Ravera?
2. Jak oceniasz poziom konkursów?
3. Jaka jest twoja ocena weekendu w Lillehammer od 1 do 10?
Coś się kończy, coś zaczyna
Odpowiedz
1. Dobre
2. W sobotę i niedziele 7/10
3. 7/10
L E G E N D A

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości