Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SNH News 23/2016 - "Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ"
SNH NEWS 23/2016
"Wakacje, wakacje i po wakacjach - FTT i przygotowania do MŚ"

[Obrazek: h3byrmakm1tk.png]                                                                  [Obrazek: 22wky7rb26rz.jpg]

Wakacje, wakacje i po wakacjach Sad Takie powiedzenie już za niedługo będzie gościć w Polsce. A tymczasem witamy po dłuuugiej przerwie w kolejnym numerze SNH News, w którym omówimy skończony wczoraj FTT oraz omówimy przygotowania do Mistrzostw Świata. Zaczynamy !

FIS Team Tour:

Willingen
I zaczynamy pierwszą edycje FIS Team Tour na forum ! Rozpoczynamy turniej od pierwszego przystanku. Willingen. Na sam początek konkurs drużynowy. Faworytami byli reprezentacje Norwegii i Finlandii.
Wygrała ta pierwsza w składzie: Terrorym., kamilus500, Anders Jacobsen oraz wojtekschiller3. Na drugim miejscu zameldowali się Finowie tracąc równo 500 punktów do Norwegów. Dodajmy, że
w składzie Finlandii zabrakło dwóch zawodników: villareala oraz zibidoba. Na trzeci stopień podium wskoczyli Polacy w składzie: SzymonSkiJump444 oraz Sinned. Na ostatnim miejscu znalazła
się Słowenia w której znalazł się w tym konkursie jedynie Gajek. Konkurs indywidualny padł wcześniej wymienionemu Gajkowi który wygrał po raz 7 konkurs w Pucharze Świata w tym sezonie.
Jego przewaga nad drugim ATG wynosiła tylko 2 metry. Dodajmy że Gajek wyrównał rekord skoczni Tramera który padł tu pół roku temu.
Na trzecim miejscu uplasował się aktualny lider PŚ, Primoż Peterka. Dalej uplasowali się: Szymonskijump444 i wojtekschiller3.

Klingenthal
Vogtland Arena. Chyba jedna z najpiękniejszych skoczni w tym Pucharze Świata. Piękny również był też konkurs. Wygrał go
Anders Jacobsen skacząc 143 metry oraz niebotyczną odległość 145 metrów. Na drugim miejscu: Primoż Peterka, 142.5 i 143.0 metry.
Na ostatnim szczebelku podium ATG. 139.5 metra i 142.5 metra. Zawiódł wojtekschiller3, który zajął ostatnie, 6 miejsce.

Oberstdorf
Ostatni przystanek FTT. Heini Klopfer Schanze. Kilka miesięcy temu odbywały się tutaj MŚwL.
Konkurs indywidualny początkowo miał paść łupem Ravera, ale tragiczne warunki w drugiej serii (5 bul !!!) ostatecznie
sprawiły, że to villareal wygrał konkurs indywidualny który wyprzedził drugiego Sinneda o 6 metrów. Ostatnie miejsce na podium zajął
Anders Jacobsen. Raver zajął ostatecznie szóste miejsce. Odbyła się również drużynówka, padła łupem Słoweńców którzy o aż 268.5 punktów wyprzedzili
drugich Norwegów. Na trzecim miejscu uplasował się tryumfator FIS Team Tour, Finlandia.

Ostateczna klasyfikacja FIS Team Tour wygląda następująco:
1. FINLANDIA - 4295.5 pkt
2. NORWEGIA - 3410.0 pkt
3. POLSKA - 2568.5 pkt
4. SŁOWENIA - 2291.5 pkt
5. KAZACHSTAN - 429.0 pkt

Przygotowania do MŚ
W tym tygodniu odbędą się Mistrzostwa Świata na skoczni w Jested. Mamy dużo faworytów do zwycięstwa ale głównymi kandydatami są:
Anders Jacobsen, Raver, wojtekschiller3, Gajek, ATG oraz Primoż Peterka. Z tych którzy mogą pokrzyżować plany może najprawdopodobniej
villareal. Jest on mocny ale czy aż tak mocny ? Zobaczymy za kilka dni. W drużynówce mamy tylko trzech faworytów: Finlandia, Norwegia i Słowenia.
A tymczasem wiemy że w budowie jeszcze jest skocznia normalna HS100. Czy zdążą do MŚ ? Mamy nadzieję.

Pozdrowienia etc.
Pusto Sad

Pytania do czytelników
1. Jak oceniacie FTT ?
2. Kto jest według was faworytem do złota na MŚ ?
Odpowiedz
Fajny artykuł, lecz pojawiło się w nim parę błędów:
"Wakacje, wakacje i po wakacjach Sad Taka fraza już za niedługo będzie gościć w Polsce" - to nie jest fraza, lecz powiedzenie. A poza tym po emotikonce powinna być kropka (chyba).
"(...)wojtekschiller3 który zajął ostatnie, 6 miejsce" - przed "który" stawiamy przecinek.
"A tym czasem wiemy że w budowie jeszcze jest skocznia normalna HS100" - "tymczasem" pisze się razem, a do tego przed "że" powinien być przecinek.
"Czy zdąża do MŚ ? Mamy nadzieje" - "zdążą" i "nadzieję".

Pytania:

ad.1
FTT było bardzo dobre, szkoda tylko, że Mynson ze zwaśnionej strony ski-hax.xaa.pl podszywał się pod innych użytkowników.

ad.2
Faworytem do złota na MŚ są dla mnie: Primoż Peterka, Anders Jacobsen, Raver, ATG, może jeszcze vilareal, ale gdybym miał typować, to obstawiałbym, że będzie sensacyjnie i wygra ktoś, kogo albo nie znaliśmy, albo nigdy jeszcze nie wygrał (albo tych zwycięstw miał jak na lekarstwo).

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
Dobre wydania SNH News. Aby tak dalej i aby były wywiady.
[Obrazek: comment_Ecid7TTzpMLsAtMfve6gnHA7wMcXmEaW.gif]
Odpowiedz
Ja tam tylko chciałbym dodać, że to villareal skakał w drużynówce w Willingen zamiast mnie. Tak po za tym bardzo fajny artykuł.
#ThankYouOnysz
Odpowiedz
Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie.
Ulululu zamknijcie mordy <3

Odpowiedz
(08-08-2016, 12:05)Primož Peterka napisał(a): Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie.

Trzymamy Cię za słowo! Big Grin

PB: 240.0m (Vikersund 2017, Norwegia)

benzynka mmm

[Obrazek: 7gjdpne.jpg]
Odpowiedz
(08-08-2016, 12:19)zibidob napisał(a):
(08-08-2016, 12:05)Primož Peterka napisał(a): Proszę mnie wykreślić z listy fawoytów. Dla mnie MŚ to zawody najniższej wagi oraz oddam tam bule, jedynie na drużynówce będe skakac powaznie.

Jakby co to skrin zrobiony XD
#ThankYouOnysz
Odpowiedz
(08-08-2016, 12:54)ATG napisał(a):
(08-08-2016, 12:19)zibidob napisał(a):

Jakby co to skrin zrobiony XD

XD 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości