Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Droga na szczyt'' - numer 15
Kolejny magazyn naszego cyklu, w którym przedstawiamy sylwetki najlepszych zawodników na forum. W piętnastym wydaniu pojawi się zawodnik, który na szczyt dotarł nieco później niż się spodziewano. Ceniony ze względu na sportowe umiejętności, ale także na sposób bycia i przyjacielskie relacje ze znaczną większością rywali. Pora na triumfatora Pucharu Świata z sezonu 2022/23, ,,Króla Innsbrucka" - skijumphaxballa!

skijumphaxball
Liczba konkursów w Pucharze Świata: 174
Liczba zwycięstw w konkursach PŚ: 26
Liczba miejsc na podium w konkursach PŚ: 73
Rekord osobisty: 248.5 m; Vikersund, 11.09.2022
Debiut w Pucharze Świata: Innsbruck, 01.01.2016 - 1. miejsce
Pierwsze podium w Pucharze Świata: Innsbruck, 01.01.2016 - 1. miejsce
Dorobek medalowy: 
Mistrzostwo Świata w lotach narciarskich:
- 1. miejsce w Harrachovie, 2019 - konkurs drużynowy
- 1. miejsce w Vikersund, 2023 - konkurs drużynowy
- 2. miejsce w Oberstdorfie, 2016 - konkurs indywidualny
- 2. miejsce w Planicy, 2017 - konkurs drużynowy
- 3. miejsce w Vikersund, 2018 - konkurs drużynowy
- 3. miejsce w Planicy, 2022 - konkurs drużynowy

Mistrzostwa Świata w skokach narciarskich:  
- 1. miejsce w Oslo, 2017 - konkurs drużynowy na skoczni dużej
- 1. miejsce w Oberstdorfie, 2022 - konkurs drużynowy
- 1. miejsce w Planicy, 2023 - konkurs drużynowy
- 3. miejsce w Oberstdorfie, 2022 - konkurs indywidualny na skoczni dużej
- 3. miejsce w Planicy, 2023 - konkurs indywidualny na skoczni dużej

Puchar Świata w lotach narciarskich: 
- 2. miejsce w sezonie 2022/23
- 3. miejsce w sezonie 2018/19

Puchar Świata w skokach narciarskich:
- 1. miejsce w sezonie 2022/23
- 2. miejsce w sezonie 2022

Turniej Czterech Skoczni:
- 2. miejsce w sezonie 2016/17
- 2. miejsce w sezonie 2022

Zimowe Igrzyska Olimpijskie:
- 1. miejsce w Sochi, 2019 - konkurs indywidualny na skoczni dużej
- 1. miejsce w Sochi, 2019 - konkurs drużynowy
- 2. miejsce w Vancouver, 2017 - konkurs drużynowy
- 2. miejsce w Pekinie, 2023 - konkurs drużynowy

Letnie Grand Prix:
- 2. miejsce w sezonie 2022 (II)

Raw Air:
- 2. miejsce w sezonie 2023
- 3. miejsce w sezonie 2021/22

Wypowiedzi ekspertów:
Donald Trump - Ocena skijumphaxball: Skijumphaxball to jeden z bardziej utalentowanych zawodników, z którymi przyszło mi się mierzyć na SNH. Cechuje go nieprzewidywalność i wysokie umiejętności, a ta mieszanka jest jedną z najlepszych w świecie skoków. Skijump posiada kolekcję medali z imprez drużynowych, co pokazuje że jest to zawodnik wprost idealny na duże imprezy, ale nie tylko. Skijumphaxball dostąpił zaszczytu zdobycia Kryształowej Kuli, a to z pewnością nie przypadek, a tylko dowód na to jak wszechstronny to zawodnik. Moim zdaniem skijumphaxball w swoim prime był w stanie wygrać z każdym i uważam, że był strasznie niedocenianym zawodnikiem. Tak jak wspomniałem, jeśli chodzi o umiejętności, długimi latami i zaangażowaniem dochodził do swojego sukcesu i z pewnością zasługuje na uznanie wśród naszej społeczności. Poza tym to strasznie sympatyczny zawodnik, który nie posiada żadnych "hejterów", skijumpa nie da się nie lubić. Dla mnie TOP.
Siatko - Skijumphaxball, człowiek dosyć istotny, w mojej przygodzie z tą ligą bo to w koncu dzieki niemu tutaj jestem, ku uciesze, bądź smutkowi innych Wink jednak, muszę przyznać, że oprócz tego, że całkiem przyjemnie mi się skakalo z nim w drużynie, to też skakał i osiągnął tutaj niemało, więc za samo to zasługuje na wysoką notę. Kariera, która co prawda była też poniekąd okraszona porażkami indywidualnymi w najważniejszych imprezach jak TCS, MŚ, MŚwL, za wyjątkiem tego wyjątkowego dla niego IO w Soczi. Puchar Świata wygrał co prawda, pewnie w jakimś stopniu dzięki temu, że cLouxXx oddał go walkowerem, jednak liczba 73 podiów udowadnia, że na pewno na to zasłużył, a teraz, czas na noty. 
cieslok002 - skijumphaxball - skacząca solidność , ulubieniec publiczności a przy tym wytrwały , wciąż młody skoczek mimo  stażu na forum , niczym najstarsi snhańczycy . Popularnie zwany jako skijump  zawsze trzymał pewien poziom , który pozwalał trzymać mu się w okolicy ,,pudła" . Miewał w swojej karierze konkursy genialne lecz często przeplatał je konkursami wręcz fatalnymi. Niemniej zawsze trzymał się bliżej topki aniżeli dołu . Gdy w sezonie 22/23 okroił ze swojego repertuaru próby gorsze , okazało się że i on potrafi być niedoścignięty co przypieczętował wówczas kulą . Jak wcześniej wspomniałem skijump cieszy się niemałą sympatią wśród innych skoczków , co zawdzięcza sobie wysoką kulturą osobistą , wyrażaną na chacie a także za spraw swojej  przygody z komentowaniem i popularnym kanałem FGP Friends
Anders Jacobsen - początkowo zapowiadał się na dobrego skoczka, który może zrobić karierę. Jednak w kolejnych latach jego starty były okazjonalne przez co nie dane mu było sięgać po trofea. W momencie, gdy zaczął skakać regularnie, wówczas mieliśmy pokaz prawdziwych możliwości tego sympatycznego zawodnika. Dwa kapitalne sezony - 2022 i 2022/23, gdy sezon w sezon walczył - i w końcu wygrał - o Kryształową Kulę - były jego życiowymi. Skijump to przede wszystkim świetny zawodnik grający dla drużyny. Wiele medali na mistrzostwach świata i olimpijskich dla wielu barw, w których potrafił się odnaleźć także w roli kapitana. Na pewno jego talent i potencjał nie został do końca wykorzystany jeśli chodzi o loty narciarskie - współrekord świata w długości lotu nie wziął się z przypadku. Co do mankamentów tego zawodnika, to na pewno ubytki da się zauważyć w sferze psychologicznej - często miał problemy w decydujących momentach i nie radził sobie, mimo dobrej formy. Sądzę, że ten zawodnik może jeszcze nieraz pokazać na co go stać.
Ocena ekspertów
UMIEJĘTNOŚCI - 9.0
PSYCHIKA - 8.0
REGULARNOŚĆ - 8.0
AKLIMATYZACJA - 9.5
POTENCJAŁ - 8.5
Odpowiedz
dziękuje za tą gazetke dotyczącą mojej osoby i dziękuje wszystkim ekspertom za miły odbiór mojej osoby i moich osiągnięć, ciesze się że mogłem stać się kimś ważnym i kimś kto może dawać autorytet jeśli chodzi o skoki w haxballu, choć i tak myśle że stać mnie na więcej, jestem strasznym himerykiem, zobacze jak będzie z czasem i chęciami, to jeszcze możliwe że wróce, moim ostatnim celem na tej lidze jeśli jeszcze jakiś chce spełnić to wygrana raw air/tcs i 100 podiów w karierze, jeżeli na innej lidze przestane być himeryczny, i na tą będę miał czas, bo czasem godziny mi kolidują z godzinami gdzie robie swoje rzeczy
REKORD ŻYCIOWY: 248,5m (VIKERSUND HS240) (11.09.2022r.)

ROZPOCZĄŁ KARIERĘ: 1.01.2016r.
SKOŃCZYŁ KARIERĘ: 9.06.2024r.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości