"SNH News" 27/2016 "Hakuba" - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: "SNH News" 27/2016 "Hakuba" (/showthread.php?tid=629) Strony:
1
2
|
"SNH News" 27/2016 "Hakuba" - Raver - 10-18-2016 SNH NEWS 25/2016 "HAKUBA" Kolejny przystanek - Skocznia Olimpijska w Hakubie. Koniec LGP jest blisko i ten weekend jest szansą by odskoczyć rywalom w wyścigu po zwycięstwo w cyklu. Po dłuższej nieobecności do na skocznię powraca Primoż Peterka! Ta wieść ucieszyła jego szerokie grono fanów, które o jego powrocie dowiedziało się dopiero po przejrzeniu listy startowej. Sam zawodnik swój powrót ogłosił zaledwie dzień przed konkursem. Wiadomo było, że walka o czołowe lokaty będzie trudna, do stawki dołączy kolejny wielki gracz. I to właśnie rozpoczyna zawody bardzo dobrym skokiem zakończonym na 128. metrze. Wyprzedza go tylko dwóch skoczków: wojtekschiller3 i GetVacced wspólnie prowadzący po pierwszej serii z odległością 130. i pół metra. Tuż za podium Raver, który swoją próbę zakończył 4 metry wcześniej od prowadzącej pary. Dalej są Anders Jacobsen i Gajek ex aequo na piątej pozycji z odległością 126. metrów. Pół metra za nimi zibidob. Dalej już są gorsze wyniki, wyniki podpisuje kamilus500, który osiągnął zaledwie 32. metry. Otwierający serię finałową kamilus zaliczył drugą bulę i jego wynik końcowy to 64. punkty. Zaraz po nim 4.5 i pół metra krócej skoczył BOKS. Robin, ATG i villareal także osiągają przeciętne odległości. Później na belce pojawił się zibidob, który popisał się świetnym skokiem zakończonym 0.5 metra krócej niż wynosi rekord skoczni dzierżawiony przez Andersa Jacobsena i Xernesa. Po nim Gajek poprawie swój wynik z pierwszej serii i osiąga 126. i pół metra. Anders Jacobsen poleciał aż na 129. metr, ale to nie wystarczyło by objąć prowadzenie. Skaczący po nim Raver także nie osiąga wymaganej odległości. Liderem wciąż jest zibidob, dla którego ten dzień mógł być wielkim dniem. Gdyby zwyciężył to byłaby jego pierwsza indywidualna wygrana. Teraz na belce startowej zasiada wielki skoczek Primoż Peterka. Zibidob z wielkim skupieniem patrzy na jego próbę. Primoż ląduje, jeszcze nie wiadomo czy dał radę wyprzedzić zibidoba. Chwilą później na wyświetlaczu pokazano odległość 128. i pół metra. Niesamowite! Zibidob o pół metra przegrywa ze słoweńskim skoczkiem i ociera się o pierwsze indywidualne zwycięstwo. Wojtekschiller3 i GetVacced swoje próby popsuli. Ten dzień na długo zapamięta zibidob, największy przegrany tych zawodów. 16.10 Kolejny dzień zawodów w Hakubie. Do grona rywalizujących graczy dołączył skaczący w kratkę kamilus500. Warunki na skoczni były trudne, wiał silny wiatr z różnych kierunków. I właśnie ten konkurs był dla nim tym świetnym. Poszybował na odległość 131. i pół metra lądując o metr dalej niż zdawałoby się niemożliwy do pobicia rekord. I to właśnie Norweg prowadzi po pierwszej serii. Za nim wojtekschiller3. Trzecie miejsce zajmuje Janne Happonen. 3 metry za nim Anders Jacobsen i Raver. Szósty Get Vacced po skoku na odległość 122. metrów. Dalej Gajek, SzymonSkiJump444, ATG, villareal. Stawkę zamyka BOKS. Otwierający serię finałową BOKS osiągnął przyzwoitą odległość 126.5. Taki skok pozwala mu o aż 4. lokaty. GetVacced osiągając tą samą odległość awansuje z 6. na 4. lokatę. Na belce zasiada Raver, już jedzie po rozbiegu i... fatalnie skacze. Poleciał zaledwie na 30. i pół metra. To sprawiło iż wygranie przez tego skoczka LGP 2016 stało się znacznie trudniejsze. Po nim Anders Jacobsen, lider cyklu ląduje 1.5 metra przed rozmiarem skoczni obejmując prowadzenie. Wojtekschilller3 osiąga 122. i pół metra. W ten sposób obaj są ex aequo na pierwszym miejscu. Na belce zasiada kamilus500 i pewnie zwycięża z przewagą ośmiu metrów. Niesamowity skok kamilusa500, dodatkowo na podium stają sami Norwedzy. Nie bójmy się tego powiedzieć, Hakuba tego dnia była norweska! Norweskie podium Rekordowy skok kamilusa Wywiady Primoż Peterka: R - Witam Cię po pierwszym konkursie na skoczni w Hakubie. PP - Dobry Pan, to znaczy witam serdecznie. <śmiech> R - Na skoczni pojawiłeś się po raz pierwszy po dłuższej nieobecności i od razu wygrałeś. Jak oceniasz swój dzisiejszy występ? PP - Był w zupełnie normalny, po prostu skoczyłem najdalej. R - Jak oceniasz dzisiejszą rywalizację Olimpijskiej Skoczni w Hakubie? PP - Była wyborna. R - Co możesz powiedzieć o swojej obecnej formie? Jakie cele masz na jutro? PP - Jest taka, jaka była przedtem. Jutro mnie nie będzie na konkursie. R - Jesteśmy za półmetkiem LGP, które dobiega końca. Kto Twoim zdaniem zwycięży w Klasyfikacji Generalnej tej imprezy? PP - Oczywiście Onysz. R - Dzięki za i powodzenia w dalszej rywalizacji. PP - Dzięki. kamilus500: R - Witaj, kamilus. K - Witam bardzo serdecznie. R - Podczas konkursu w Hakubie pobiłeś rekord skoczni i zmiażdżyłeś konkurencję. Jakie emocje towarzyszyły Tobie po tym zwycięstwie? K - Byłem bardzo zadowolony z swojej wygranej. R - Jaką miałeś taktykę, dużo trenowałeś? Czy przed drugim skokiem czułeś stres czy do próby podszedłeś ze spokojną głową? K - Trenowałem bardzo mało, godzinę przed zawodami oddałem 2 próbne skoki,które były całkiem dobre. Natomiast przed drugim skokiem byłem spokojny, ponieważ wiedziałem, że jak będę się stresował to skocze źle i stracę szanse na wygraną. R - Kto Twoim zdaniem wygra cykl LGP? K - Według mnie zwycięzcą zostanie Anders Jacobsen. R - Dzięki za wywiad. Powodzenia w Klingenthal. K - Dziękuje bardzo. Do widzenia. Na marginesie Z powodu zdenerwowania jeden z największych wrogów SNH tzw. Myniax postanowił zaatakować nasz drugi konkurs w Hakubie. Na szczęście jego próby nie wyrządziły nam żadnych szkód. SNH według jego słów powinno upaść już kilka razy, a nadal stoi. Ostatnio widać napiętą sytuację między zibidobem, a Robinem. Jest gorąco. Kiedy skończy się ta "wojna"? Pozdrowienia wojtekschiller3 - "Pozdrawiam wszystkich kibiców Legii, którzy będą płakać po meczu z Realem." <śmiech> Robin - "Pozdrawiam ekipę ski hax i snh" Primoż Peterka - "Pozdrawiam moje bule." Pytania do czytelników 1. Jak Wam się podoba to wydanie, nadal jest dobrze? 2. Czy Raver da radę odrobić straty do Andersa Jacobsena? 3. Kto Waszym zdaniem był najlepszym zawodnikiem tego weekendu? RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - Primož Peterka - 10-18-2016 1. Może być 2. Nie da rady 3. Onysz RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - Robin - 10-18-2016 1. OK 2. Oczywiście Że nie 3.Anders poza mną oczywiście RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - ATG - 10-18-2016 1. W porządku, moim zdaniem lepsze od pierwszego. 2. Yyy, nyet. 3. Kamilus, fantastyczny drugi konkurs. RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - wojtekschiller3 - 10-19-2016 1. Jest dobrze. 2. Sorry, ale nyet. 3. Anders RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - zibidob - 10-20-2016 1. Ok, choć gdybym ja to napisał byłoby lepiej 2. Moim zdaniem tak. A nawet oni obaj będą mieli tyle samo punktów. 3. Ja, bo zdobyłem 3. podium w karierze xD Ps. Raver, a co z moimi pozdrowieniami? RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - Kiepski - 10-20-2016 1. Mało myniaxa 2. nie bo jest fatalny 3. redakcja SkokiHaxball RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - Robin - 10-20-2016 (10-20-2016, 14:37)zibidob napisał(a): 3. Ja, bo zdobyłem 3. podium w karierze xD HAHHHA DOPIERO 3 PODIUM HAHAHAHAH,NO BEKA XDDDD.Ale ty jesteś beztalencie i noob.SŁABY JESTEŚ RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - zibidob - 10-21-2016 (10-20-2016, 17:37)Robin napisał(a):(10-20-2016, 14:37)zibidob napisał(a): 3. Ja, bo zdobyłem 3. podium w karierze xD "Ziarnko do ziarnka, aż zbierze się miarka" - słyszałeś o takim przysłowiu Robin? RE: "SNH News" 26/2016 "Hakuba" - Kiepski - 10-21-2016 A znacie to - "lepszy wróbel w garści niż cwel ze ski-haxa na forum"? Nie ma to żadnego związku ale uznałem że zechcecie poznać. |