"SNH News" - wydanie nr 11/2016 - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: "SNH News" - wydanie nr 11/2016 (/showthread.php?tid=422) |
"SNH News" - wydanie nr 11/2016 - Lacrox - 03-13-2016 "SNH News" - wydanie nr 11/2016 1) Podsumowanie konkursów w Planicy. 2) Terminarz LGP ogłoszony! 3) Wywiady. 4) Pozdrowienia, ogłoszenia etc. użytkowników. 1) 12/03/16 Dzień, który zapamięta najbardziej sebol - wygrał konkurs i został nowym rekordzistą SNH w długości lotu! Gratulujemy. Cieszyć miał się też z czego Lacrox, który stanął na najniższym miejscu podium, tym samym zapewnił sobie małą KK za loty narciarskie (wygrał dwa razy w Harrachovie, na Certaku). Podium uzupełnił Raver. Zawodom towarzyszył niestety dość niski poziom, czołowa trójka + kamilus odlecieli niesamowicie od pozostałych rywali... 13/03/16 Następny dzień zawodów, tym razem większy poziom, jak na finał przystało. Właściwie to emocji wielkich już nie było, w końcu już po wczorajszym konkursie dowiedzieliśmy się kto otrzyma KK, i był to Primoż, wyjaśniło się też kto otrzyma małą KK za loty, był to Lacrox. Także mogliśmy tylko podziwiać wspaniałe loty. Kropkę nad "i" postawił Primoż Peterka, który wygrał finałowy konkurs, tuż obok niego, na tym "średnim" stopniu podium, stanął debiutant NIEZNANY, a na najniższym stopniu podium - Raver. 2) Kilkadziesiąt minut po konkursie w Planicy, Anders Jacobsen ogłosił obiekty, które będą mogły gościć Letnie Grand Prix. Na liście "startowej" pojawiły się skocznie z 7 państw, które tworzą 12 konkursów, w tym dwa drużynowe - w Hinterzarten, gdzie zainaugurujemy sezon letni oraz w Zakopanem. Sezon kończymy w Libercu, który w następnym sezonie Pucharu Świata będzie gościć Mistrzostwa Świata. Pełny terminarz: KLIK 3) WYWIADY 12/03/16 sebol: (L - Lacrox, S - sebol) L - Witaj, sebol! Jak wrażenia po dzisiejszym zwycięstwie? S - Świetnie się czuję. Spodziewałem się dobrego wyniku, ale nie myślałem, że aż tak dobrego. Najbardziej zdziwiłem się tym, że dwa razy skoczyłem rekord skoczni i zarazem go pobiłem. L - Jak to jest być nowym rekordzistą SNH w długości skoku? S - Hmm.. Ja się bardzo tym cieszę, ale i tak najbardziej mnie to cieszy, że wygrałem pierwszy konkurs po moim powrocie do kariery. L - Wiadomo nie od dziś, że lubisz mamuty, a więc jak oceniłbyś Letalnicę okiem zawodowego lotnika? S - Letalnica jest skocznią, na której lotnik może pokazać swoje umiejętności. Ja nie miałem presji, bo wiem, aby na mamutach dobrze latać, nie można się stresować. L - Jak oceniłbyś dzisiejsze zawody pod względem sportowym jak również technicznym? S - Pod względem sportowym poziom był średni. Jedni skakali 160, jedni 220. Pod technicznym - nie mam żadnych zarzutów. Konkurs przebiegał sprawnie. L - Cel na jutro? S - Podium. L - W takim razie tego Ci życzę. Dzięki za wywiad i gratuluję tego zwycięstwa. S - Ja również dziękuje oraz życzę ci powodzenia. 13/03/16 Primoż Peterka: (L - Lacrox, PP - Primoż Peterka) L - Witaj, Primoż! Jesteśmy już po ostatnim konkursie w tym sezonie Pucharu Świata. Jakbyś go ocenił? PP - Nie mam jak ten sezon oceniać ponieważ to był mój pierwszy. Ale atmosfera była w porządku. L - To Twój debiutancki sezon zakończony triumfem w Klasyfikacji Generalnej Świata, złotym medalem na MŚwL, TCS... Jak odczucia? PP - Odczucia normalne, przewagę zapewniłem na początku, gdy nie było takiej frekwencji jak ostatnio. Gdyby tacy skoczkowie jak Raver, Lacrox skakali od początku i regularnie byłoby znacznie trudniej. L - W końcu możemy wszyscy odpocząć, więc jakie masz plany na następny weekend? PP - Plany mam różne i się zmieniają. Będę wtedy robił to co zwykle. L - W kwietniu rusza Letnie Grand Prix. Jakie masz cele na ten cykl? PP - Moim celem na LGP jest po prostu skakanie na miarę moich możliwości. L - Dzięki za wywiad, gratuluję udanych występów i powodzenia w przyszłych! PP - Do widzenia. Wojtekschiller3: (L - Lacrox, W - Wojtekschiller3) L - Witaj, Wojtek! Jesteśmy już po ostatnim konkursie w tym sezonie Pucharu Świata. Jakbyś go ocenił? W - Konkurs uważam za mniejwięcej udany. Gdyby nie 1 zepsuty skok to kto wie czy bym nawet nie wygrał. L - Pewnie jesteś zadowolony ze swoich występów? Ale czy mogło być lepiej? W - Owszem, jestem zadowolony ze swoich występów. Mogło być lepiej gdyby nie lekki kryzys który mnie dopadł po 1 konkursie w Libercu. L - W końcu możemy wszyscy odpocząć, więc jakie masz plany na następny weekend? W - Mam tylko 1 plan na weekend. Odpoczynek. L - W kwietniu rusza Letnie Grand Prix. Jakie masz cele na ten cykl? W - W LGP mam cele do wygrania tego cyklu a wraz z reprezentacją Polski, gdzie bedę startował zdobyć, Puchar Narodów. L - Dzięki za wywiad, gratuluję udanych występów i powodzenia w przyszłych! W - Ja też dziękuje i Tobie też życzę powodzenia. BOKS: (L - Lacrox, B - BOKS) L - Witaj, BOKS! Jesteśmy już po ostatnim konkursie w tym sezonie Pucharu Świata. Jakbyś go ocenił? B - Cześć. Według mnie poziom jakiś nadzwyczajnie nie był, pod względem organizacyjnym był płynnie prowadzony. L - Jesteś zadowolony ze swoich występów? Mogło być lepiej? B - Z większości moich występów jestem zadowolony, pomimo że kilka ostatnich konkursów nie skakałem na maksa. Puchar Świata zasłużenie trafił do Primoża, gdyż skakał równo nie mając wielu wygranych konkursów, lecz zawsze był na konkursie co przyczyniło się, że wygrał. Wracając do moich występów mogło być lepiej zwłaszcza na lotach, jak w kilku konkursach na których nie byłem, lecz to nie zależało odemnie lecz od techniki. L - W końcu możemy wszyscy odpocząć, więc jakie masz plany na następny weekend? B - Na najbliższy weekend nie mam planów. L - W kwietniu rusza Letnie Grand Prix. Jakie masz cele na ten cykl? B - Moim celem jest to aby być na wszystkich konkursach i wygrać, choć wiadomo że będę miał wielu rywali, m.in Tramera, Andersa, Ciebie, Primoża i paru innych. L - Dzięki za wywiad, gratuluję udanych występów i powodzenia w przyszłych! B - Dzięki. Lacrox: (R - Redaktor :v, L - Lacrox) R - Witaj, Lacrox! Jesteśmy już po ostatnim konkursie w tym sezonie Pucharu Świata. Jakbyś go ocenił? L - Konkurs przebiegł bardzo płynnie, poziom był dobry. Natomiast jeśli chodzi o sezon to nie do końca jestem w stanie stwierdzić jak było przed moimi pierwszymi występami, ale na pewno było tak samo emocjonująco jak w drugiej części sezonu. Tak więc sezon uważam za bardzo dobry. R - Jesteś zadowolony ze swoich występów? Mogło być lepiej? L - Generalnie tak, ale na pewno nie zapomnę występów domowych, w Sapporo, gdzie byłem bodajże 9. i 12. To był mój najgorszy weekend w tym sezonie. Potem przyszła okazja na medal i nieco się spaliłem... za to w drużynówce już nie zamierzałem przegrać i nie przegrałem - wyjechałem ze złotem. Do tego doszło 8 konkursów na podium, z czego dwa zwycięstwa na Certaku, których zapewne nigdy nie zapomnę, właściwie dzięki tym występom miałem jakieś szansę na zdobycie KK za loty, i ją zdobyłem! Także było dobrze, ale byłoby lepiej gdybym startował od początku. W końcu nabiłem prawie 1000 punktów w połowę sezonu. R - W końcu możemy wszyscy odpocząć, więc jakie masz plany na następny weekend? L - W następny weekend będzie można mnie ujrzeć na kompleksie w Pyeongchang w ramach turnieju Pyeongchang Cup. A za dwa tygodnie wielki odpoczynek. R - W kwietniu rusza Letnie Grand Prix. Jakie masz cele na ten cykl? L - Moim celem będzie na pewno poprawa najazdu na próg, wybicia i trajektorii lotu. Jeśli chodzi o wymarzone miejsce, jakoś zbytnio się tym nie przejmuję. Choć nie mówię, że LGP potraktuję jedynie jako trening, na pewno tak nie będzie, w końcu dojdą drużynówki i Puchar Narodów. Każdy w zespole na pewno liczy, że im trochę pomogę, i ja również na nich liczę. R - Dzięki za wywiad, gratuluję udanych występów i powodzenia w przyszłych! L - Dzięki wielkie. Raver: (L - Lacrox, R - Raver) L - Witaj, Raver! Jesteśmy już po ostatnim konkursie w tym sezonie Pucharu Świata. Jakbyś go ocenił? R - Sezon był bardzo udany dla mnie. Dołączyłem w połowie jego trwania i kończę go aż z 907. punktami! Jakbym był od początku to bym wygrał! <śmiech> A jeśli chodzi o konkurs - był wysoki poziom i mieliśmy okazję zobaczyć kilka ładnych skoków. Jeśli chodzi o mój występ to dobrze bawiłem się na skoczni. L - Jesteś zadowolony ze swoich występów? Mogło być lepiej? R - Jestem zadowolony. Dwa razy stanąłem nawet stawałem na najwyższym stopniu podium. Bywałem też drugi i trzeci. Są konkursy których żałuję takie jak np. Liberec, Sapporo, Lahti. I tak sezon napewno na duży plus. L - W końcu możemy wszyscy odpocząć, więc jakie masz plany na następny weekend? R - Przeznaczę ten czas na trening. Trzeba szlifować formę. Jak na mistrza przystało! <śmiech> Będę też brał udział w Pyeongchang Cup, gdzie będę mógł sprawdzić jakie elementy wymagają poprawy. L - W kwietniu rusza Letnie Grand Prix. Jakie masz cele na ten cykl? R - Mam nadzieję na TOP 3. Drużynę też mam mocną i liczę, że wygramy Puchar Narodów. L - Dzięki za wywiad, gratuluję udanych występów i powodzenia w przyszłych! R - Dziękuję. Powodzenia. 4) Primoż Peterka: "Pozdrawiam wszystkich listonoszy i kurierów" Lacrox: "Pozdrawiam, dziękuję za ten sezon i zapraszam na Pyeongchang Cup" (czekam na więcej ;>) by Lacrox |