„SNH News" 1/2022 - ,,Podsumowanie Letniego Grand Prix 2022!" - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: „SNH News" 1/2022 - ,,Podsumowanie Letniego Grand Prix 2022!" (/showthread.php?tid=2218) |
„SNH News" 1/2022 - ,,Podsumowanie Letniego Grand Prix 2022!" - Siatko - 11-04-2022 Choć skoki kojarzą się z zimą i co za tym idzie - śniegiem, mrozem oraz sportowymi emocjami związanymi z dyscyplinami właśnie zimowymi, jak biegi narciarskie, skoki narciarskie, czy kombinacja norweska. To nie zmienia faktu, że jak co rok, sezon Pucharu Świata skoków narciarskich i tych prawdziwych i tych naszych haxballowych poprzedza Letnie Grand Prix. Ten w tym roku 11-konkursowy turniej sprawił wiele emocji, gdyż walka o zwycięstwo Puchar Letniego trwała do samego końca między dwoma zawodnikami. Co by tu mówić - działo się dosyć sporo, a dzisiaj postaram się to zebrać w jedną wspólną całość. To i wiele innych rzeczy obejrzą państwo w poniższym podsumowaniu! Konkursy 1. Wisła: 1. skijumphaxball, 2. Luki, 3. Friwer aka SkoczeK Liczba zawodników: 4 1. cLouxXx, 2. Franc, 3. Friwer aka SkoczeK Liczba zawodników: 8 2.Szczuczyńsk 1. Friwer aka SkoczeK, 2. Luki, 3. clouxXx Liczba zawodników: 6 1. Friwer aka SkoczeK, 2. skijumphaxball, 3. Luki. Liczba zawodników: 8 3. Czajkowski 1. skijumphaxball, 2. siatko, 2. jarek21cr. Liczba zawodników: 4 1. QSM, 2. siatko, 2. skijumphaxball, 2. Luki. Liczba zawodników: 8 4. Rasnov 1. Friwer aka SkoczeK, 2. skijumphaxball, 3. clouxXx. Liczba zawodników: 6 1. clouxXx, 2. Fine Klimas, 3. skijumphaxball. Liczba zawodników: 6 5. Courchevel 1. clouxXx, 2. QSM, 3. siatko. Liczba zawodników: 4 6. Hinzenbach 1. clouxXx, 2. Fabregas, 3. dominikbosspl. Liczba zawodników: 9 7. Klingenthal 1. clouxXx, 1. Fine Klimas, 3. siatko. Liczba zawodników: 6 Tak prezentowały się wyniki konkursów tegorocznego Letniego Grand Prix, a teraz czas na mały ładunek statystyk: Statystyki: Najwięcej konkursów: siatko - 11/11 Najwięcej zwycięstw: clouxXx - 5/11 Najwięcej na podium: 6/11 clouxXx, 6/11 skijumphaxball Najdłuższy skok LGP: Fine Klimas - 146,0m - Klingenthal HS140 Liczba punktujących zawodników: 17 Wymagana liczba punktów na top 3: 560. A teraz drodzy państwo, czas na zakończenie tego krótkiego podsumowania. Na zakończenie otrzymaliśmy parę słów od zwycięzcy tegorocznego LGP, przed państwem... clouxXx :Siatko: Witam clouxxie. Pytanie dosyć oczywiste. Jakie odczucia po wygraniu LGP :ClouxXx: Odczucia bardzo dobre, lecz wiadomo, że nie było wielu zawodników, dlatego nie przywiązuje jakiejś większej roli do tego LGP :S: Rywalizacja z skijumphaxballem była dosyć zacięta, spodziewałeś się triumfu? :C: Nie, nie spodziewałem się, że wygram. Zrozumiałem to dopiero po tym jak skijumphaxball powiedział, że nie wystąpi w Kligenthal :S: Wygrałeś sprawdzian przed PŚ, ale czy masz w planach regularnie skakać w Pucharze Świata, w ubiegłym sezonie mocno odpuściłeś końcówkę, jak będzie w tym roku? :C: Tak mam zamiar skakać cały sezon bez przerw, lecz czasami mogę odpuścić jakiś konkurs z ważnych przyczyn :S: Jak zapatrujesz się na przyszłość serwisu? Frekwencja mała, konflikty są. Masz zamiar zostać do końca? :C: raczej zostaje do końca, lecz wszystko może się zmienić. :S: Co sądzisz o obiekcie w Zhangjiakou, w końcu w tym roku tam są Igrzyska Olimpijskie? :C: Dla mnie fajna i łatwa skocznia. :S: Zapytam o kwestie realne, kto twoim zdaniem zwycięży Puchar Świata w skokach narciarskich w tym sezonie? :C: W moim odczuciu mogą być to: Kamil Stoch, Stefan Kraft, Ren Nikaido i Andreas Wellinger :S: Kto twoim zdaniem będzie młodą wschodzącą gwiazdą i juniorem, który wyróżni się w tym sezonie realnych skoków? :C: Moim zdaniem Kacper Juroszek :S: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić, lub coś wygłosić do graczy tego forum? :C: Pozdrawiam Ciesloka i Skijumpa. Dziękuję za przeczytanie tej lektury. Teraz czas na kilka słów od autora. Osobiście o sezonie sądzę, że jak na fakt, że to sezon letni, bo bardzo słabym pod względem frekwencji sezonie zimowym, to gdybym miał zakładać, że punkty zdobędzie 17 osób, to brałbym to w ciemno. Oczywiście nie jest to frekwencja marzeń, ale można liczyć, że chociaż te 10-12 regularnych graczy na zimę będzie, co myślę, że będzie dostateczne na zagwarantowanie dobrej dawki emocji, oczywiście nic nie jest pewne - może być lepiej, może być gorzej, co nie zmienia faktu, że trzeba być dobrej myśli. Jeżeli chodzi o kwestie SNH News, to tak. Jak obiecałem na shoutboxie - mam zamiar je wskrzesić. Mam zamiar robić krótkie podsumowania konkursów na Pucharze Świata w zimę, wyglądałoby to tak, że będzie jeden artykuł po weekendzie, taki jest plan, postaram się go zrealizować. Mam nadzieję, że spodobał się ten mój debiutancki artykuł. Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytelników. Kłaniam się nisko. Siatko. RE: PODSUMOWANIE LETNIEGO GRAND PRIX 2022! - cieslok002 - 11-05-2022 Fajne wydanie, gazetka na poziomie fajnie sie czyta nadrabiąc braki tego co się ostatnio wydarzylo na skutek mojej nieobecnosci oraz również pozdrawiam clouxa RE: PODSUMOWANIE LETNIEGO GRAND PRIX 2022! - Liban - 11-05-2022 ogólnie poziom tego podsumowania jest gorszy niż gazetka szkolna wykonana przez 2 klasiste, nic ciekawego z tego nie da się również wyciągnąć( można zrobić to samemu i lepiej) a po trzecie kolor tego gówna to żenada ledwo co widac cos RE: PODSUMOWANIE LETNIEGO GRAND PRIX 2022! - Siatko - 11-05-2022 co do czcionki, to najmocniej przepraszam czytelników. Faktycznie wkradł się "babol" już naprawiony, co do poziomu merytorycznego - to nie wiem co jest nie tak. Jak się nie podoba to na swoje usprawiedliwienie powiem, że to dopiero pierwszy mój artykuł rozkręcę się w trakcie sezonu zimowego. Co nie zmienia faktu, że Podsumowanie dosyć obszerne i dla osób, które chcą mieć jasny skrót sezonu myślę, że jak najbardziej dostateczne. |