Skoki Narciarskie Haxball
,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - Wersja do druku

+- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl)
+-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24)
+---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44)
+---- Wątek: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" (/showthread.php?tid=1630)

,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - 229-652 - 01-02-2020

Jak zakończyliśmy trzeci period w Engelbergu, to czas rozpocząć pierwszą, poważną imprezę! 29 grudnia rozpoczęliśmy wielki Turniej Czterech Skoczni. Tradycyjnie na ostatni konkurs roku odbył się w Oberstdorfie. A drugą tradycją jest pierwszy w nowym roku, czyli Garmisch-Partenkirchen. Ja nie będę przedłużał i zapraszam do lektury!

OBERSTDORF

Tradycyjnie Turniej Czterech Skoczni zaczyna skocznia w Oberstdorfie. Jednak przed konkursem musiały się rozegrać kwalifikacje, aby poznać pary w pierwszej serii. Kwalifikacje wygrał Raver. Szybka notka z kwalifikacji, a teraz przenosimy się do konkursu.
Nie najlepiej konkurs jak i Turniej Czterech Skoczni rozpoczął 229-652, który mierzył się w parze z BOKSEM. Skok na zaledwie 99.0m nie pozwolił mu przejść do drugiej serii. Dużo się działo  w ósmej parze, bo mister11 z kozą osiągnęli taki sam rezultat, ale zasady są takie, że kto jest wyżej w Klasyfikacji Generalnej, ten przechodzi dalej w razie remisu. Za to koza mógł się cieszyć z ,,szczęśliwego przegranego pary". Na drugim miejscu po pierwszej serii uplasowało się aż czterech zawodników, a to zapowiadało wielkie emocje w serii finałowej pierwszego konkursu Turnieju Czterech Skoczni.
W drugiej serii zbyt dobrego poziomu nie było. Przez to wykorzystał szanse olek20050, który wylądował na podium. Dużo zawodników z czołówki popsuło swoje skoki, czyli np. koza, który wylądował na tzw. ,,buli". Pierwszy konkurs IV periodu, czyli Turnieju Czterech Skoczni wygrał Raver, drugi jak wspomniałem - olek20050, a podium uzupełnił obrońca złotego orła, czyli Wyspy Salomona.
Podium:  1. Raver  2. olek20050  3. Wyspy Salomona.

Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1626

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Na starcie w kwalifikacjach było 25 zawodników, a to oznaczało, że jedna osoba odpadnie z rywalizacji w I serii. Tą osobą był Robek, który powraca do skakania, a kwalifikacje wygrał ponownie Raver.
Bardzo dobrze konkurs otworzył Maciek3839, który na razie jest czwartym w Klasyfikacji Generalnej Turnieju Czterech Skoczni. Ciekawych par nie było, najbardziej gorącą było 229-652 vs Raver. Bez problemu wygrał ten drugi, który skoczył na 143.0m i był na drugiej pozycji po pierwszej serii. 229-652 nie oddał złego skoku, bo 139.5m, a to dawało mu siódmą pozycje i pierwsze miejsce w ,,szczęśliwych przegranych".
W drugiej serii poziom był lekko słabszy. Dobrą formę potwierdził Maciek3839 i wylądował na podium. Czołówka jakoś bardzo nie psuła skoków. Jedynie skok zepsuł Dembele. KraK mógł odetchnąć, bo stanął na podium, ale z ZandimPL wygrał o jedynie pół metra! Drugi konkurs z rzędu zwyciężył Raver i on staje się właśnie liderem PŚ. Na drugim miejscu zaskakująco Maciek3839 i awansował na drugą pozycje w Klasyfikacji Generalnej Turnieju Czterech Skoczni. Dobry powrót zaliczył Matixoo, bo zakończył rywalizacje na szóstym miejscu.
Podium:  1. Raver  2. Maciek3839  3. KraK.

Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1628

Rozczarowanie: BOKS (19 i 24 pozycja), Dembele (18 i 14 pozycja), cieslok002 (18 i 12 pozycja).
Pozytywy: Raver (dwie 1 pozycje), Maciek3839 (4 i 2 pozycja).
Najdłuższy skok OBERSTDORF: 141.0m - Raver, Wyspy Salomona
Najdłuższy skok GA-PA: 144.5m - Raver
(Liczymy tylko konkurs, nie kwalifikacje).

WYWIAD:

Redaktor:
Witam drugiego skoczka w Klasyfikacji Generalnej Turnieju Czterech Skoczni po pierwszej części, Maciek3839!
Maciek3839: Witam pana redaktora!
R: ,,Drugiego skoczka w Klasyfikacji Generalnej Turnieju Czterech Skoczni" - No właśnie. Jak się z tym osiągnięciem czujesz? Do zakończenia TCS jeszcze są dwa konkursy, ale na razie idzie Ci świetnie.
M: Czuje się zaskoczony. Nie spodziewałem się że mi pójdzie w pierwszej części lepiej niż przewidywałem.
R: Jak oceniasz sytuacje w Klasyfikacji Generalnej TCS?
M: Dobrze. Nie mam na razie do niej zarzutów.
R: Jak według ciebie będzie wyglądało końcowe ,,TOP 3" Turnieju Czterech Skoczni?
M: 1. KraK
2. Raver
3. mister11
R: Ostatnie pytanie, zdradzisz nam cele na ten sezon? Oprócz TCS mamy jeszcze jedną dużą imprezę - MŚwL, które odbędą się w Tauplitz.
M: PŚ - Top 10 (chociaż będzie ciężko)
TCS - Top 5 przynajmniej
MŚwL - Top 13 - 15.
R: Z nami był Maciek3839. Dzięki za wywiad i powodzenia w dalszej rywalizacji Turnieju Czterech Skoczni!
M: Dziękuję i życzę też innym powodzenia w następnych konkursach.

PYTANIA:
1. Kto według ciebie zaskoczył w pierwszej części Turnieju Czterech Skoczni?
2. Jak oceniasz pierwszą część TCS?
3. Jak według ciebie będzie wyglądało końcowe ,,TOP 3" TCS?

Trzeciego stycznia rozpoczynamy drugą część TCS! Zostańcie z nami!

RE: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - Matixoo - 01-02-2020

Spoko napisane
1 Mnie najbardziej zdziwily słabe występy Dembele oraz ciesloka, zaskoczyła natomiast dobra forma Maćka3839
3. Myslę że Raver utrzyma prowadzenie i wygra cały cykl TCS. Wydaje mi sie że moze wygrac wszystkie 4 konkursy

RE: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - Wyspy Salomona - 01-02-2020

dobra trzeba ładnie ocenić nowego redaktora

- "Tradycyjnie na ostatni konkurs" - po co to "na"?

- "Tradycyjnie na ostatni konkurs roku odbył się w Oberstdorfie. A drugą tradycją jest pierwszy konkurs w nowym roku, czyli Garmisch-Partenkirchen." - powtórzenie
- "Skok na zaledwie 99.0m nie pozwoliło mu przejść do drugiej serii." - raczej nie pozwolił
- "kto jest wyżej w Klasyfikacji Generalnej, to ten przechodzi dalej" - nie wiem po co ty tam wpisałeś "to"
- "Ciekawych par nie było, najbardziej gorącą parą było" - kolejne powtórzenie
- "Czołówka jakoś bardzo nie psuła skoków. Jedynie z czołówki skok zepsuł Dembele." - i kolejne...

Gazetka bez ładu i składu, bardzo mizernie jak na redaktora. Wiele innych błędów których nie chciało mi się już wymieniać, ogólny chaos. 2/10 na zachętę, popraw te błędy i następną gazetkę napisz jakoś bardziej sensownie.

RE: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - ŁadowarkaP - 01-03-2020

To ja wymienie inne, jeśli pozwolisz.

"W drugiej serii zbyt dobrego poziomu nie było. Przez ten słaby poziom…" - powtórzenie

"Bardzo dobrze konkurs otworzył Maciek3839, który na razie jest czwartym w Klasyfikacji Generalnej Turnieju Czterech Skoczni. Ciekawych par nie było" - najpierw czas teraźniejszy, potem przeszły, można wywnioskować, że Maciek w tym momencie jest czwarty, a tak nie jest.

"Choć 229-652 nie oddał złego skoku, bo 139.5m, a to dawało mu siódmą pozycje i pierwsze miejsce w ,,szczęśliwych przegranych"" - to jest całe zdanie, po co tu "choć"?

"Drugi konkurs z rzędu zwyciężył Raver i on staje się właśnie liderem PŚ." - znowu zmieniasz czas

"najbardziej gorącą parą było 229-652 vs Raver." - było? W ogóle zdanie złożone w jakiś dziwny sposób.

I jeszcze ten kolor którym piszesz, popraw to na przyszłość, bo jak na razie krucho.

RE: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - Luki - 01-03-2020

Zgadzam się z moimi przedmówcami, ponieważ ten artykuł jest pełen błędów graficznych, stylistycznych i składniowych. Rozumiem, że to debiut redakcyjny, ale ten fakt oznacza, iż autor powinien się bardziej postarać.

RE: ,,SNH News" 1/2020 - ,,Pierwsza część TCS - Niemcy" - sebek006 - 01-03-2020

XDDD, widze ze inspekcja grana