,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Forum (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=21) +--- Dział: Redakcja (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: SNH News (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=44) +---- Wątek: ,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" (/showthread.php?tid=1610) |
,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - 229-652 - 12-16-2019 Tym razem skoczkowie rywalizowali w azjatyckiej części Rosji, a dokładnie - w Niżnym Tagile. Zapraszamy do lektury! I DZIEŃ
Sobotni konkurs w Niżnym Tagile niósł wiele emocji. W konkursie startowało 21 uczestników - czyli jedna osoba odpadnie. Tą osobą był Bartek yt, który wylądował na buli. Na czele po pierwszej serii był Raver. Zawodnik dopiero co wraca do skakania, choć w Lillehammer pokazał, jaka forma mu została. Wysoko po pierwszej serii był niespodziewanie Quani - skoczył 135.0m i był na drugim miejscu. Dołączył do niego Sebek006, bo osiągnał taką samą odległość. Drugą serie rozpoczął mati. Za daleko nie skoczył, bo wylądował na ósmym metrze. Już po nim jeszcze mniej skoczył ŁadowarkaP - 1.5m. Przejdźmy do czołówki. Quani skoczył 128 i 50 centymetrów, a więc to oznaczało, że pierwszy raz w karierze stanie na podium! Emocji było bardzo wiele. Sebek006 pierwszy raz w sezonie zepsuł skok i ostatecznie zajął... 15 miejsce. Raver zwyciężył aż o sześć i pół punktu, na dużej skoczni jest to świetna przewaga. Podium: 1. Raver 2. jarek21cr 3. Quani. Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1608
II DZIEŃ
W niedzielnym konkursie wystąpiło 25 zawodników. Ciekawostką jest to, że jakby wystąpiło 26 zawodników to musiałyby być rozegrane kwalifikacje. Raver po pierwszej serii zajmował ósmą pozycje, a przypomnijmy, że wygrał dwa konkursy z rzędu. Na prowadzeniu był 229-652 po świetnym skoku na 136.0m. Za nim był cieslok002, który tracił jednego ,,oczka" do liderującego 229-652. Kolejną niewiadomą był teraz Many, bo po pierwszej serii był na trzecim miejscu! Już na początku drugiej serii daleko skoczył ŁadowarkaP - 134.5m. Czołówka prezentowała o wiele więcej emocji. Many wytrzymał z presją i wylądował ostatecznie na drugim miejscu. 229-652 skończył ostatecznie zawody na piątym miejscu. Za to z wygranej mógł się cieszyć cieslok002. W dwóch skokach świetne skoki - 135.0m i 135.5m. Na trzecim miejscu podium stało dwóch zawodników - Dembele i sebek006. Dla tego drugiego to już kolejne podium w tym sezonie. Po weekendzie w Niżnym Tagile na czele w Klasyfikacji Generalnej Sebek006, a za nim cieslok002. Podium: 1. cieslok002 2. Many 3. sebek006, Dembele. Pełne wyniki: http://www.snh.cba.pl/showthread.php?tid=1609 Rozczarowanie weekendu: ŁadowarkaP (20 i 17 miejsce), no name (14 i 17 miejsce), Seplox (18 i 20 miejsce). Pozytywy weekendu: cieslok002 (9 i 1 miejsce), Raver (1 i 7 miejsce), Quani (3 i 5 miejsce), Many (10 i 2 miejsce), jarek21cr (2 i 8 miejsce). Najdłuższy skok weekendu: 136.0m - Raver, 229-652. WYWIADY: Redaktor: Z nami jest debiutant SNH, Bartosz Kapustka! Witamy! Bartosz Kapustka: Dzień dobry R: Jak oceniasz swój początek sezonu? B: Myślę, że mogło być trochę lepiej ale i tak jak patrzę na poziom moich rywali widzę, że jest trudno R: Oba konkursy w Niżnym Tagile miałeś podobne. A co w Engelbergu? Zamierzasz być może w TOP 10? B: Oczekuję od siebie więcej, trenuje tyle ile mogę nie mam zbyt dużo czasu ale będę napewno dobrze przygotowany i ta dziesiątka może być celem a nawet może lepiej R: Zdradzisz nam cele na ten sezon? B: No mam pewne cele w Turnieju Czterech skoczni, tak jak wspominam będę pierwszy raz występować na tych skoczniach, także mam inne konkursy i tam też będę trenował najbardziej jestem na tym serwerze zastanowiony myślę że, top 10 na koniec to będzie dobry występ jak na pierwszy raz ale tak jak mówię staram się jak mogę R: Dziękujemy za wywiad, Bartku! Powodzenia w Engelbergu! B: Dziękuje, do zobaczenia życzę miłego dnia i samych sukcesów w PŚ Redaktor: Ze mną jest pozytyw weekendu z Niżnego Tagilu, Quani! Witam Cie serdecznie! Quani Również witam serdecznie. Dziękuje za wyróżnienie. R: Już na początek powiedz nam, jak oceniasz weekend w Niżnym Tagile? Q: Oczywiście jestem zadowolony z obu konkursów, w końcu są to dotychczas moje najlepsze wyniki na zawodach pucharu świata. Mimo tego czuję jednak lekki niedosyt, gdyż w obu konkursach zabrakło mi niewiele do osiągnięcia lepszych miejsc. Na wyniki pierwszego konkursu nie mogę jednak narzekać, w drugim natomiast zabrakło niewiele do ponownego wejścia na podium, przy odrobinie szczęścia mogło to zostać zrealizowane, jednak byli lepsi zawodnicy tego dnia. R: W sobotę mogłeś świętować swoje pierwsze podium w SNH. W niedziele ta sztuka już się nie udała, lecz było blisko. Czy te podium daje znak w walce o Turniej Czterech Skoczni lub w innych konkursach? Q: Myślę, że jest to dobry prognostyk przed kolejnymi konkursami i będę miał szanse zajmować wysokie miejsca, co może się przełożyć na pojedyncze zwycięstwa w pucharze świata. Jeśli chodzi o TCS to nie będzie to takie proste, bo tam do zwycięstwa potrzebnych jest 8 równych skoków. Nie jest to niemożliwe, jednak przeciwnicy skaczą na dobrym poziomie i dużo zawodników liczy się w walce o podium, dlatego zobaczymy co przyniesie czas. R: Powiesz nam może cele na ten sezon? Q: Postanowiłem sobie w tym sezonie być minimum w TOP10 klasyfikacji generalnej pucharu świata. Jednak w pełni usatysfakcjonowany będę jeśli uda mi się wskoczyć do najlepszej szóstki całego cyklu. Liczę też na dobry wynik w TCS, nie myślę bardzo o tym jaki wynik osiągnąć. Chcę oddać 8 równych i dobrych skoków, a wyniki później będą drugorzędne i będą w dużej mierze zależały od wyników innych zawodników. Fajnie też by było pokazać się z dobrej strony na innej imprezie głównej, jaką są MŚ w lotach, jednak na myślenie o tym jeszcze przyjdzie czas. R: Z nami był Quani. Dzięki za wywiad i powodzenia w następnych konkursach! Q: Dziękuję również, do zobaczenia w następnych konkursach! PYTANIA: 1. Jak oceniasz weekend w Niżnym Tagile? 2. Kto według ciebie najlepiej wystąpił w Niżnym Tagile? 3. Co sądzisz o formie Ravera? RE: ,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - mister11 - 12-16-2019 Dziwne że o mnie nie napisales jako rozczarowanie. W końcu: ("Nasz faworyt do wygrania Pucharu Świata: mister11) XD 1. Słabo 2. Raver 3. 3x pro RE: ,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - cieslok002 - 12-16-2019 1.Bardzo dobry , wkoncu pewnego rodzaju przełamanie 2. Many i Quani 3.Niepokojąco wysoka RE: ,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - ŁadowarkaP - 12-17-2019 ŁadowarkaP (20 i 17 miejsce) weee 9 byłem 1.tragedia 2.jarek21cr 3.Dobrze skacze? XD RE: ,,SNH News" 17/2019 ,,Weekend w Azji - Niżny Tagil" - sebek006 - 12-17-2019 1. stabilnie 2. ŁĄDOWARKA XDDDDDD 3. git |