Puchar Kontynentalny. - Wersja do druku +- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl) +-- Dział: Na luzie (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Turnieje towarzyskie (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=19) +--- Wątek: Puchar Kontynentalny. (/showthread.php?tid=664) |
RE: Puchar Kontynentalny. - zibidob - 12-22-2016 (12-22-2016, 19:07)ATG napisał(a): Też nie chcę krytykować, ale ten puchar nie ma sensu. Raz, że nikomu się w tygodniu grać nie będzie chciało. A dwa, że to właściwie to samo co zwykły PŚ, tyle że są inne skocznie. Może raz zobaczę jak to wygląda, ale nie licz na regularne uczestnictwo z mojej strony. Tak naprawdę ten projekt to projekt testowy. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało. Jeśli będzie za mało osób, to poproszę o zamknięcie tematu i przeniesienie go w otchłań czasu. PS. OFICJALNIE: Odświeżam wątek "Jeden z dziesięciu - Haxball" i AoK ! RE: Puchar Kontynentalny. - SzymonSkiJump444 - 12-22-2016 Fajny pomysł RE: Puchar Kontynentalny. - zibidob - 12-23-2016 Jak widzę opinie są podzielone. Osoby, które chciałyby wziąć udział w PK, i nie są w TOP5, zapraszam już dziś o godzinie 19:00, na Schattenbergschanze HS137. Wyniki będą w osobnych wątkach. Odbędzie się jeden konkurs, z dwoma seriami. Wygrywa: najlepszy skok po dwóch seriach. Punktacja tak, jak w PŚ. Room podany będzie w shoutboxie, hosterem będę ja. Bardzo gorąco zapraszam ! zibidob. RE: Puchar Kontynentalny. - Friz - 12-23-2016 Akurat 6 jestem hehe RE: Puchar Kontynentalny. - zibidob - 12-23-2016 Pilne: Dziś zawody odbędą się o 20, a ke o 19. Powodem jest brak czasu o planowanej godzinie. Za utrudnienia przepraszam. RE: Puchar Kontynentalny. - zibidob - 12-23-2016 http://screenshot.sh/n9n72Oxaun5i4. Tak więc Puchar Kontynentalny przekładam na 11:30. Jeśli nie będzie chętnych, konkurs w Villach zostanie rozegrany PO konkursie w Oberstdorfie, w tym samym miejscu i czasie lub w Villach odbędą się 3 konkursy. Wybór jest do Waszej dyspozycji. RE: Puchar Kontynentalny. - Friz - 12-23-2016 Ciekawe czy wstane A tak poza tym śpiszcie jakś regulamin i terminarz. Przykładowo: §1 Konkurs odbywa się na dystansie 1 godziny. §2 Zawody odbywają się na pokoju otwartym dla każdego. §3 Zawodnik oddaje 2 skoki, jeden po drugim. §4 Skoczek po oddaniu 2 skoków zostaje zbanowany, wtedy jego wyniki są oficjalne. §5 Lista wyników ustalana na podstawie lepszych skoków w przypadku pozycji ex equo decyduje słabsza z prób. Moja idea PK polega na tym, aby służyła reklamie Naszej ligi. Zawody odbywałyby się na otwartym dla każdego dostępnym pokoju przez, co możnaby przyciągnąć świeżą krew lub zepsutą od Ski-Hax. Żeby uniknąć podwójnego skakania przez jedną osobę, należałoby od razu po 2 skokach banować, aby lista wyników była w miarę przejrzysta. Zawody kończyłyby się po upłynięciu 1 godziny i z zapisanych wyników zrobiłoby się wyniki i rozdało punkty. Przecież w realnym PK też co zawody są nowi zawodnicy, nie skaczący regularnie. No i po co ta zasada eliminująca Top 5 RE: Puchar Kontynentalny. - zibidob - 12-24-2016 Terminarz jest, Panie Friz. Regulamin - już niech będzie... Co do regulaminu. Wiem że to przykład, ale mam kilka uwag: "§2 Zawody odbywają się na pokoju otwartym dla każdego." - w jakim sensie? Że każdy zawodnik, nawet niezalogowany, może skakać na SNH? "No i po co ta zasada eliminująca Top 5 " - a po to, żeby Gajek nie gwałcił i nie demolował, bo to w końcu jest Puchar Kontynentalny, ta niższa ranga. Co do reszty - mogę się zgodzić. Fajny pomysł, i, tak wiem, miał to być przykład, ale jest ok. Też o takim układzie myślałem. Dobry jest też pomysł z tymi pozycjami ex aequo. "Zawody odbywałyby się na otwartym dla każdego dostępnym pokoju przez, co możnaby przyciągnąć świeżą krew lub zepsutą od Ski-Hax." - skłaniałbym się tu ku odpowiedzi przeczącej. Nie lepiej zrobić kilka takich roomów zachęcających do gry?! Reszta - ok. Friz - dam znak, jeśli zaakceptuję te zasady. RE: Puchar Kontynentalny. - Friz - 12-24-2016 "Że każdy zawodnik, nawet niezalogowany, może skakać na SNH?" Tak, ale tylko w Pucharze Kontynentalnym, bo takie jest jego realne przeznaczenie. "żeby Gajek nie gwałcił i nie demolował" Nie przesadzajmy aż tak. RE: Puchar Kontynentalny. - Minemax - 12-30-2016 Kiedy konkurs? |