Skoki Narciarskie Haxball
1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - Wersja do druku

+- Skoki Narciarskie Haxball (http://www.snh.cba.pl)
+-- Dział: Na luzie (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Turnieje towarzyskie (http://www.snh.cba.pl/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Wątek: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich (/showthread.php?tid=949)

Strony: 1 2

1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - GangBanG - 12-20-2017

Czołem wszystkim!

Wpadłem na pomysł żeby zrobić 1 z 10 ale tylko pytania będą dotyczące skoków narciarskich!
Termin będzie podany na początku stycznia.
W tej rozrywce będzie 10 osób, 6 sekund na odpowiedź (więcej nie dam z powodu czasu na zerżnięcia z internetu)
Jeżeli chcecie brać udział w takiej zabawie proszę upewnić się czy możecie w terminie który zostanie podany za tydzień!

Zasady jeżeli ktoś nie oglądał 1 z 10:
W odcinku udział bierze 10 zawodników. Zajmowane przez nich stanowiska 1–10 są rozdzielane drogą losowania. Każdy uczestnik zaczyna grę z trzema „szansami”, które reprezentują 3 lampki na stanowisku gracza. Prowadzący zadaje pytania z wiedzy ogólnej, na odpowiedź zawodnik ma 3 sekundy, błędna odpowiedź lub jej brak powoduje utratę jednej „szansy”. Program składa się z trzech etapów.

Etap I

Prowadzący zadaje kolejno pytania graczom w dwóch rundach. Każdy zawodnik dostaje po dwa pytania. Wystarczy odpowiedzieć przynajmniej na jedno, aby grać w następnej rundzie. Błędna odpowiedź powoduje utratę jednej „szansy”, jednak jeśli gracz nie odpowie na żadne z dwóch pytań, odpada z gry.

Etap II

Zadawanie pytań zaczyna się od pierwszego zawodnika (najczęściej jest to zawodnik na stanowisku numer 1, chyba że odpadł w etapie I). Pytania zadawane są kolejnym zawodnikom. Ten, który pierwszy udzieli poprawnej odpowiedzi, wyznacza kolejnego pytanego. Jeżeli wskazany zawodnik odpowie błędnie, to dotychczasowy wyznaczający wskazuje dalej. Jeśli odpowie poprawnie, przejmuje prawo do wyznaczania. W ten sposób gra się tak długo, aż pozostanie w grze trzech zawodników. Przechodzą oni do etapu III. Istnieje pewna zasada gry, o której telewidzowie nie są informowani, a zapisana jest w regulaminie teleturnieju: na początku etapu pierwszy z graczy, który dostaje prawo do wytypowania zawodnika, musi wybrać zawodnika znajdującego się po przeciwnej stronie studia, tzn. z numerem 6–10

Etap III (finał)

W tym etapie liczba zadanych pytań jest ograniczona do 40. Każdy zawodnik dostaje trzy nowe szanse. Ważną rolę odgrywają punkty, każdy zawodnik zaczyna z taką liczbą punktów, ile szans zachował z wcześniejszych etapów. Za każdą dobrą odpowiedź gracz dostaje 10 punktów. Do pierwszych pytań zawodnicy mogą się zgłaszać (jeśli nikt się nie zgłosi do odpowiedzi, to nikt nie traci szansy) do momentu, gdy jeden z graczy udzieli trzech poprawnych odpowiedzi i zdobędzie 30 punktów. Wyznacza on kolejnego pytanego. Wraca tu reguła z etapu II z tym, że jeśli gracz wskaże do pytania sam siebie i odpowie, otrzyma podwojoną liczbę punktów, tj. 20 (przed X edycją zasada ta nie obowiązywała). Jeśli odpowie źle, wtedy gracze sami się zgłaszają do odpowiedzi i przejmują prawo wyznaczania. W wypadku pozostania jednego gracza (punkt drugi poniżej), zasada podwajania punktów nie obowiązuje, gdyż do jego pytania nie wyznaczył siebie samego.

Mam nadzieje że mój konkurs będzie bardzo udany

Termin zostanie tutaj podany za tydzień
19 STYCZNIA O godz. 18:00!!!
Jeżeli termin zostanie podany to można się zapisać

7/10 ZAPISANYCH
3/10 ZAPISANYCH (NIE WIADOMO)

JEŻELI KTOŚ PÓŹNIEJ SIĘ ZAPISAŁ A JEST JUŻ 10 OSÓB ZAPISANYCH ALE NIEKTÓRZY NIEWIADOMO TO ZASTĘPUJĄ TEGO KTÓREGO NIE BĘDZIĘ NA 1 Z 10 Z TYCH NIEWIADOMYCH.

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - QSM - 12-21-2017

No zapisuje się

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - seplox - 12-21-2017

zapisuje sie

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - Anders Jacobsen - 12-21-2017

Termin dosyć odległy w czasie, dlatego nie mogę zagwarantować udziału, ale chętnie bym wziął uczestnictwo.
Zapisuję się.

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - ZanDiPL - 12-21-2017

Zapisuje się

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - cieslok002 - 12-21-2017

ja tez nie gwarantuje udzialu ale zapisz

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - Maciej Kot - 12-21-2017

zapisz mnie, mam nadzieje że pytania będą trudne (przynajmniej trudniejsze jak na quizhouse)

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - GangBanG - 12-21-2017

Pytania będą na poziomie średnio-trudnym gdzieś na pograniczu

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - Luki - 12-21-2017

Zapisuję się

RE: 1z10 Czyli wiedza ze skoków narciarskich - Matixoo - 12-21-2017

Zapisuję się ale będę na 70%